Het laatste nieuws van Mr. - 29 mei 2018

LUCIENNE VAN DER GELD: ‘MAAK GEEN GRATIS DINGETJE VAN GEMEENSCHAP VAN GOEDEREN’

Het huwelijksvermogensrecht is nog geen paar maanden gewijzigd, of minister Dekker heeft al een wijzigingsvoorstel gedaan. Wie toch in algehele gemeenschap van goederen wil trouwen zou dat bij de burgerlijke stand moeten kunnen aangeven, in plaats van naar de notaris te moeten. Kandidaat-notaris/docent Lucienne van der Geld is het daar niet mee eens, vertelt ze in een interview in het nieuwe nummer van Mr. dat aanstaande vrijdag verschijnt. “De minister wil dat we de in potentie meest gevaarlijke vorm van gemeenschap van goederen aanbieden als een gratis dingetje waarvoor je kunt kiezen bij de burgerlijke stand. Dat is een fout signaal.”

Lees meer

0

SAMEN NAAR DE E-KANTONRECHTER KAN NIET MEER

Laagdrempelige procedures voor burgers, dan was het streven van het nieuwe kabinet. Maar een van die experimenten is al beëindigd: de eKantonrechter.

Lees meer

0

MR. VAN DE WEEK: DAFNE DE BOER

Mr. van de week is Dafne de Boer. Zij is advocaat IE-, IT- en privacyrecht bij Dirkzwager, en won vorige week de Oostelijke Pleitwedstrijden van de Jonge Balie. In juni mag ze door naar de nationale pleitwedstrijden.

Lees meer

HOE BLIJFT U AVG COMPLIANT EN HAALT U NOG MEER WAARDE UIT UW DATA?

Ingezonden Mededeling
Kom op 26 & 27 september 2018 naar de 6e editie van het Dataprotectie & Privacy congres in Amsterdam. Hier ontmoeten vakspecialisten en collega’s. Ga naar huis met ervaringen en best practices van voorlopers. O.a.: Autoriteit Persoonsgegevens, Philips, Volksbank, Tele2, Eneco, Achmea, Brunel. Met dit jaar nog meer keuze uit praktijksessies en extra focus op data governance en het optimaal en slim gebruiken van data als business enabler.

Bestel uw ticket met vroegboekkorting

ADVOCATENKANTOREN FRIESLAND SLECHT BEREIKBAAR

Advocatenkantoren in Noord-Holland zijn het best telefonisch bereikbaar. Wie in Friesland een advocatenkantoor belt, krijgt vaker geen contact en kan geen bericht achterlaten. Dat stelt Telefoonboek.nl in een eigen onderzoek. Iets meer dan 2 procent van de advocatenkantoren in Nederland is slecht bereikbaar.

Lees meer

0

FINALISTEN VOOR LEGAL START UP AWARD BEKEND

De Nederlandse startups Schadewacht, het Finse Contract Mill en het Oostenrijkse LeReTo KG zijn de winnaars van de halve finale van de Legal Startup Awards. Zij strijden dinsdag 5 juni, tijdens PLEIT2018, om de eindzege.

Lees meer

0

KOSTEN ADVOCAAT IN PROCEDURES RUIMER VERGOED

Advocaten kunnen in gerechtelijke procedures een ruimere vergoeding tegemoet zien. Sinds mei zijn de liquidatietarieven voor rechtbanken en gerechtshoven voor het eerst in veertien jaar opnieuw geïndexeerd.

Lees meer

DE PO DEAL ALL INCLUSIVE: 12 MAANDEN ONBEPERKT CURSUSSEN VOLGEN VOOR € 2095,-.

Ingezonden Mededeling
Lees de klantverhalen op onze website: “We weten dat het met de kwaliteit wel goed zit. Veel cursussen binnen de PO Deal worden door twee sprekers gezamenlijk gegeven. Dat komt de interactie en kwaliteit enorm ten goede.” Coen van Veen, Huesmann Advocaten - Amsterdam

Lees meer

TWEE BEDRIJVEN, ÉÉN MISSIE

Van onze kennispartner Wolters Kluwer
De Nederlandse advocatuur de meest beveiligde en functionele werkplek bieden.

XINNO is al ruim tien jaar dé IT specialist voor de advocatuur en biedt totaaloplossingen voor een online werkomgeving in de cloud. Kleos is Europees marktleider als het aankomt op praktijkmanagement software. Wat gebeurt er als we deze twee krachten bundelen?

Lees meer

0

APARTE PRIVACY- EN SECURITYKAMER VOOR ICT RUZIES

De Stichting Geschillenoplossing Automatisering (SGOA), het onafhankelijke geschilleninstituut dat sinds 1989 actief is in de behandeling van ICT-conflicten, heeft een nieuwe faciliteit voor het oplossen en beslechten van privacy- en securityconflicten geïntroduceerd. Daartoe heeft de SGOA een gespecialiseerde ‘Privacy- en Security Kamer’ in het leven geroepen.

Lees meer

FORES HUISDEURWAARDERS OPENT DEUREN EN VERBINDT ADVOCATEN

Ingezonden Mededeling
Met Fores haal je meer resultaat in minder tijd. Met ons online platform heb je altijd een gerechtsdeurwaarder onder de knop die direct voor je aan de slag gaat. Oproepen of executeren, het kan allemaal snel en goed met Fores. Maak een gratis account aan en start met het uploaden van je dossiers en opdrachten.

Alle resultaten kun je volgen via het track & trace systeem.

www.fores.online

JONES DAY HEEFT OPNIEUW DE BESTE REPUTATIE

Voor de tweede keer op rij heeft Jones Day wereldwijd de beste reputatie onder afnemers van advocaatdiensten. Dat blijkt uit de BTI Brand Elite – een overzicht van 28 advocatenkantoren met een reputatie ‘die zeven keer sterker is dan alle andere advocatenkantoren’.

Lees meer

0

OVERSTAP VAN DE WEEK: NINE BENNINK

Overstap van de week is Nine Bennink. Bennink is overgestapt van Damsté advocaten - notarissen in Enschede naar Van Kaam advocaten in Amsterdam. Ze is gespecialiseerd in intellectuele eigendom, privacy- en mediarecht.

Lees meer

0

RECENTE VACATURES

DPA’s Talentpool Junior Juristen

Als young professional wil je vanzelfsprekend zo veel mogelijk ervaring op doen in de juridische wereld. DPA Legal is altijd opzoek naar juridisch talent voor in de 'DPA Talentpool Junior Professionals'. Ben jij in het bezit van je WO Rechten diploma en kun jij niet wachten om in de juridische wereld aan de slag te gaan? Dan zijn wij opzoek naar jou! Het bericht DPA’s Talentpool Junior Juristen verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Junior Jurist Banking en Finance (Project Grootbanken)

Ben jij een gedreven junior jurist met een grote interesse in de financiële wereld en kan jij niet wachten om op een uitdagend project werkervaring op te doen? Dan ben jij de junior jurist die ik zoek! Voor twee grootbanken is DPA Legal opzoek naar junior juristen die mee willen werken aan dossiers die er toe doen in de financiële wereld, en kunnen starten in januari, februari of maart 2018. Het bericht Junior Jurist Banking en Finance (Project Grootbanken) verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Privacy Officer Brocacef B.V. bij DPA Privacy

Brocacef Groep NV – een groep van ondernemingen werkzaam op het gebied van de gezondheidszorg – zet zich in om persoonlijke, bereikbare en betaalbare zorg aan iedereen te kunnen bieden. De ambitie de beste gewaardeerde zorgpartner van Nederland te worden vraagt om mensen die het voortouw nemen, mensen die durven te ondernemen en mensen die vooruitstrevend zijn. Voor de afdeling Privacy is Brocacef op zoek naar een privacy professional die zal meedraaien als rechterhand van de DPO. Het ...

BLOGS

Willen advocaat-stagiaires nou echt niet werken?

Personas

De AVG, onophoudelijke regelgeving en het vertrouwensbeginsel

Waarom wordt cel hotel als rechters strenger straffen?

Welcome to Nextopia

Een 6 is niet voldoende

Wat doe je als je met pensioen bent? Workshops, conferenties, KEI en meer

0

SNELRECHT

GUN JUMPING

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.