Getuigenis

Mijn naam is Simon*. Ik ben 29 jaar en woon in West-Bengalen, India. Ik ben geboren in een hindoe gezin in Calcutta. Mijn vader stierf toen ik een kleuter was. Mijn moeder is heel religieus. Elke dag brengt ze offers en aanbidt ze hindoegoden en godinnen. Als kind ging ik naar een katholieke lagere school. Ik herinner me dat de eerste dag dat ik er binnenkwam, ik een prachtig beeld van de Here Jezus Christus in onze school zag. Op die school kreeg ik voor het eerst te horen over het christelijk geloof en over de Here Jezus. De paters hielden van ons alsof we hun eigen kinderen waren. We luisterden naar bijbelverhalen, en met kerst was de hele school prachtig versierd, dat was zo leuk! Al deze dingen zorgden ervoor dat ik aangetrokken werd tot de Here Jezus. Toen ik 14 was wilde ik me bekeren tot het christelijk geloof. Ik ging een paar keer naar een katholieke kerk, hoewel ik in die tijd niet in de Bijbel las. Maar toen mijn moeder erachter kwam, werd ze woedend. Onder haar invloed moest ik mijn geloof opgeven. Ze vertelde me dat ik een hindoe was, en dat christen worden een grote zonde is. Ik had geen keus, en heb naar haar geluisterd.


Nadat ik mijn studie afgerond had, kreeg ik een baan in de medische sector. Ik kwam terecht in Coochbehar in West-Bengalen. Om eerlijk te zijn heeft het hindoeïsme me nooit aangesproken. Ik probeerde mijn moeder te gehoorzamen, en ik deed mee aan de offers en allerlei godsdienstige programma’s. Maar nooit kreeg ik de ‘geestelijke kracht’ die  het belangrijkste is in de godsdienst. Ik vond het allemaal maar nep.


Na drie jaar in Coochbehar begon ik mijn eigen bedrijf. Ik was het christendom en Christus onze Heer nooit vergeten! Ik was het hindoeïsme zat. Op een dag, terwijl ik op Facebook keek, zag ik een christelijk bericht. Ik las het en de dagen daarna las ik meer en meer over het christelijk geloof. Ik vond heel veel christelijke pagina’s en veel pagina’s over de Here Jezus. Een van hen was Biblword. Ik stuurde een berichtje naar de pagina en dezelfde dag bestelde ik een kruisje en een Bijbel van Amazon. De volgende ochtend had ik al een antwoord van de pagina. Ik vertelde de beheerster alles over mezelf en zij beantwoordde al mijn vragen. Ik wist niet zo goed wat ik moest doen, maar ze vertelde me te beginnen met Bijbellezen. Ik begon te lezen, en echt, het helpt! We zijn nu twee maanden berichten aan het uitwisselen. Soms snap ik een vers of een gedeelte uit de Bijbel niet. Als ik zoiets tegenkom, antwoordt zij me altijd geduldig.


Ze raadde me ook aan de bijbelcursus BiblBasics te volgen. Die helpt nieuwe bijbellezers zoals ik enorm! Ik heb de cursus afgemaakt. Ik leerde meer over onze Zaligmaker Jezus Christus. Ik vroeg zelfs om een kerk, want bij mij in de buurt zijn geen christenen. Dat probleem loste de paginabeheerster ook op. Ze bracht me in contact met een zendeling die een school heeft hier in West-Bengalen. Hij legde me nog meer uit over de Bijbel. Na een paar ontmoetingen besloot ik definitief onze Zaligmaker Jezus Christus te volgen. Ik vroeg om gedoopt te worden. Op 26 september 2017 ben ik gedoopt door dominee Erik en dominee Arien. Ik ben zo trots dat ik nu bij Jezus hoor! God is goed! Ik weet dat de Heilige Geest in mij gewerkt heeft en me uit het hindoeïsme verlost heeft. God zelf stuurde de vrouw van Biblword als een engel naar me toe. Zij helpt mij, helemaal vanuit Nederland! Dankuwel! 

*Simon is niet de echte naam. 

De afgelopen maanden waren onze medewerkers op verschillende markten en evenementen aanwezig, bijvoorbeeld op de Botterdagen.

Taalteams uitgelicht:

Spaans
Het Spaans is een van de eerste talen waarin GlobalRize actief werd. Dit Taalteam wordt geleid door Arjan Vaders. Op Facebook hebben we 318.000 volgers, op de website staan al 263 artikelen of dagboekstukjes die steeds meer mensen weten te vinden. De basiscursus ‘Cimientos Bíblicos’ is half juni online gegaan, tot nu toe zijn er 300 cursisten. Die worden begeleid door vijf mentoren: een Chileen, een Peruaanse en drie Nederlanders met zendingservaring in Peru. Dertig personen hebben in gemiddeld 11 dagen de cursus helemaal doorgewerkt. De doelgroep wordt vooral bereikt in Latijns Amerika, de Spaanssprekende landen. We krijgen veel te maken met vragen vanuit een Katholieke geloofsachtergrond. Ook mensen die in een gebroken relatie staan met de omgeving en (weer) op zoek gaan naar God, weten ons te vinden. Enkele ‘hermanos’ (broeders) hebben we door mogen verwijzen naar een lokale kerk. De meesten geven aan vooral van het Oude Testament veel te leren door de cursus. Bidt u mee voor een mooie oogst onder de Latino’s?

Frans
Het taalteam Frans is net van start. De Facebookpagina heeft al ruim 100.000 likes. Dit team bestaat volledig uit Ivorianen en wordt aangestuurd door Dr.  Y. Roger N’Dri. Hij is werkzaam aan de Universiteit van Bouaké. Alle zes teamleden studeren aan dezelfde Universiteit. Wij vragen uw gebed voor dit jonge team. Op de foto hieronder is Dr. Roger te zien.

Kennismaken met medewerkers

Marion Reijm

Dag, ik ben Marion Reijm, 44 jaar. Ik ben getrouwd en heb twee zonen. Als kind wilde ik al zendeling worden. Omdat ik slechtziend ben, waren die mogelijkheden echter beperkt. Tot het internet kwam! Met softwarematige vergroting en spraak kan ik me aardig redden op de computer. En nu voel ik me toch een beetje zendeling. Ik ben Hoofdmentor bij de Engelstalige cursus BiblBasics, oftewel coördinator van de mentoren. Mijn subdoel is dat ze zich gezien weten, dat we samen één grote familie zijn. Mijn hoofddoel is dat we het Goede Nieuws kunnen brengen aan mensen tot in alle hoeken van de wereld. Daar krijg ik echt kippenvel van. En hoe geweldig is het, wanneer we het bericht krijgen van iemand uit bijvoorbeeld India of Nigeria, die zich aansluit bij een kerk en zich laat dopen, nadat hij de cursus gedaan heeft! Dat soort berichten bemoedigen me enorm.

Marion Reijm Hoofdmentor
mr@globalrize.org

Vacatures

Behalve voor de Nederlandstalige BijbelCursus is er ook dringend behoefte aan mentoren voor de andere taalgebieden. Daarnaast zijn er tal van andere vacatures, zoals Assistent Paginabeheerder, Coördinator e-boeken of ‘gewoon’ Facebook-liker. Kijk op onze website en tip ook andere mensen in uw netwerk! 

Steun ons!

Wilt u ons werk financieel ondersteunen? U kunt uw gift overmaken naar IBAN NL03 RABO 0300 5646 86 t.n.v. Stichting GlobalRize of via iDeal door op onderstaande knop te klikken. 

Danken en bidden

Wilt u met ons danken voor:

  • het werk dat God door onze medewerker heeft gedaan in Simon?
  • de nieuwe medewerkers die zich hebben aangemeld naar aanleiding van gesprekken op verschillende evenementen?
  • een aantal mooie giften die we mochten ontvangen?

 

Wilt u met ons bidden voor:

  • de verschillende Taalteams en Taalteam Frans in het bijzonder?
  • de vele nieuwe contacten die binnenkomen via de Engelstalige Facebookpagina? Bidt dat deze mensen op de juiste manier antwoord krijgen op hun vragen en zo tot Jezus geleid worden.

 

Deel op Facebook Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Twitter Mail doorsturen Mail doorsturen

Elzenweg 1a
8096 RV Oldebroek, Nederland
www.globalrize.nl
info@globalrize.org
(0525) 79 50 02