Het laatste nieuws van Mr. - 19 juni 2018

NEDERLAND STELT MEER VRAGEN AAN ‘LUXEMBURG’

Nederland is weer terug in de top 3 van landen met de meeste prejudiciële vragen aan het Europees Hof van Justitie. Dat blijkt uit het jaarverslag van het Europees Hof over 2017. Vorig jaar bekleedde Nederland met 26 vragen nog de vierde plaats na Duitsland (84 vragen), Italië (62 en Spanje (47).

Lees meer

0

‘FORS BESPAREN OP INHUUR JURISTEN IS MOGELIJK’

Bedrijven die juristen inhuren kunnen fors meer besparen als ze hun aanbesteding goed organiseren. Een voorwaarde is dat de aanbesteders een goede relatie onderhouden met de juridische afdeling van het bedrijf. Dat is een van de conclusies van de Buying Legal Services Survey.

Lees meer

0

MANFRED NAN OVER HET WK VOETBAL

Mr. van de week is Manfred Nan. Hij is advocaat sport- en strafrecht en partner bij De Kempenaer Advocaten in Arnhem. Ook is hij arbiter bij CAS, het internationaal gerecht voor sportarbitrage. Nan is geselecteerd om zitting te nemen in de Ad Hoc Divisie voor het wereldkampioenschap voetbal in Rusland.

Lees meer

GENERAL COUNSEL ZELDEN IN RAAD VAN BESTUUR BEURSFONDSEN. VERANDERING OP KOMST?

Ingezonden Mededeling
ZumpolleVanderStoel onderzoek toont aan dat bij 2 van de 75 Euronext Amsterdam index fondsen de topjurist opgenomen is in de RvB. Vraagstukken i.v.m. met vijandige overnames, governance, ethics en aansprakelijkheid lijken meer benoemingen te gaan brengen. Bijna 40% van de GC’s is vrouw, daarmee kan de diversiteit een belangrijke impuls krijgen!

Zie onze blog

‘OM MOET BANKGEGEVENS AUTOMATISCH KRIJGEN’

Het Openbaar Ministerie zou, ter bestrijding van witwassen, gegevens van banken voortaan automatisch moeten krijgen. Nu moet het OM daar nog om vragen. Dat staat in het wetsvoorstel Wet verwijzingsportaal bankgegevens.

Lees meer

0

‘MIGRATIERECHT NEEMT BELANG KIND NIET SERIEUS’

Het migratierecht neemt de belangen van gevluchte kinderen onvoldoende serieus. Om dat te realiseren moet ook worden gekeken naar andere rechtsgebieden en gedragswetenschappelijk onderzoek, zegt Carla van Os. Zij promoveert donderdag 14 juni 2018 aan de Rijksuniversiteit Groningen op het onderzoek Best Interest of the Child-Assesments for recently arrived refugee children.

Lees meer

0

‘OPPASSEN MET RECHTSPRAAK DOOR ROBOTRECHTER’

Voorzichtigheid met rechtspraak met behulp van een computer is geboden, concludeert Bas van Zelst, hoogleraar Geschiloplossing Bas van Zelst op basis van zijn onderzoek. ‘Een robotrechter oordeelt anders dan mens’, stelt hij. Van Zelst is tevens advocaat bij Van Doorne.

Lees meer

0

ZELFSTANDIG JURISTEN RELATIEF VAAK VERZEKERD

Zelfstandig juristen verzekeren zich, vergeleken met veel anderen beroepsgroepen, vaker voor aansprakelijkheidsrisico’s. Ze sluiten dan vooral een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) af. Dit blijkt uit onderzoek van Aansprakelijkheidsverzekering ZZP, onderdeel van Lancyr Verzekeringen. Daarbij werden 2.158 verzekeringsaanvragen uit 2017 van ZZP’ers onderzocht en gekoppeld aan data van het CBS.

Lees meer

0

IN STRAFZAKEN WEER VAKER MEDIATION VOORGESTELD

Het aantal mediations in strafzaken stijgt. Werden in 2017 nog 950 zaken aangedragen, in de eerste helft van 2018 zijn dat er al 650. Dit staat in het Infoblad Mediation in Strafzaken.

Lees meer

0

CHERIQUE HILGERS (AANTJES ADVOCATEN) VLOGT ER FLINK OP LOS

Overstap van de week is Cherique Hilgers. Hilgers is op 1 mei 2018 als advocaat overgestapt van De Bok Roijers Gasseling Advocaten naar Aantjes Advocaten. Ze is gespecialiseerd op het gebied van arbeidsrecht.

Lees meer

0

RECENTE VACATURES

Adviseur juridisch advies

Het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard is op zoek naar een leuke man/vrouw voor de versterking van ons team, in de functie van: Adviseur juridisch advies (32 uur per week) Het bericht Adviseur juridisch advies verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Privacy Officer

Ben jij helemaal thuis in de privacy wetgeving? Sta je daarnaast communicatief stevig in je schoenen? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het bericht Privacy Officer verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Bestuursjurist – fsk 13

Rotterdam zoekt een ervaren jurist, gespecialiseerd in bestuursrecht en juridisch creatief, die goed kan aanvoelen waar bestuurders behoefte aan hebben. Het bericht Bestuursjurist – fsk 13 verscheen eerst op Jbmatch.nl.

BLOGS

De coachtip van de maand: At your service!

0

SNELRECHT

Corporate mobility in Europa

Betalen voor juridische bijstand in financieel zwaar weer, mag dat?

Nieuwe modelbankgarantie en meer taken huurcommissie

Rode Louboutin-zool: geen vorm, wel een merk?

0

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.