Het laatste nieuws van Mr. - 10 april 2018

ADVOCAAT VOERT STRIJD TEGEN RECHTELOOSHEID IN COLOMBIA

De Colombiaanse mensenrechtenadvocaat Rommel Durán Castellanos was in maart enkele dagen in Nederland om krachtige steun te bepleiten voor zijn collega’s, die blootstaan aan bedreigingen en geweld.

Lees meer

FORS MEER NOTARISSEN GESCHORST IN 2017

Meer geschorste notarissen en minder notariskantoren die een ‘hoog risico’ vormen. Dat zijn de belangrijkste conclusies van het Bureau Financieel Toezicht in het jaarverslag over 2017.

Lees meer

MR. VAN DE WEEK: SYLVIA TAALMAN OVER DE ENKELBAND

Mr van de week is Sylvia Taalman, rechter in de rechtbank Overijssel. Bij wijze van experiment droeg zij enkele dagen een enkelband.

Lees meer

MOOIE VACATURES BIJ LEGADEX: DE NUMMER EEN LEGAL SERVICE PROVIDER

Ingezonden Mededeling
Met ons jonge en enthousiaste team van legal professionals werken we (vanuit ons kantoor in Amsterdam én op locatie) voor vooraanstaande internationale bedrijven in verschillende sectoren. De nadruk ligt op corporate juridisch werk en M&A-transacties. Benieuwd naar jouw mogelijkheden bij Legadex? We maken graag kennis met je!

Bekijk onze huidige vacatures hier.

DEFINITIEF GEEN APARTE BEGROTING RECHTSPRAAK

Er komt definitief geen eigen begroting voor de rechtspraak. De Tweede Kamer heeft het initiatiefwetsvoorstel van Michiel van Nispen dinsdag 3 april verworpen.

Lees meer

STEEDS MEER DEURWAARDERSKANTOREN HOOG RISICO

Stonden er eind 2016 (en eind 2015) nog 22 gerechtsdeurwaarderskantoren op een hoog risico, een jaar later was dat gestegen tot 31. Dat schrijft het Bureau Financieel Toezicht in het jaarverslag over 2017.

Lees meer

DE LEGAL TECH STARTUP AWARDS 2018

Van onze kennispartner Wolters Kluwer
De Legal Tech Startup Awards is een wedstrijd voor technologische startups met potentie voor de juridische branche. Inmiddels hebben zich diverse legal tech startups gemeld. Peter Backx, segment directeur bij Wolters Kluwer Legal & Regulatory Nederland, maakt voor het derde jaar achtereen deel uit van de jury: ‘Ook dit jaar is er weer een mooie diversiteit te zien in het aantal start ups wat zich heeft aangemeld. Software speelt een steeds belangrijkere rol in het werkproces van de jurist en ik hoop dat de start ups echte oplossingen bieden voor de uitdagingen binnen dit werkproces. Oplossingen waar de jurist echt het voordeel van inziet.’

Lees meer

HOGE RAAD WEIGERT MINDER AAN DE POORT

In 2017 heeft de Hoge Raad fors minder 80a-zaken gekend. Werden er in 2016 nog 68 zaken bij de poort afgewezen, in 2017 gebeurde dat maar tien keer. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Hoge Raad.

Lees meer

ONDERZOEKERS TU: OVERHEID MOET EFFECTEN VAN DETENTIE ONDERZOEKEN

Strafrechtonderzoekers van Tilburg University willen dat de overheid onderzoek gaat bevorderen of doen naar de effecten van detentie op de psyche van de gevangene.

Lees meer

OVERSTAP VAN DE WEEK: MARLIES LOENEN

Overstap van de week is Marlies Loenen. Loenen is begin april overgestapt van Sjöcrona van Stigt Advocaten naar Hoogendam Advocaten in Den Haag, waar zij de straf- en bestuursrechtelijke praktijk zal versterken.

Lees meer

DEURWAARDERS ONTWIKKELEN PROCESKOSTENCALCULATOR

Gerechtsdeurwaarderskantoor Jongejan Wisseborn heeft een proces- en incassokostencalculator ontwikkeld en deze op de website van het kantoor geplaatst. Er is ook een app die hetzelfde doet.

Lees meer

RECENTE VACATURES

In-house Patent Attorney bij internationale organisatie (FMCG Industry)

Ben jij een ambitieuze octrooigemachtigde die werkzaam wil zijn in het bedrijfsleven, heb je tevens sterke affinitieit met patent searching en een hands-on mentaliteit? Dan is onze vooraanstaande, internationale opdrachtgever binnen de FMCG industry op zoek naar jou!

Finance Lawyer – LeasePlan Corporation N.V. via DPA Legal

LeasePlan – one of the world’s leading fleet management companies – has recently announced an exciting new strategy to deliver What’s next in mobility via an ‘Any car, Anytime, Anywhere’ service.To support LeasePlan on their What’s next journey, we are looking for an experienced Finance Lawyer.

Jurist Bestuursrecht

Voor onze afdeling Rechtshulp op de vestiging Leusden zijn wij op zoek naar een Jurist Bestuursrecht

BLOGS

Woudschoten II – afscheid

GELOVEN OP GEZAG (VAN ORIE?), met aantekeningen over het nut van boekdrukkunst

Monopolie 2.0

Kwaliteit

10 anderen

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.