Het laatste nieuws van Mr. - 3 april 2018

ADVOCATEN GEMATIGD POSITIEF OVER NIEUWE GEDRAGSREGELS

Ze zijn ruim een maand van kracht, de nieuwe gedragsregels voor de advocatuur. Zijn advocaten er tevreden over? Zijn ze werkbaar?

Lees meer

SLACHTOFFERS GEWELDSMISDRIJVEN KREGEN 20 MILJOEN

Het Schadefonds Geweldsmisdrijven heeft in 2017 ruim 20 miljoen euro uitgekeerd aan slachtoffers van geweldsmisdrijven. Dat is het hoogste bedrag sinds het bestaan van de organisatie. Het is ook het derde jaar op rij dat het totaal uitgekeerde bedrag aan slachtoffers van geweldsmisdrijven is gestegen. Gemiddeld ontving een slachtoffer 3.986 euro, iets meer dan in 2016. Dit blijkt uit het jaarverslag 2017 van het Schadefonds Geweldsmisdrijven.

Lees meer

MR. VAN DE WEEK: ROLAND MANS OVER HET DIENSTBAARHEIDSBEGINSEL

Mr. van de week is Roland Mans (1969), als advocaat verbonden aan vanState Advocaten in Amsterdam. In een blog verbaasde hij zich over de introductie van het dienstbaarheidsbeginsel door de Centrale Raad van Beroep.

Lees meer

DE PREMIUM BEROEPSCERTIFICERING VOOR PRIVACY PROFESSIONALS

Ingezonden Mededeling
De opleiding CDPO is speciaal ontwikkeld voor de gevorderde Data Protection Officer. Met de titel CDPO laat u zien dat u een deskundig en professioneel Data Protection Officer bent. Bij het halen van het examen mag u de titel CDPO achter uw naam voeren, ontvangt u het CDPO certificaat en wordt u ingeschreven in het register Certified Data Protection Officers.

Bekijk hier het opleidingsprogramma

‘ONTSLAGVERGOEDING NEDERLAND NIET MEER DE HOOGSTE’

Na de invoering van de Wet werk en zekerheid (WWZ) in 2015 is Nederland een van de weinige landen waar de ontslagvergoeding is gemaximeerd. Verder is Nederland een van de weinige landen waar voorafgaande goedkeuring van het ontslag is vereist. Dat blijkt uit de vierde editie van de International Dismissal Survey van Deloitte Legal, een onderzoek naar het ontslagrecht in 45 landen.

Lees meer

NOTARISSEN VINDEN WETENSCHAPPERS MAAR LASTIG

Is de wetenschap er om een bijdrage aan de notariële praktijk te leveren, of om slechts te problematiseren? Die vraag staat centraal in een briefwisseling in het Notariaat Magazine, waar Nora van Oostrom-Streep, columniste en het ‘boegbeeld’ van het notariaat, het bij enkele notarissen heeft verbruid. Toen ze schreef dat wetenschappers de notariële praktijk te veel dicteren, vond oud-notaris Guus Rieter het tijd dat ze kan opzouten. ‘Zij schaadt ons.’

Lees meer

‘E-COURT KAN WANBETALERS 40 MILJOEN BESPAREN’

Als geldvorderingen niet langer worden behandeld door kantonrechters maar door e-Court, dan scheelt dat wanbetalers jaarlijks 40 miljoen euro. Dat stelt incasso- en deurwaardersorganisatie GGN in een eigen onderzoek naar 33 duizend gevoerde e-Courtzaken in 2017.

Lees meer

JURISTEN DAGVAARDEN STAAT OM RISICOPROFILERING

Een groep maatschappelijke organisaties heeft 27 maart de Nederlandse gedagvaard om het Systeem Risico Indicatie, kortweg SyRI. Volgens de eisers is het risicoprofileringssysteem een ‘black box’ die een risico vormt voor de democratische rechtsstaat en moet de toepassing hiervan worden gestopt.

Lees meer

BLENHEIM STELT SCRIPTIEPRIJS VENNOOTSCHAPSRECHT IN

Het Amsterdamse advocatenkantoor Blenheim heeft een scriptieprijs in het leven geroepen. De prijs wordt jaarlijks toegekend aan de student die beste masterscriptie heeft geschreven op het terrein van het vennootschapsrecht.

Lees meer

DEALMR VAN DE WEEK: MICHAEL SCHOUTEN (DE BRAUW BLACKSTONE WESTBROEK)

Dealmr van de week is Michael Schouten (De Brauw Blackstone Westbroek), adviseur van Bouwfonds Investment Management, onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep. Bouwfonds IM schroeft de activiteiten op het gebied van fonds- en vermogensbeheer flink terug en stoot daartoe € 4 miljard aan bezittingen af. De Europese parkeergarages, bijna alle woningen en een Duits infrastructuurfonds (BCIF II) worden via een management buy out aan Commonwealth Investments verkocht en voortgezet onder de naam Primevest Capital Partners. Bij Bouwfonds IM blijft een portefeuille van €2,1 miljard over.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Juridisch Medewerker Handhaving

Ben jij de nieuwe Juridisch Medewerker Handhaving? Solliciteer dan direct!

DPA's Talentpool Junior Juristen

Als young professional wil je vanzelfsprekend zo veel mogelijk ervaring op doen in de juridische wereld. DPA Legal is altijd opzoek naar juridisch talent voor in de 'DPA Talentpool Junior Professionals'. Ben jij in het bezit van je WO Rechten diploma en kun jij niet wachten om in de juridische wereld aan de slag te gaan? Dan zijn wij opzoek naar jou!

Junior Jurist Banking en Finance (Project Grootbanken)

Ben jij een gedreven junior jurist met een grote interesse in de financiële wereld en kan jij niet wachten om op een uitdagend project werkervaring op te doen? Dan ben jij de junior jurist die ik zoek! Voor twee grootbanken is DPA Legal opzoek naar junior juristen die mee willen werken aan dossiers die er toe doen in de financiële wereld, en kunnen starten in januari, februari of maart 2018.

BLOGS

De second opinion procedure: een update

De onzichtbare berg

Kraken of staken

Doorvaren na aanvaring

Global Legal Hackathon

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.