10 000 vrål!

Hipp hipp hurra! Nu är vi 10 000 starka som vrålar för våra barns framtid. Den 7:e mars nådde vi dit på Facebook. Och vi har precis hunnit "fylla" tre månader. Mycket att fira tycker vi. Så till den milda grad att Chris bakade en fin vråltårta. Nu satsar vi på att bli 30 000 innan årets slut!

Vi är dock inte lika många som skrivit på uppropet så fortsätt sprida till vänner och bekanta, speciellt de utan Facebook. På hemsidan hittar du tips på hur du kan formulera dig.

En enkät - fyra svar

Hittills har fyra av åtta riksdagspartier svarat på vår enkät angående om de kommer göra klimatet till högsta prioritet; Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Kristdemokraterna och Socialdemokraterna. En av dem svarade nej... Klicka här för att ta reda på vem och framför allt, varför de svarade nej.

Nu gäller det att ligga på så att resterande också svarar. Kontakta gärna partierna som är kvar. Så här kan du t.ex säga på Facebook eller i ett mejl:

Hej!

Som ni kanske redan vet så har Föräldravrålet skickat er en enkät om klimatfrågan. Fyra av riksdagspartierna har redan svarat och jag skulle vilja att ni också gör det så snart som möjligt. Du kan se vad de andra svarat här: http://www.foraldravralet.se/politik-och-foraldravralet/enkat/

För mig är klimatet en hjärtefråga inför nästa val och jag vill gärna veta var ni står i den här frågan.

Tack på förhand!

Med vänlig hälsning,

Frida, som vrålar för Charlie 15 månader (ja här skriver du förstås ditt eget namn och namn på ditt/dina barn om du vill)

 

På Twitter kan du t.ex skriva så här:

Hej @nya_moderaterna ni svarar väl snart på #Föräldravrålet:s enkät om #klimatet? Du hittar den här: http://bit.ly/Y42qe9

Här når du partierna

Moderaterna: info@moderat.se, Centern: info@centerpartiet.se, Folkpartiet: info@folkpartiet.se, Sverigedemokraterna: info@sverigedemokraterna.se

Utmaning!

Snart är det dags för Earth Hour och WWF-initiativet I Will If You Will. Vi deltar såklart och har lagt upp två spännande utmaningar. Den första är till Fredrik Reinfeldt. Om han fikar med oss och pratar klimat så bjuder vi på tårta. Den andra är till alla vrålare. Om 50 personer skriver en insändare till en tidning om klimathotet så anordnar vi ett fysiskt vrål på en strategisk plats. Är du med?

Föräldravrålet IRL?

 

Hej, har vi inte setts förrut? Nej, antagligen inte. Men det vill vi råda bot på. Du och dina vänner är hjärtligt välkommen på Vrålträff den 12e april i Stockholm. Vi tror att om vi ses i verkliga livet så blir det enklare att jobba ihop över email. Glöm inte att mejla oss på info@foraldravralet.se och säga om du kommer.

3 saker du kan göra nu

1. Mejla, twittra eller skriv på Facebookväggen på de fyra partier som inte svarat på vår enkät.

2. Anta utmaningen och hör av dig till en tidning.

3. Sprid den senaste vrålbloggen via Facebook om du inte redan har gjort det.

Till sist, stort tack för att du vill vråla med oss för att rädda klimatet. Tillsammans kan vi bli den kritiska massa som får politikerna att agera. Nu.


Varma hälsningar från Jennie, Andreas, Kajsa, Johan, Frida, Susanne och alla de andra i

Föräldravrålet

Vi är nu runt 30 föräldrar som driver Föräldravrålet, helt på vår fritid. De flesta av oss har aldrig träffats IRL. Vi organiserar oss i undergrupper och det finns också en mindre grupp som nu filar på planer för 2013 och håller i körriktningen. Har du tid och intresse och vill engagera dig mer, hör av dig på info@foraldravralet.se eller via Facebooksidan

PS. Du kommer att höra från oss lite då och då under året. Om du inte vill ha dessa nyhetsbrev så hör dig på info@foraldravralet.se eller klicka på länken här nedanför.