De Heere is waarlijk opgestaan!


Geboren hindoe wordt christen

Een student in Kolkata (India) worstelt met seksuele zonden en heeft veel vragen. Hij is geboren in een hindoeïstisch gezin, maar in zijn hart is hij een christen. Zijn familie vormt voor hem een groot obstakel om als christen te kunnen leven. Toen hij vertelde dat hij gedoopt wil worden, reageerde zijn familie erg negatief. Hij is bang dat hij uit huis en uit de familie gezet wordt als hij zich laat dopen. Hij vraagt: “Ik hou van Christus uit het diepst van mijn hart en wil Hem volgen, ben ik nu een christen? Zonder gedoopt te zijn?” De mentor geeft antwoord vanuit Galaten 3:26-27: “‘Want u bent allen kinderen van God door het geloof in Christus Jezus. Want u allen die in Christus gedoopt bent, hebt zich met Christus bekleed.’ Een christen is wedergeboren, neemt de Here Jezus aan als zijn Redder, ontvangt de Heilige Geest en wordt gedoopt. Wedergeboorte en de Heilige Geest komen van God, Jezus aannemen en gedoopt worden is ook een stap die de gelovige moet maken.” Student: “Ik heb Christus aangenomen als mijn Redder.” Mentor: “Je hebt de eerste stap genomen, neem nu de tweede! Vertel me waar je woont, dan kunnen wij je helpen een kerk te vinden om gedoopt te worden.” Vanwege zijn familie wil de student in het geheim gedoopt worden. Op dit moment wordt er naar een kerk gezocht.

Voorbeeld van een dia die op de Facebookpagina van Bijbelwoord gedeeld is.

Kennismaken met medewerkers

Marijke Reedijk

Dag! Graag wil ik mij aan u voorstellen. Mijn naam is Marijke Reedijk-Poelarends, ik ben getrouwd met Johan. Wij hebben 5 kinderen ontvangen die nu de leeftijd hebben van 5 t/m 14 jaar. 

Sinds mei 2017 zijn Johan en ik betrokken bij het werk van GlobalRize.  Het artikel over het nieuwe pand in Oldebroek lazen wij in de krant en het wekte onze interesse. Wij belandden op de site van GlobalRize en sindsdien zetten wij ons in voor het mooie werk. Johan als Engelse mentor, ik als vormgever. Sinds januari dit jaar ben ik Coördinator van de vormgevers die zich inzetten om mooie dingen te maken voor de diverse media. 

Het is mooi om met evangelieverkondiging bezig te zijn en dat te combineren met iets wat ik graag doe: vormgeven. Ik ben graag creatief op de computer bezig, dit werk past daarom écht bij mij. Het is bijzonder om de reacties en opmerkingen te lezen onder afbeeldingen die geplaatst zijn op facebook en instagram. Het Woord van God raakt mensen, zet ze aan het denken. Wij vinden het mooi dat wij een steentje mogen bijdragen aan de uitbreiding van Gods Koninkrijk.

Marijke Reedijk Coördinator vormgeving
marijke.reedijk@globalrize.nl

GlobalRize-dag 28 april 2018

Zending via het internet neemt een hoge vlucht. Verrassende contacten ontstaan tussen mensen in alle delen van de wereld. Het Evangelie wordt gedeeld en mensen komen tot geloof. Mooi om mee te maken en bemoedigend om over te horen. Om u hierover te kunnen vertellen, organiseren wij een GlobalRize-dag op zaterdag 28 april 2018. Behalve workshops en presentaties zullen er verschillende activiteiten zijn voor jong en oud, waaronder een gratis bezoek aan het Boerderijmusem. Er is kinderoppas van 0 tot 3 jaar en een mooi kinderprogramma van 4 tot 12 jaar. Kom ook gezellig met het hele gezin! Deelname is gratis, aanmelding is verplicht. 

Lancering Learnnn.com en PrayAssist

Tijdens de GlobalRize-dag wordt het nieuwe online platform Learnnn.com gelanceerd. Dit is een platform waarop kerken en organisaties, naast onze eigen cursussen, lesmateriaal en (bijbel)studies kunnen aanbieden. Wie zich op de GlobalRize-dag aanmeldt, gaat aan het eind van de dag met een eigen cursusomgeving met bijbehorend URL ‘naar huis’. Bijbelwoord.learnnn.com wordt dan bijvoorbeeld apeldoorn.learnnn.com.

Is dit ook interessant voor uw gemeente of organisatie? Kom dan naar de GlobalRize-dag of neem contact met ons op!

Daarnaast wordt de nieuwe gebedsapp PrayAssist geïntroduceerd. Meer informatie volgt op de GlobalRize-dag!  

Cijfers:

Danken en bidden

Wilt u met ons danken:

  • Dat elke week wel een of meer mensen vragen naar een kerk
  • Dat het bereik van de Indonesische Facebookpagina vertienvoudigd is (!)
  • Dat er per dag meer dan 100 geloofsvragen via Messenger binnenkomen

Wilt u met ons bidden:

  • Voor een goede start van learnnn.com
  • Dat we meer bereik mogen krijgen door het gebruik van video’s
  • Voor het videoteam
  • Om wijsheid voor chatmedewerkers en mentoren in alle taalteams

 

GlobalRize Contour Loop

Op vrijdag 25 mei 2018 is het zover! Dan gaat de GlobalRize Contour Loop van start. Tijdens deze tocht wandelen en lopen de deelnemers in de prachtige omgeving van Oldebroek. Het goede doel van deze loop is GlobalRize. Het is geschikt voor iedere loper en belooft een geweldig evenement te worden.

Komt u ook? Wacht niet te lang met inschrijven.

Steun ons!

Wilt u ons werk financieel ondersteunen? U kunt uw gift overmaken naar IBAN NL03 RABO 0300 5646 86 t.n.v. Stichting GlobalRize of via iDeal door op onderstaande knop te klikken. 

Deel op Facebook Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Twitter Mail doorsturen Mail doorsturen

Elzenweg 1a
8096 RV Oldebroek, Nederland
www.globalrize.nl
info@globalrize.org
(0525) 79 50 02