Unilever betaalt bloggers

Beste lezer,

De afgelopen week kwam aan het licht dat Unilever tegenwoordig bloggers betaalt om margarine de hemel in te prijzen. De verkoopcijfers van margarine dalen al enige jaren, nu consumenten zich bewust worden dat het een nepboter is met geraffineerde en synthetische ingrediënten. In de strijd dit verlies op te vangen ontvangen sommige bloggers nu geld om het tij te doen keren.

Bloggen is een tijdrovende bezigheid. Er gaan soms dagen zitten in het researchen voor één artikel. Ondertussen stromen de mailtjes met vragen binnen. Ook op social media komen er vele vragen binnen. Eigenlijk kan een blogger er geen baan naast hebben, want bloggen is meer dan een fulltimebaan op zich. Toch moet de schoorsteen roken, want iedereen krijgt aan het einde van de maand de nodige rekeningen op de deurmat. Dat sommige bloggers wel erg creatief worden blijkt wel uit het volgende. Blogger Jelmer de Boer raadt nu opeens Coca Cola Zero met aspartaam aan. De Hippe Vegetariër noemt ontbijten met plantaardige margarine van Unilever ontbijten zoals een koning. De blog I Love Health maakt er geen geheim van geld te ontvangen voor de blogs, zoals deze over margarine.

Het bedrijf dat vele bloggers voor het Unileverkarretje weet te spannen is AdFactor. Ik heb daar zelf ook eens aan tafel gezeten om de mogelijkheden te bespreken. De voorwaarden die gesteld werden waren voor mij absoluut onacceptabel. Daarom zijn we blij met een eigen webshop en kunnen we echt volledig onafhankelijk blijven. 

In de blog van I Love Health wordt beweerd dat margarine louter bestaat uit zonnebloemolie, koolzaadolie en lijnzaadolie. Het klinkt zo gezond, al die plantaardige ingrediënten op een rij. Verzwegen wordt dat deze oliën helemaal zijn platgeraffineerd:

Sportief is dat ze inderdaad toegeven dat margarine één molecuul van plastic verwijderd is. Eigenlijk is het geen molecuul, maar een element. Nu kan een verschil van één element een verschil zijn van dag en nacht, dus dat zegt niks over de gezondheidswaarde. 

Al eerder noemden we dat consumenten bedrogen worden met de Kokosolie Becel, omdat deze in werkelijkheid slechts 5% kokosolie bevat. Dit soort margarines bevat ook mono- en diglyceriden van vetzuren. Dit is eigenlijk E471 en krijgt in het zwarte e-nummerboekje de kleurcode rood, dat absoluut vermijden betekent. Ook zit er citroenzuur in, waarvan ik me afvraag hoe natuurlijk dit is. Citroenzuur komt meestal niet uit fruit, maar wordt gemaakt via een chemisch proces met een genetisch gemanipuleerde schimmel. Daarbij zijn volgens de laatste inzichten de geraffineerde omega 6-vetzuren zoals die in margarine voorkomen minder gezond dan de onbewerkte zoals ze in de natuur te vinden zijn.

Kennelijk gelooft Unilever zelf ook niet meer in hun producten, want volgens de laatste geruchten staat hun margarinedivisie te koop. Jarenlang heeft er in margarines bijzonder veel transvet gezeten. Hiervan is bewezen dat ze cardiovasculaire ziektes in de hand werken. Wie weet wat er nu nog meer in zit wat ongezond is en waar we later pas achter komen. Waarschijnlijk is het mogelijk kankerverwekkende 3-MCPD de volgende boeman. Ik houd het daarom vooralsnog op roomboter, kokosolie en onbewerkte olijfolie. Ik geloof meer in de natuur dan in een chemicus.

Gezonde week,
Juglen Zwaan
aHealthylife.nl

P.S. Nieuw hebben we deze week in de shop een BPA-vrije yoghurtmaker, om thuis zelf yoghurt te kunnen maken. Dit kan ook van rauwe melk. Ook hebben we nu een RVS droogoven zonder weekmakers aan het assortiment toegevoegd. Hiermee zijn fruit, groenten en kruiden te drogen zonder verlies van voedingswaarde. Ook hebben we nieuwe huidverzorgingsproducten van Paul Penders in de webshop

Laatste artikelen aHealthylife
Handleiding Intermittent Fasting voor beginners
17 natuurlijke manieren om van misselijkheid af te komen
10 Manieren om de mannelijke vruchtbaarheid en aantal zaadcellen te verhogen
Hoe krijg je een snellere stofwisseling? 8 manieren die je metabolisme verhogen
Labonderzoek bevestigt definitief: geen radioactiviteit in Keltisch zeezout
Waarom sommige vrouwen aankomen rond de menopauze

Lezingen Soest
Vrijdagavond 21 april - Een mooie huid komt van binnen uit
Zondagmiddag 14 mei - Workshop kiemen kweken met Suzanne Poot & Juglen Zwaan
Zondag 18 juni - Basiscursus goede voeding - Juglen Zwaan

aHealthylife Webwinkel (steun aHealthylife!)
Rauwe CBD olie
Blauw licht beschermbrillen
RVS Waterkoker
Berkey waterfilter
Natuurlijke verzorging

Supplementen top 3
100% natuurlijke multi
EPA + DHA omega 3 Algenolie
Biologische vitamine C

Laatste interviews Gezondheidsnieuwsradio
Hoeveel water moet je drinken per dag? Natuurarts Trudy Vlot geeft het antwoord
Stefaan de Wever legt uit hoe je diabetes type 2 kunt ombuigen
Hoe verhoog je je nierenergie volgens de TCM? Martina Capousek vertelt het
Juglen Zwaan legt uit hoe de man zijn vruchtbaarheid kan verbeteren
Jacqueline van Lieshout vertelt over de eigen ervaringen met detoxen
Franca van Dalen (gezondheidsnet) met het laatste gezondheidsnieuws

Boekentip
100% Suikervrij Voor Altijd
Door Carola van Bemmelen

Van suikervrij naar suikerbewust! Dit boek helpt om het suikervrij zijn te ondersteunen met een praktisch stappenplan, checklist en tips.

Carola van Bemmelen helpt je in 100% suikervrij voor altijd met een praktisch stappenplan, checklists en veel tips naar een suikerbewuste leefstijl. Een uiterst logisch en praktisch vervolg op de Sugarchallenge: je hebt 30 dagen suikervrij erop zitten. En dan? Je wilt niet meer terug naar je oude, suikerrijke leven, maar compleet suikervrij is toch wel wat streng om voor altijd vol te houden. Ontwikkel je “suikervisie’ en leer daardoor om te gaan met suikervrij op vakantie, in je gezin, op je werk. Met volop relaxte, suikerbewuste recepten van Sharon Numan, ook voor speciale, feestelijke gelegenheden. Nu te koop in onze webshop.

Spreuk van de week
Oordeel nooit over een situatie waar je nooit in hebt gezeten. Mensen begrijpen iets pas echt als het henzelf is overkomen.

Volg aHealthylife op de Sociale Media

Facebook Twitter Youtube Instagram Pinterest Google Linkedin

Steun aHealthylife en bezoek de webwinkel:

Stuur deze nieuwsbrief gerust door naar vrienden en/of kennissen, delen is vermenigvuldigen...

Deze nieuwsbrief doorgestuurd gekregen? Wil je hem ook wekelijks in je mailbox ontvangen? Meld je dan hier gratis en voor niets aan!

Afmelden