Mensenlevens veranderen door contact via Facebookchat

In zeer korte tijd is een compleet chatteam ontstaan dat reageert op de vele berichten die binnenkomen via de Facebookpagina Biblword. Het gaat om meer dan 100 pastorale gesprekken per dag! Gesprekken die mensenlevens veranderen, soms in kleine stapjes en soms heel radicaal. Een hindoestaanse jongen uit Pakistan vertelde dat hij voor het eerst naar een kerk is geweest. Hij vond het geweldig en voelde Gods aanwezigheid daar. Hij vertelde hoe dankbaar hij was, dat God hemzelf en zijn leven zo totaal heeft veranderd!


Een jong meisje van de Filipijnen, die nog maar kort geleden misbruikt was, was zo dankbaar dat er iemand was met wie ze kon praten en bidden. Het gaf haar zoveel opluchting!


Een jonge vrouw uit Zuid Afrika vertelde dat ze bevrijd was van een bepaalde dwanghandeling waar ze al jaren mee worstelde, veroorzaakt door een trauma in haar jeugd. Het was helemaal weg en voor het eerst was ze ook weer naar de kerk geweest! Samen met een medewerker heeft ze ook gebeden voor haar moeder met HIV/Aids. Ze had voortdurende hoofdpijn door de HIV, die is helemaal verdwenen. Ook was ze blind aan een oog, maar kan ze nu weer zien!


Een Filipijns meisje dat God de rug had toegekeerd, vertelde dat de gesprekken en het gebed haar zo hadden ontroerd dat ze weer verder met God wil. Ze stuurde een foto van een notitieschrift dat ze gekocht had met op de voorkant de tekst "Miracles Happen". Ze vertelde: "Ik ga hier alles in opschrijven wat God doet in mijn leven, mooie Bijbelteksten, dingen die me geraakt hebben. Het wordt mijn getuigenissen-dagboek!"

Voorbeeld van een dia die op de Facebookpagina van Biblword gedeeld is.

GlobalRize gaat een videocursus lanceren: mentoren gezocht!

GlobalRize heeft het afgelopen jaar een stormachtige groei doorgemaakt: van 40 naar 140 vrijwilligers, waarvan er 35 minimaal een dag per week voor GlobalRize werken. Deze groei komt met name door de toename van het aantal studenten voor de online Bijbelcursus. Inmiddels hebben een paar duizend studenten uit meer dan 170 landen de cursus afgerond. Daarom willen we nu, naast de Basiscursus, ook een cursus met videomateriaal aanbieden. We verwachten dat het bereik van deze cursus nog veel groter zal zijn (denk aan Afrika, Azië en de Arabische wereld). De groei van de organisatie wordt echter beperkt door een tekort aan vrijwilligers. Om de verwachte groei aan te kunnen zijn minstens 50 nieuwe mentoren nodig!
Wij willen daarom een dringend beroep op u en uw netwerk doen. Mentor zijn kan gewoon vanuit huis met een laptop, tablet of smartphone. Een mentor moet voldoende kennis van de Bijbel en het Engels hebben en een pastorale instelling hebben.


Wilt u zelf meewerken als mentor, of kent u iemand die hiervoor geschikt is, neem contact op met Frans de Lange. Kijk voor alle actuele vacatures op onze website

Medewerkers van GlobalRize op de medewerkersdag 2018. Foto: Wouter Muskee

Medewerkers van GlobalRize op de medewerkersdag 2018. Foto: Wouter Muskee

Kennismaken met medewerkers

Gertia van Loo

Mijn naam is Gertia van Loo-Wolf, geboren en getogen in Oldebroek. Samen met mijn man en dochter woon ik op een boerderij met melkvee, op nog geen twee kilometer afstand van het GlobalRizekantoor. Ik ben soldaat bij het Korps Nationale Reserve.


In februari 2017 werd ik door Frans benaderd met de vraag of hij langs mocht komen. Hij wilde mij graag vertellen over het werk van GlobalRize. Frans’ verhaal wekte mijn interesse en ik ben op de uitnodiging ingegaan om kennis te maken bij Marten thuis, waar toen nog het kantoor was. Van het een kwam het ander en nu ben ik al bijna een jaar betrokken bij het werk van GlobalRize.


Sinds juni ben ik werkzaam als Teamleider Nederlands. Het afgelopen jaar ben ik bezig geweest om de bestaande kanalen (Facebook, bijbelwoord.nl etc.) en de cursus goed op poten te zetten. Dit jaar hoop ik een groter bereik en meer cursisten te halen die de cursus helemaal afronden. We zijn bezig nieuwe manieren te ontwikkelen om mensen te bereiken. Daarnaast wordt nagedacht over een nieuw merk gericht op jongeren. Het geeft mij veel voldoening om zowel medewerkers als studenten te begeleiden en nieuwe ideeën uit te werken. Ik ben dankbaar dat ik de mogelijkheid heb gekregen om mijn vaardigheden en kennis in te zetten voor zo’n mooie organisatie. De kennis van de genade van Jezus Christus wens ik iedereen toe!

Gertia van Loo Teamleider Nederlands
gvl@globalrize.org

Dankzij internet toch in aanraking met het Evangelie

Elk jaar publiceert Open Doors een lijst van landen waar christenen vervolgd worden. Er is een top-10 van landen waar de vervolging bijzonder zwaar is. Het Evangelie kan daar niet vrij gebracht worden. Maar via internet bereikt GlobalRize toch mensen in 8 van die tien landen. Meer dan 75.000 mensen uit die landen volgen één van onze Facebookpagina’s. In 2017 schreven 313 studenten uit deze landen zich in voor de Bijbelcursus. Het merendeel van die studenten kwam uit Pakistan.


Veel landen op de ranglijst christenvervolging hebben het Arabisch als officiële taal. Ondanks het gevaar in deze Islamitische landen komt het Evangelie daar ook binnen via internet. De Arabische Facebookpagina van GlobalRize is binnen twee maanden gegroeid van 84 naar 97.000 likes.

Steun ons!

Wilt u ons werk financieel ondersteunen? U kunt uw gift overmaken naar IBAN NL03 RABO 0300 5646 86 t.n.v. Stichting GlobalRize of via iDeal door op onderstaande knop te klikken. 

Danken en bidden

Wilt u met ons danken:

  • voor de groei en ontwikkelingen in het afgelopen jaar
  • voor het feit dat mensenlevens veranderen dankzij het contact via Facebook en de cursus
  • dat dankzij internet het Evangelie ook komt in ‘gesloten’ landen

 

Wilt u met ons bidden:

  • voor christenen en zoekers in landen waar het Evangelie niet vrij verkondigd mag worden
  • voor de nieuwe plannen; dat we dit jaar weer meer mensen mogen bereiken met het Evangelie
  • dat de openstaande vacatures gevuld mogen worden

 

Deel op Facebook Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op Twitter Mail doorsturen Mail doorsturen

Elzenweg 1a
8096 RV Oldebroek, Nederland
www.globalrize.nl
info@globalrize.org
(0525) 79 50 02