Het laatste nieuws van Mr. - 1 mei 2018

WIM VOERMANS: ‘REFERENDA ZIJN EEN OPEN ZENUW’

Referenda zouden de democratie uithollen, volgens het vorige jaarverslag van de Raad van State. De Leidse hoogleraar staats- en bestuursrecht Wim Voermans vindt het onzin. “Het is gewoon wetenschappelijk gezien niet waar. Er is ook nog nooit een bestaande representatieve democratie omgevallen doordat de burgers via een referendum hun mening kenbaar mochten maken”, zegt hij in een interview in het nieuwe nummer van Mr. dat aanstaande vrijdag verschijnt.

Lees meer

ADVOCATEN HET VAAKST AANGEKLAAGD

Advocaten worden van alle vrije beroepen het vaakst aangeklaagd. Dit blijkt uit onderzoek van Lancyr Verzekeringen naar de 681 rechtszaken over beroepsaansprakelijkheid die tussen 1994 en maart 2018 op rechtspraak.nl zijn vermeld.

Lees meer

MR VAN DE WEEK: ROGER COX

Mr van de week is Roger Cox (1967). Hij is als advocaat al vele jaren actief op het gebied van energie, duurzaamheid en milieuzaken. In 2016 won hij een baanbrekende klimaatzaak tegen de Nederlandse staat. Nu staat Cox Milieudefensie bij in een zaal tegen oliegigant Shell.

Lees meer

HOE BLIJFT U AVG COMPLIANT EN HAALT U WAARDE UIT UW DATA?

Ingezonden Mededeling
Kom op 26 & 27 september 2018 naar de 6e editie van het Dataprotectie & Privacy congres in Amsterdam. Hier ontmoet u vakspecialisten en collega’s. Ga naar huis met ervaringen en best practices van marktleiders. Leer van o.a.: Philips, Volksbank, Tele2, Eneco, Achmea, Brunel.
Met dit jaar nog meer keuze uit praktijksessies en extra focus op data governance en het optimaal en slim gebruiken van data als business enabler.

Bestel uw ticket met vroegboekkorting

VOORALSNOG GEEN DIGITAAL AANSLUITPUNT VOOR ASIELZAKEN

Vooralsnog komt er geen digitaal aansluitpunt tussen de systemen van de Rechtspraak en die van asieladvocaten. Het is het gevolg van de nieuwe koers van de rechtspraak in het digitaliseringsproces.

Lees meer

FUNCTIES ADVOCATUUR VERDWIJNEN DOOR OPMARS SOFTWARE

Traditionele functies binnen de advocatuur gaan verdwijnen door het toenemende gebruik van kunstmatige intelligentie. Dat is wat de helft van de grootste advocatenkantoren in Londen verwacht, volgens CBRE Research dat onderzoek deed naar de Londense vastgoedmarkt.

Lees meer

COMPLETE VAKINFORMATIE VOOR DE BEDRIJFSJURIST

Ingezonden Mededeling
Ilse Klaassen is rechtsbijstand adviseur bij Klaverblad Verzekeringen. De afdeling Rechtsbijstand waar Ilse deel van uitmaakt werkt dagelijks met Legal Counsel om snel antwoorden te vinden op uiteenlopende juridische vragen. Met Legal Counsel heeft toegang tot een uitgebreide, overzichtelijke en actuele database, dat speciaal is samengesteld voor de bedrijfsjurist.

Lees meer

SMART CONTRACT RAPPORT

Van onze kennispartner NGB
In haar presentatie op het Legal Tech Event, dat het NGB samen met  Sdu organiseerde op 22 maart jl., noemde Katja van Kranenburg, partner bij CMS, een rapport over smart contracts dat de Dutch Blockchain Coalition publiceerde. Het rapport is te downloaden via de site van de Dutch Blockchain Coalition. U vindt het HIER.

BUREN KOMT MET SCRIPTIEPRIJS INSOLVENTIERECHT

Buren heeft de scriptieprijs voor insolventierecht in het leven geroepen. Masterscripties geschreven aan een Nederlandse universiteit kunnen meedingen naar de prijs.

Lees meer

OVERSTAP VAN DE WEEK: QUIRINE EENHORST

Overstap van de week is partner Quirine Eenhorst, die Jones Day is komen versterken. Zij is afkomstig van Clifford Chance en gespecialiseerd in advies aan institutionele beleggers en het opzetten van fondsen waarmee onder andere private-equity firma’s investeringen doen.

Lees meer

5X DE BESTE WIJNSTREKEN VAN NIEUW-ZEELAND

Ingezonden Mededeling
Nieuw-Zeeland heeft in nog geen dertig jaar een sterke reputatie verworven in de internationale wijnwereld. Het land heeft tientallen wijngebieden die over het Noordereiland en Zuidereiland verspreid liggen. Maar waar drinkt u de beste wijnen van het land? TravelEssence zet het op een rijtje.

Lees meer

EKELMANS & MEIJER HELPT BIJ ONDERZOEK 'SMART CITY'

Anita Nijboer, partner van Ekelmans & Meijer, werkt mee met de Future City Foundation aan een “Bouwbesluit voor de smart city”. De Future City Foundation heeft als doel gemeenten te helpen met de modernisering van de stad en met de toepassing van nieuwe technologieën.

Lees meer

‘MEEST COMPLETE BUNDEL BESLAG- EN EXECUTIERECHT’

Meer dan zestig auteurs uit de wetenschap, rechtspraak en rechtspraktijk hebben hun medewerking toegezegd aan een compendium over het beslag- en executierecht. Daarmee moet dit de meest uitgebreide bundel worden die ooit over dit deel van het recht is verschenen. Het initiatief is afkomstig van advocaat Marc van Zanten (CMS) en gerechtsdeurwaarder Sjef van der Putten (Vurich).

Lees meer

DEALMAKER VAN DE WEEK: PIETER SCHÜTTE

Dealmaker van de week is Pieter Schütte (Stibbe, adviseur van B&S Group bij de notering aan de Amsterdamse beurs. CEO Bert Meulman van het in Dordrecht gevestigde snelgroeiende distributiebedrijf voor consumentenproducten (Fast Moving Consumer Goods) luidde met zijn managementteam de gong aan Euronext in Amsterdam. Na de beursgang staan er in totaal 84,177,321 aandelen uit, waarmee B&S Group wordt gewaardeerd op een bedrag van ongeveer € 1,2 miljard.

Lees meer

RECENTE VACATURES

DPA’s Talentpool Junior Juristen

Als young professional wil je vanzelfsprekend zo veel mogelijk ervaring op doen in de juridische wereld. DPA Legal is altijd opzoek naar juridisch talent voor in de 'DPA Talentpool Junior Professionals'. Ben jij in het bezit van je WO Rechten diploma en kun jij niet wachten om in de juridische wereld aan de slag te gaan? Dan zijn wij opzoek naar jou! Het bericht DPA’s Talentpool Junior Juristen verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Junior Jurist Banking en Finance (Project Grootbanken)

Ben jij een gedreven junior jurist met een grote interesse in de financiële wereld en kan jij niet wachten om op een uitdagend project werkervaring op te doen? Dan ben jij de junior jurist die ik zoek! Voor twee grootbanken is DPA Legal opzoek naar junior juristen die mee willen werken aan dossiers die er toe doen in de financiële wereld, en kunnen starten in januari, februari of maart 2018. Het bericht Junior Jurist Banking en Finance (Project Grootbanken) verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Privacy Officer Brocacef B.V. bij DPA Privacy

Brocacef Groep NV – een groep van ondernemingen werkzaam op het gebied van de gezondheidszorg – zet zich in om persoonlijke, bereikbare en betaalbare zorg aan iedereen te kunnen bieden. De ambitie de beste gewaardeerde zorgpartner van Nederland te worden vraagt om mensen die het voortouw nemen, mensen die durven te ondernemen en mensen die vooruitstrevend zijn. Voor de afdeling Privacy is Brocacef op zoek naar een privacy professional die zal meedraaien als rechterhand van de DPO. Het ...

BLOGS

Jongedame

De advocaat als verkeersregelaar: niet schreeuwen!

Perfectionisme: de volksziekte van een nieuwe generatie

De Trump family values en de moraal van het neoliberalisme

Meedelen in de buit

SNELRECHT

Inzage in belastingstukken: twee gescheiden werelden

Zijn blanco stemmers tegenstemmers?

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.