OSALLISUUDEN AIKA RY - lastensuojelunuorten ja ammattilaisten välisen yhteistutkijuuden tuloksena toimivammat sosiaalialan palvelut

Hei Osallisuuden ajan jäsen tai yhteistyökumppani!

Edessäsi on ensimmäinen Osallisuuden ajan -uutiskirje! Uutiskirje lähetetään kaikille Osallisuuden ajan jäsenille ja yhteistyökumppaneille. Uutiskirje ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja siinä käydään läpi järjestön tulevia ja menneitä tapahtumia, esitellään Osallisuuden ajan työntekijöitä ja jäseniä sekä luetaan puheenjohtajan terveiset.

Innostavia lukuhetkiä osallisuuden parissa, projektipäällikkö Laura Sohlberg

Puheenjohtajan terveiset

Tervehdys kaikille ja ihanaa alkavaa kevättä!

Meillä Osallisuuden ajassa vuosi alkoi uudenvuoden teemaan sopivasti muutoksien merkeissä, kun uudeksi projektipäälliköksemme valikoitui mahtava Laura Sohlberg Vantaan lastensuojelusta! Laura on sopeutunut porukkaan loistavasti ja pisti heti hösseliksi laittamalla käytännön asioita kuntoon. Nettisivuja uudistetaan, Instagram-tili perustettiin ja mahtuipa vielä muuttokin alkuvuoteen. Nykyään toimistomme sijaitsee Pohjoinen Hesperiankatu 15:ssa Ehjä ry:n, Yhteiset Lapsemme ry:n sekä Pesäpuu ry:n naapurina.

Alkuvuoteen on mahtunut myös paljon mielenkiintoisia ja jännittäviä esiintymisiä. Osallisuuden aika on edustanut näkyvämmin esiintymällä YLE:n aamu-tv:ssä ja huhtikuussa starttaavassa Arman pohjantähden alla- ohjelmassa. Armania odotellessa vähän hirvittää miten se on leikattu! 

Osallisuuden ajan puheenjohtajana toimiminen on ollut antoisaa ja opettavaista puuhaa. En olisi itse arvannut muutama vuosi takaperin meidän olevan mukana valtakunnallisissa hankkeissa kuten LAPE. Ja kyllä se Armankin aika yllätys oli! Vuosi 2017 näyttäytyy loppukevään osalta erittäin lupaavana puheenjohtajan näkökulmasta. Mitä kaikkea toiminta vielä eteemme tuokaan! Kiitos siis kaikille toiminnassamme mukana olleille ja samalla kentällä toimiville, tämä on ollut aivan huippua! Ja kevätkausi varmasti jatkuu samoissa merkeissä auringonkin pikkuhiljaa pilkahdellessa esiin. 

Vilma Vähämaa, puheenjohtaja

Alkuvuosi 2017

Vuoden alussa rahoittajamme Raha-automaatti yhdistys (RAY) muuttui sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:ksi. Moni asia pysyi samana, mutta logo muuttui. Uuden STEA:n merkin löydät uutiskirjeemme lopusta. Tammikuussa Osallisuuden ajan puheenjohtaja Vilma Vähämaa ja yksi järjestömme perustajajäsenistä Yonatan Gebrenegus olivat Arman Alizadin pohjantähden alla -sarjan kuvauksissa. Uusi kausi alkaa huhtikuussa, joten lastensuojelua käsittelevä jakso tullaan näkemään vielä tämän kevään aikaan. Muistakaa olla ruutujen ääressä! 

Osallisuuden ajan kokemusasiantuntijat ovat olleet alkuvuoden aikana kysyttyjä eri yhteistyötahojen tilaisuuksiin. Helmi- ja maaliskuussa nuoret ovat olleet kouluttamassa ammattilaisia Kotkassa ja Vantaalla. Yhdessä rohkeammin -ryhmä järjesti ensimmäisen kansalaisfoorumin 7.3. ja sen tiimoilta Vilma oli YLE:n aamu-tv:n haastattelussa ennen illan keskustelutilaisuutta. Tilaisuudessa oli ennätysmäärä kokemusasiantuntijoita paikalla. Illassa kertyneen materiaalin menemme viemään eduskuntaan huhti-toukokuussa. Tästä porukasta tullaan varmasti kuulemaan vielä lisää! 

8.3. Talentian järjestämään kuntavaali-iltaan oli Osallisuuden ajan kokemusasiantuntija kutsuttu kertomaan kokemuksistaan sosiaalihuoltoon liittyen. Myös yhteistyö Helsingin yliopiston kanssa jatkuu edelleen aktiivisena. 16.3. Osallisuuden ajan kokemusasiantuntijanuori toi arvokkaan näkemyksensä yliopiston isännöimän pohjoismaisen sosiaalialan seminaarin paneelikeskusteluun, jossa pohdittiin mm. nuorisotyöttömyyttä.

Tulevat tapahtumat

Loppukevään aikana suunnitellaan Osallisuuden ajan tulevaa toimintaa ja osallistutaan useisiin eri tilaisuuksiin ja seminaareihin. Osallisuuden aika on mukana Nuori2017 -nuorisotyönpäivillä Tampereella 28.3. Toukokuussa pidetään kaksi Nuorten päivää: 17.5. Kotkassa ja 24.5. Vantaalla. Nuorten päivien tarkoituksena on, että lastensuojelun nykyiset ja entiset asiakasnuoret saavat äänensä kuuluviin haluamista teemoistaan. Sanaa Nuorten päivistä saa jakaa ja levittää! Mitä enemmän saamme nuoria paikalle, sitä kattavampi kuva saadaan niistä lastensuojelun aiheista, jotka puhuttavat lastensuojelun asiakasnuoria juuri nyt.

Osallisuuuden aika on mukana myös 6.-7.6.2017 pidettävillä lastensuojelun kesäpäivillä Kotkassa. Jos olette paikalla, niin tulkaahan tervehtimään! Osallisuuden ajan jäsenille tarkoitettu kesäpiknik järjestetään puolestaan maanantaina 12.6., jolloin kaupungissa juhlistetaan myös Helsinki -päivää. Laita päivämäärä kalenteriin jo nyt! Kellonaika ja paikka tarkentuvat lähempänä. 

Osallisuuden aika on mukana Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmassa (LAPE). LAPE:ssa kansalaisten osallisuuden vahvistaminen on yhtenä isona tavoitteena. Työskentely muutosohjelman parissa jatkuu ja jos kaipaatte tässä asiassa osaamisen vahvistamista tai uusia ideoita, niin olkaa rohkeasti yhteydessä Osallisuuden aikaan. Me autamme ja tulemme mielellämme yhteiskehittämään uusia osallisuuden muotoja.

Nettisivut uudistuvat

Osallisuuden ajan nettisivuja ollaan uudistamassa maalis-huhtikuun aikana. Uudet sivut monipuolistuvat ja tulevat aktiiviseksi osaksi toimintaamme. Sivuille on tulossa mm. blogi, jossa vaihtuvat kirjoittajat pohtivat lastensuojelun polttavia aiheita 100 vuotta täyttävässä Suomessa.

Uudet nuoret tervetulleita

Osallisuuden aika etsii jatkuvasti uusia nuoria mukaan kehittämään sosiaalialan palveluita yhdessä ammattilaisten kanssa. Jos tunnet nykyisen tai entisen lastensuojelun asiakasnuoren, jonka tiedät pohtineen miten lastensuojelussa asiat pitäisi hoitaa paremmin, ohjaa hänet ottamaan yhteyttä meihin. Me olemme se taho, jonka kanssa keskustelu muuntuu kehittämiseksi ja kehittäminen muutokseksi.  

Jäseneksi järjestöömme

Tule mukaan tukemaan lastensuojelunuorten ja ammattilaisten välistä yhteistutkijuutta! Yhdessä kehitämme tulevaisuuden sosiaalialan palveluja entistä asiakaslähtöisemmiksi ja toimivammiksi. Voit halutessasi olla aktiivinen ja osallistuva jäsen tai tukea toimintaamme kannatusjäsenyyden kautta. Klikkaa alla olevaa linkkiä, jonka kautta pääset täyttämään jäsenhakemuksemme. 

Jäsenhakemus

Osallisuuden aika on myös somessa

Olethan jo käynyt tykkäämässä sivuistamme Facebookissa tai seuraamassa Instagram-tiliämme? Twitter-tilimmekin on heräilemässä hiljalleen talven hiljaiselon jälkeen mukaan vilkkaaseen yhteiskunnalliseen keskusteluun. Ollaan aktiivisia niin somessa kuin reaalimaailmassakin!

Facebook Twitter Instagram

Osallisuuden aika ry

laura.sohlberg@osallisuudenaika.fi

p. 0400 850 605

www.osallisuudenaika.fi

SHARE TWEET FORWARD
MailerLite