Nu startar vår unika kampanj!

Denna vecka drar vår kampanj igång i Stockholms bussar och tunnelbanor med syfte att få våra politiker att sätta klimatet först. Vi lyckades få in 103.200 kronor från 467 personer från hela Sverige – helt fantastiskt! Med de medel vi fått in har vi prioriterat att affischera i Stockholm denna gång för att framför allt öka synligheten gentemot riksdagspolitikerna.

Det blir den första Europeiska ”crowdfinansierade” kampanjen för idéspridning i det offentliga rummet och via den här kampanjen så kan vi bli många fler, få bra uppmärksamhet och öka vår styrka. Så här säger t.ex Carl Sidenvall, medgrundare www.takespace.se:

"Föräldravrålet har slagit europeiskt rekord på första försöket. Det är fantastiskt ur ett demokratiskt pespektiv. De har visat hur man tar plats i samhället, utan eget kapital eller lobbyorganisation i ryggen. Det finns mycket orealiserad opininsmakt slumrande i Sverige och Europa. Föräldravrålet kan vara de som inspirerar folk till att tro på sin egen kraft."

Så här kan du se till att sprida kampajen ytterligare

Befinner du dig i Stockholm?

Du som åker kollektivt i veckan, ta en bild på dig själv och gör ”tummen up - LIKE” framför en skylt och lägg upp på Föräldravrålets Facebook-sida. Skriv gärna några rader om vart bilden är tagen. Kan du övertyga Fredrik Reinfeldt, Avicci, Jonas Gardell eller någon annan celebritet att göra ”thumbs upp” så är det förstås fint!

Är på annan ort?

Sprid budskapet om kampanjen via sociala media. T.ex så kan du skriva så här på Twitter:

#Föräldravrålet sätter Europarekord i #crowdfunding! 2000 skyltar i Sthlm för att våra politiker ska prioritera klimatet @Sverigesriksdag

Har du andra bra idéer för maximalt genomslag?

Kanske vill du göra en låt om kampanjen? Ett bildkollage? En video som kan bli viral? Någon annan galen idé?

Hör av dig så snart du kan till johan.falk@hotmail.com eller info@foraldravralet.se

Första bilderna!

Johan, Kajsa och Idde har redan sett de första affischerna ute i Stockholms tunnelbana. Så här ser de ut på plats.

Föräldravrålet i Aktuellt

Med anledning av att klimatmötet I Warsawa avslutades i fredags gjorde Aktuellt ett inslag där Föräldravrålet var med. Se vår fina talesperson Kajsa (se även bilden ovan) berätta om vår kampanj här.

Till sist, stort tack för att du vill vråla med oss för att rädda klimatet. Tillsammans kan vi bli den kritiska massa som får politikerna att agera. Nu.

Hälsningar från Jennie, Andreas, Idah, Kajsa, Johan, Frida, Susanne och alla de andra i

Föräldravrålet

P.S. Om du inte redan har sett och delat den, här hittar du vår fina film som är till för alla som har barn, vill ha barn, bryr sig om barn eller om framtiden i allmänhet. Så se den, dela den, sprid den! Nu kämpar vi järnet för våra och alla andras fina ungar!

Vilka är vi? Föräldravrålet är en grupp av oroade men beslutsamma föräldrar som driver Föräldravrålet, helt på vår fritid. De flesta av oss har aldrig träffats IRL. Vi organiserar oss i undergrupper och det finns också en mindre grupp som nu filar på planer för 2014 och håller i körriktningen. Har du tid och intresse och vill engagera dig mer, hör av dig på info@foraldravralet.se eller via Facebooksidan.