Kun jij goed aarden?
                                                           
Nieuwsbrief | Lichtbericht Angelique Desiree - creatieve workshops

Aards

Hallo lieve mensen,


Dit tweede Lichtbericht gaat over aardse zaken. Dingen die voor mij heel normaal en gewenst zijn. Dicht bij mezelf en de aarde waarop ik leef. Vaak worden mijn aardse aspiraties gezien als 'apart' en soms zelfs 'zweverig'. Dat komt omdat het niet meer lijkt te passen in het huidige tijdsbeeld, terwijl het een paar honderd jaar geleden nog aan de orde van de dag was. Neem nou kruidentherapie, tegenwoordig een 'alternatieve' geneeswijze. Veel hedendaagse reguliere medicijnen vinden hun oorsprong in een natuurlijke variant. En hoe vaak komt het nog voor dat ik met mijn blote voeten en handen op of in de aarde zit? Met de komst van de mechanisering, industrialisering en digitalisering is het ervaren van aardse zaken niet meer vanzelfsprekend. Het uitvoeren van fysiek werk met natuurlijke materialen, geluidstrillingen ervaren van live muziek, met eigen handen alle losse ingrediënten van je avondmaal planten, verzorgen of verzamelen? Of het handmatig maken van beelden, tekeningen of kleding? En zo kan ik nog wel even doorgaan.


Ik miste de verbinding, met mezelf en met aardse zaken. Dit is de reden waarom ik ben geswitcht van een bedrijf in digitale media producties naar mijn huidige werkzaamheden met analoge middelen, direct contact met personen en de natuur en met nadruk op persoonlijk potentieel.


Met mij zijn er gelukkig vele anderen die herontdekken hoe veel voldoening het geeft om dingen zelf te maken, natuurlijke grondstoffen te gebruiken en er lijkt meer en meer ruimte te komen voor grilligheid en authenticiteit.Ik zeg gelukkig, want niets in de natuur is exact hetzelfde; elke boom heeft zijn eigen structuur, elke steen zijn eigen vorm, elke mens zijn eigen DNA. Juist die diversiteit zorgt voor creatief potentieel omdat het meer opties brengt voor kruisbestuiving. En zonder creativiteit geen vooruitgang. 

In mijn optiek kan ik, juist door een paar stapjes terug te nemen en me steeds weer open te stellen voor grillige, natuurlijke en originele geluiden, structuren, vormen en beelden, mezelf keer op keer vernieuwen.  Op zoek naar mijn (en andermans) natuurlijk en persoonlijk potentieel.

Dat is wat 'aards' of 'down to earth' voor mij betekent; Authentiek, natuurlijk en dicht bij jezelf en dat draag ik graag uit.

In dit Lichtbericht een aantal inspirerende aardse voorbeelden.

 
Liefs, Angelique Desiree

 

De Hang

Zo'n twee jaar geleden maakte ik kennis met de 'Hang'; een handgemaakt instrument dat van origine uit Bern, Zwitserland komt, ik was direct verkocht! Het is een ingenieus instrument met een prachtig geluid. Elk instrument heeft zijn eigen klank. De dubbele metalen schalen worden op speciale wijze gedeukt en gebold en tegen elkaar geplaatst, waardoor er een aantal verschillende tonen mee kunnen worden gemaakt, welke door het metaal blijven resoneren. Het resultaat; betoverende harmonische en natuurlijke klanken, die je met weinig andere instrumenten kunt vergelijken.

 

Play for a day

Op 12 november kwamen 6 dames naar mijn atelier voor Play for a day met natuurlijke materialen. Het was een creatief feestje en er zijn prachtige dingen ontstaan. Voor mezelf ook heel inspirerend! Een beeldverslag:

creatieve workshop oirschot
workshop met natuurlijke materialen
angelique desiree
Kunstworkshop in Oirschot
Kunstworkshop
cursus met natuurlijk materiaal
creatieve workshop brabant
Creatieve worskhop Best
Vegan wortel banaan taart recept

Recept: Suikervrije Wortel-Banaantaart

Voor deze workshop had ik een suikervrije wortel-banaantaart gebakken en cursist Lia vroeg of ik het recept  in een Lichtbericht wilde delen. Ja natuurlijk!

 

Ingrediënten:

  • 450 gram winterpeen (raspen of in keukenmachine)
  • 4 rijpe bananen (prakken of in keukenmachine)
  • 250 gram blanke rozijnen (of donkere, of gemengd)
  • 150 ml arachide (of zonnebloem) olie
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel (of 50/50 amandelmeel)
  • 2-3 eetlepels koekkruiden (of kaneel)
  • handjevol (wal)noten.
  • theelepel bakingsoda  
  • Eventueel naar smaak gedroogde vruchten (dadels, vijgen)

Klaarmaken:

Eerst de droge poeders in een kom mengen met de olie, daarna geprakte banaan, wortelrasp en rozijnen en noten toevoegen. Alles door elkaar mixen in een bakvorm met bakpapier of siloconen bakvorm.
80 minuten in de oven op 170 graden.
Smullen maar!

 

(Ook geschikt voor veganisten)

creatieve worskhop opstellingen

Workshop: 2017 in beeld

Mijn zus Josselien is gespecialiseerd in opstellingen en systemisch werk en ik in kunstzinnige coaching en -lessen. Deze twee vakgebieden sluiten erg op elkaar aan en daarom zullen wij eind december een nieuwe werkvorm introduceren waarin wij deze krachten bundelen, namelijk:

Creatieve opstellingsdagen.

Wil je op een laagdrempelige manier kennis maken of bezig zijn met opstellingen, lekker creatief zijn en 2017 doelgericht tegemoet treden?

Op 17 december en 14 januari trappen we af met 2017 in beeld. Doe mee en krijg zo inzicht in jouw komende jaar op gebied van je doelen, je kracht en je uitdaging. Door er op creatieve wijze vorm aan te geven, veranker je het in je systeem. 

Lichtbericht abonnees ontvangen 10% korting bovenop de introductieprijs van €75,- voor een workshopdag. (normale prijs is €95,-) 
Geef bij inschrijving bij opmerkingen de volgende code door: LICHTBEELD*

Workshop info

TEDtalk: Down to earth

Wat zou er gebeuren als je los zou breken van je succesvolle carriere en je wereldse leefstijl en alles waar je tot dan toe voor gewerkt hebt los zou laten in ruil voor een simpel ongecompliceerd bestaan in verbinding met de natuur? Elke dag leven zonder enig plan dan te leren? Wat gebeurt er met je overtuigingen en begrip van de wereld, met je kijk op het leven, als je jezelf en je familie blootstelt aan de (ab)originele bevolkingsgroepen van de wereld; Zij die leven in balans met de natuurlijke wereld, zonder de invloed van gecultiveerde wetten en religie?

Rolf Winters ging dit avontuur aan en maakte een prachtige documentaire 'Down to earth' die nu te zien is in de filmhuizen. Hieronder vind je een link naar zijn TEDtalk over het hervinden van ons menselijk potentieel.

Kunstzinnige Cursus intuitief vormgeven

Cursus: intuïtief vormgeven start 23 november

 

Er is nog 1 plekje vrij.
Lichtbericht abonnees krijgen € 10,- korting op de totaalprijs.
Geef bij inschrijving bij opmerkingen de volgende code door: LICHTER*

Cursus info
Wallpaper Sunset

DigiCadeau: Sunset wallpaper

Downloaden>rechtsklikken op de afbeelding die opent als je op de knop klikt>bewaar als.. en dan kun je hem instellen als bureaublad achtergrond van je computer of tablet.

Download

Voor de nieuwkomers:

In plaats van je op de hoogte te houden van louter mijn activiteiten, wil ik iets sturen waar je blij van wordt; wat inspireert en misschien een sprankje licht brengt nu de dagen donkerder worden. Vandaar de naam: ~LICHTBERICHT~ (Bekijk hier Lichtbericht #1)


Elke maand zal ik er één sturen. Met fijne muziekjes, inspiratie, interviews, aankondigingen, kortingen en digitale cadeautjes en noem maar op. Ik hoop dat het jou bevalt en zo niet, kun je je heel makkelijk uitschrijven via de link onderaan de mail.

Angelique Desiree Lichtbericht
Dat was het voor nu. Tot volgende maand!
Angelique Desiree Kunstenaar, Coach & Docent
licht@angeliquedesiree.nl
0624860006
Facebook Instagram Pinterest Wordpress Linkedin

Voel je vrij deze mail door te sturen naar anderen die hem ook zouden kunnen waarderen :)

Angelique Desiree

licht@angeliquedesiree.nl

06 24 86 00 06

www.angeliquedesiree.nl

SHARE FORWARD

Je ontvangt deze e-mail omdat je eerder interesse hebt getoond in mijn diensten en / of mijn nieuwsbrief. Wil je deze berichten niet meer ontvangen? Geen probleem.

Meld je hier af

MailerLite