Het laatste nieuws van Mr. - 27 maart 2018

GIJS MAKKINK (ONDERNEMINGSKAMER): ‘EIGENLIJK BESLISSEN WIJ VERRASSEND WEINIG’

Alleen in Nederland bestaat een speciale kamer voor ondernemingsgeschillen. In een interview dat vrijdag 30 maart in Mr. verschijnt vertelt voorzitter Gijs Makkink over de Ondernemingskamer, onderdeel van het Amsterdamse gerechtshof. “De OK is een relatief dure instantie gerekend per zaak, maar het functioneert prima.”

Lees meer

RECHTERS EN ADVOCATEN KUNNEN LEREN VAN MEDIATOR

Alleen een juridische oplossing aanreiken in een conflict is vaak onvoldoende. De jurist van de toekomst zou zich meer moeten bekwamen in mediation. Dit zegt Dick Allewijn, bijzonder hoogleraar Mediation in zijn oratie op 23 maart aan de Vrije Universiteit. Hierin legt hij uit wat rechters en advocaten van mediators kunnen leren.

Lees meer

MR. VAN DE WEEK: IAN SUMNER

Mr van de week is Ian Sumner (1978). Hij werd onlangs benoemd tot hoogleraar familierecht en internationaal privaatrecht aan Tilburg University. Hij onderzoekt hoe de wet- en regelgeving in grensoverschrijdende familiesituaties kan worden verbeterd.

Lees meer

NIEUWE LEERGANG: DE JURIST VAN DE TOEKOMST: DE NOODZAAK VAN EFFECTIEVE CONFLICTHANTERING EN MEDIATION

Ingezonden Mededeling
Wilt u een breed georiënteerde conflictoplosser worden? Schrijf u dan in voor de nieuwe unieke leergang De jurist van de toekomst: de noodzaak van effectieve conflicthantering en mediation, die dit najaar start. Met o.a. prof.  mr. Dick Allewijn, als bijzonder hoogleraar mediation.

Bekijk hier het overzicht met onze praktijkgerichte academische leergangen en schrijf u in.

Lees meer

HOF VAN JUSTITIE HANDELT ZAKEN SNELLER AF

Voor het tweede jaar op rij zijn er bij het Hof van Justitie en het Gerecht van de EU meer dan 1600 nieuwe zaken binnengekomen: 1656 in 2017. Beide rechterlijke instanties samen hebben 1594 zaken afgedaan. Vooral bij het Gerecht zijn de procedures sneller afgerond. Dat blijkt uit de gerechtelijke statistieken die op 23 maart naar buiten zijn gebracht.

Lees meer

‘OOK ADVOCATENEED STAAT ONDER DRUK’

De advocatuur en de rechtspraak weten niet goed hoe ze moeten omgaan met het lastige begrip ‘integriteit’. Dat stelt advocaat en hoogleraar Jonathan Soeharno in een interview met Accountancy Vanmorgen. Omdat steeds meer beroepsgroepen naast advocaten en rechters een eed afleggen, is deze onderhevig geraakt aan inflatie.

Lees meer

GO SLOW…

Ingezonden Mededeling
“Duik ik het oudste regenwoud ter wereld in? Volg ik een schildpad op het Great Barrier Reef? Of zal ik op pad gaan met de Aboriginals? Gelukkig hoef ik nu geen keuze te maken, want ik blijf hier nog vijf dagen. Vandaag blijf ik in mijn hangmat en geniet ik me helemaal suf.”
Deze zomer tropisch Australië in alle rust beleven? Stel uw reis samen met de lokale kennis van TravelEssence.

Meer weten? Ga naar www.travelessence.nl

‘WERKDRUK BIJ DEKENS EN ORDEBUREAUS ZEER HOOG’

De dekens en lokale ordebureaus hebben te maken met een zeer hoge werkdruk. Op bureaus buiten de Randstad is die zelfs zo hoog, dat de dekens aan bepaalde werkzaamheden niet toekomen. Ook hun financiële positie is kwetsbaar. Dat constateert het College van Toezicht (CvT) in het jaarverslag over 2017.

Lees meer

‘TOEZICHT RECHTER OP BEWINDVOERDERS TE BEPERKT’

SP-Kamerleden Michiel van Nispen en Jasper van Dijk zijn kritisch op de wijze waarop kantonrechters, en met name het Landelijk Kwaliteitsbureau – dat is ondergebracht bij de rechtbank Oost-Brabant – beoordelen of bewindvoerders wel voldoen aan de eisen. Daarover hebben ze 26 maart Kamervragen gesteld aan onder andere Sander Dekkers, de minister voor Rechtsbescherming.

Lees meer

DE PO DEAL ALL INCLUSIVE: 12 MAANDEN ONBEPERKT CURSUSSEN VOLGEN VOOR € 2095,-

Ingezonden Mededeling
Lees de klantverhalen op onze website: “We weten dat het met de kwaliteit wel goed zit. Veel cursussen binnen de PO Deal worden door twee sprekers gezamenlijk gegeven. Dat komt de interactie en kwaliteit enorm ten goede.” Coen van Veen, Huesmann Advocaten – Amsterdam

Lees meer

DEALMAKER VAN DE WEEK: ERIC DE BEST (CORP.)

Dealmr van de week is Eric de Best van CORP., adviseur van ABN AMRO Participaties bij de groei-investering in Merlin Technology, een snelgroeiend technologiebedrijf dat soft- en hardware oplossingen ontwikkelt voor het verwerken van betaaltransacties. Met ABN AMRO Participaties als investeerder wil Merlin de internationale groei versnellen.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Advocaat-medewerker Vastgoed

Wij zoeken een advocaat-medewerker met een commercieel en zakelijke uitstraling.

Functionaris Gegevensbescherming

Ben jij de nieuwe Functionaris Gegevensbescherming die wij zoeken?

(Proces) Jurist

BLOGS

Tips voor de senior-advocaat

SNELRECHT

Geen modelrecht op techniek

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.