OSALLISUUDEN AIKA RY - lastensuojelunuorten ja ammattilaisten välisen yhteistutkijuuden tuloksena toimivammat sosiaalialan palvelut

Hei Osallisuuden ajan jäsen tai yhteistyökumppani!

Luet Osallisuuden ajan joulukuun uutiskirjettä. Syksy on ollut meillä Osallisuuden ajassa todella tapahtumarikas. Paljon tapahtumia, uusia aluevaltauksia ja yhteistyökumppaneita. Tässä kirjeessä käydään läpi syksyn kohokohtia ja kerrotaan alkuvuoden suunnitelmista. Työntäyteisen syksyn jälkeen vetäydymme pian ansaitulle joululomalle. Toimisto on kiinni 20.12.-7.1. 

Uutiskirje lähetetään kaikille Osallisuuden ajan jäsenille ja yhteistyökumppaneille. Uutiskirje ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja siinä käydään läpi järjestön ajankohtaisia asioita ja tapahtumia, esitellään Osallisuuden ajan työntekijöitä ja jäseniä sekä luetaan eri työntekijöiden terveisiä.

Seuraava uutiskirje ilmestyy maaliskuussa.

Rauhaisaa joulun aikaa ja hyvää uutta vuotta 2018, toivottaa Osallisuuden ajan väki

 

Puheenjohtajan terveiset

Lämmin tervehdys myös täältä puheenjohtajiston puolesta! 

Osallisuuden ajan vuosi on ollut antoisa ja kulunut nopeasti. Merkittäviä tapahtumia on riittänyt jokaiselle kuukaudelle ja odotamme innolla tulevia! Kohokohtia on mainittu kirjeessä alempana. Yhdistyksen toiminnan juurruttamisessa on edetty hienoja askelia ja meillä on vahva usko siihen, että lastensuojelun kentällä on tilausta osallisuuden esiin nostamiselle myös tulevina vuosina. Teemme intohimolla ja väsymättä töitä sen eteen että tavoittaisimme mahdollisimman laajalla alueella sekä nuoria, joilla on sanottavaa lastensuojelusta, että ammattilaisia joilla on halua kehittyä ja kehittää palveluita. Tarvitsemme selvästi lisää vuoropuhelua ja yhteistutkijuutta nuorten ja ammattilaisten välille. Siihen Osallisuuden aika tarttuu ensitöikseen vuoden vaihteen jälkeen! 

Ihanaa joulun odotusta, kuullaan pian taas!

 

Vilma Vähämaa

Syksyn kohokohdat

Syksyyn on mahtunut paljon tapahtumia. Muutamia kohokohtia mainitaksemme, Osallisuuden aika oli mukana järjestämässä Lastensuojelun Keskusliiton kanssa Nuorten päivää 1.9. Valtakunnallisiin lastensuojelupäiviin liittyen, tapahtuman tarkoituksena oli tarjota lastensuojelun asiakkuudessa oleville tai olleille nuorille oma tilaisuus Helsingin kaupungin Toimintakeskus Hapessa. Keskustelussa nuosi vahvasti esille lapsen / nuoren ja työntekijän kohtaaminen. Nuoret toivovat, että lastensuojelun työntekijät katsoisivat silmiin ja olisivat iloisia nähdessään nuoren. Että työntekijät tutustuisivat nuoreen itseensä, eikä vain hänen papereihinsa. Että työntekijä huomioisi nuoren kokonaisuutena, muistaisi, että asiakirjoihin kirjattu ei ole koko totuus nuoren elämästä. Että työntekijä kuuntelisi ja olisi kiinnostunut. Arvokkuuden kokemus syntyy siitä, kun tulee nähdyksi ja kuulluksi sekä kokee itsensä osalliseksi ja tarpeelliseksi.

Lisäksi Osallisuuden aika oli hyvin edustettuna syyskuun lopussa järjestetyillä lastensuojelupäivillä Finlandiatalolla. Mieleenpainuvin muisto täältä on kokemuskirjasto, joka veti paljon yleisön kiinnostusta puoleensa. Kokemuskirjasto mahdollisti ainutlaatuisen tilaisuuden kohdata lastensuojelun asiakkaita siten, että tehtävä on vain kuunnella ja keskustella. Kokemuskirjastossa kirjoina toimivat lastensuojelun kokemusasiantuntijanuoret. Parasta tässä oli kohtaaminen ja kokemusten jakaminen.

Saimme osallistua myös koskettavaan ja pysäyttävään näyttelyyn, joka avattiin Annantalolla syyskuussa. Näyttely oli osa Pesäpuu ry:n Yhdessä koettua -kiertuetta. Pihalla - näyttely oli hienosti laadittu ja koottu, oli mahtavaa olla mukana näkemässä nuorten kykyä käsitellä tunteitaan teosten kautta! 

Marraskuussa Yonatan ja Minna edustivat Osallisuuden aikaa Moskovassa järjestetyssä seminaarissa. Venäläisten nuorten kokemukset osallisuudesta herättivät paljon ajatuksia. Verrattuna kotimaahamme, Suomessa monia asioita on saatu jo eteenpäin, kun Venäjällä nuorten kokemuksista keskustelu on vielä kovin uutta. Epäkohdat ovat hyvin samankaltaisia molemmissa maissa mutta eritasolla. Vaikka kehitettävää riittää paljon molempien maiden osalta, suunta on selvästi oikea! Kyseinen seminaari oli hyvä osoitus siitä, että asioihin voi vaikuttaa ja nuorten ääni on mahdollista saada kuuluviin. 

Tulevia tapahtumia

Lokakuussa totetutunut eduskuntavierailu Maria Guzeninan luona poiki helmikuussa Pikkuparlamentissa järjestettävän tilaisuuden,

Kokemusasiantuntijat - vallankumous lastensuojelussa. Tapahtuma aika on torstaina 8.2 klo 13 alkaen ja kestää klo 15.30 asti.

Ilmoittautua voi jo nyt osoitteeseen 

vilma.vahamaa@osallisuudenaika.fi

Mukaan mahtuu vain 60 nopeinta!

Ohjelmassa on kansanedustajien paneelikeskustelu. Lisäksi kuulemme puheenvuoron Kai Alhaselta (TT, FM, tutkija) dialogista kokemusten ymmärtämisen apuna. Nuoret pääsevät myös ääneen Osallisuuden ajan katsauksessa - lastensuojelun nykytila nuorten silmin.
Tarkempi ohjelma julkaistaan myöhemmin, kannattaa seurata uutisia nettisivuiltamme!

 

Osallisuuden ajalla on myös rekrytointi käynnissä. 

Haemme projektipäällikköä määräaikaiseen työsuhteeseen 1.2.2018-31.12.2018


Projektipäällikkö toimii asiantuntijana ja hankkeen pääasiallisena vastuuhenkilönä sekä projektikoordinaattorin esimiehenä. Tehtävässä menestyminen vaatii projektihallinnoinnin taitoja, halua heittäytyä, epävarmuuden sietokykyä sekä taitoa järjestää toimintaa ja tapahtumia.

Katso koko ilmoitus osoitteessa:

Osallisuuden aika rekrytoi

Lisätietoja antavat:

Vilma Vähämaa

puheenjohtaja

050 518 2665

vilma.vahamaa@osallisuudenaika.fi

 

Kati Palsanen

varapuheenjohtaja

040 8251620

kati.palsanen@gmail.com

Nuorten ryhmä

Joka toinen viikko kokoontuvassa nuorten omassa ryhmässä on tänä syksynä ollut aiheena Lastensuojelun aakkoset. Aakkoset on nyt julkaistu joulukalenterin muodossa. Voit käydä kurkkaamassa joka päivä uuden luukun taakse Osallisuuden ajan Instagram- tilillä. Kirjeen lopussa suora linkki!

Osallisuuden aika etsii jatkuvasti uusia nuoria mukaan kehittämään sosiaalialan palveluita yhdessä ammattilaisten kanssa. Jos tunnet nykyisen tai entisen lastensuojelun asiakasnuoren, jonka tiedät pohtineen miten lastensuojelussa asiat pitäisi hoitaa paremmin, ohjaa hänet ottamaan yhteyttä meihin. Me olemme se taho, jonka kanssa keskustelu muuntuu kehittämiseksi ja kehittäminen muutokseksi.  

Seuraava nuorten ryhmän tapaaminen on tammikuussa. Vielä on tilaa uusille nuorille! Ota ystäväsi mukaan ja tule kehittämään lastensuojelua hyvässä seurassa.

Blogi

Osallisuuden ajan omaa blogia julkaistaan uudistetuilla nettisivuilla osoitteesta www.osallisuudenaika.fi

Sieltä löydät myös uutta monipuolisempaa sisältöä, ajankohtaisia tapahtumia sekä tietoa yhdistyksen historiasta. Alla suora linkki blogiin, kannattaa käydä lukemassa ja osallistua keskusteluun!

Blogi

Jäseneksi järjestöömme

Tule mukaan tukemaan lastensuojelunuorten ja ammattilaisten välistä yhteistutkijuutta! Yhdessä kehitämme tulevaisuuden sosiaalialan palveluja entistä asiakaslähtöisemmiksi ja toimivammiksi. Jäsenenä pääset vaikuttamaan aitiopaikalta lastensuojelun kehittämisessä asiakaslähtöisempään suuntaan. Voit halutessasi olla aktiivinen ja osallistuva jäsen tai tukea toimintaamme kannatusjäsenyyden kautta. Jäsenmaksu on vain 10 € per vuosi. Klikkaa alla olevaa linkkiä, jonka kautta pääset täyttämään jäsenhakemuksemme.

Jäsenhakemus

Osallisuuden aika on somessa

Olethan jo käynyt tykkäämässä sivuistamme Facebookissa tai seuraamassa Instagram-tiliämme? Aika moni jo on, mutta lisää seuraajia kaivataan. Tweettaailevan Twitter -lintummekin voit bongata someviidakosta, joten liity kasvavaan bongarien joukkoon. Ollaan aktiivisia niin somessa kuin reaalimaailmassakin!

Facebook Twitter Instagram

Osallisuuden aika ry

vilma.vahamaa@osallisuudenaika.fi

p. 050 518 2665

www.osallisuudenaika.fi

SHARE TWEET FORWARD
MailerLite