Haak nu alvast je eigen sjaal en muts! Bekijken op internet

Lieve ,

Het is herfst! Afgelopen week moesten we officieel doei zeggen tegen de zomer. Voor veel van ons betekent dat ook dat het normale leven weer begint. Maar stiekem is dat best fijn. Want de herfst geeft ons een goede smoes om, heerlijk binnen, te haken!

Nou, en dát heb ik gedaan hoor: haken! Haken, haken, haken - totdat het hele huis vol lag met projectjes en bolletjes wol. Maar het resultaat is alles waard. Wat ben ik blij met alle mooie dingen die ik je in deze nieuwsbrief mag laten zien en vertellen. Kijk maar vlug verder!

Eerste workshop gefilmd!

In de vorige nieuwsbrief beloofde ik het je al: Emiel en ik gingen 18 september onze eerste échte online workshop filmen! Zo gezegd, zo gedaan. De opnames zijn allemaal gemaakt!

Jij mocht, samen met alle andere nieuwsbrieflezers, kiezen welke workshop we als eerste zouden filmen. En de overduidelijke winnaar is geworden: Mochila haken!

Het filmen ging écht heel goed. Ik wil natuurlijk niet teveel opscheppen, maar Emiel en ik waren heel trots op onszelf. In één dag hebben we de hele workshop gefilmd! Natuurlijk duurt het nog eventjes voordat hij echt online komt. Emiel moet namelijk alle opnames nog monteren. Oftewel: in de video knippen en plakken, leuke muziekjes erbij zoeken, de audio-opnames toevoegen... Noem maar op!

Haak alvast je winterset!

Ja hoor, het wordt écht herfst! En stiekem ben ik daar best blij mee. De koudere dagen zorgen ervoor dat ik weer "echte" kleren aan kan doen. Van die heerlijk warme, lange kleren.  Kleren waar je wat aan hebt, kleren die gewoon lekker voelen. Snap je wat ik bedoel? Ik ben helemaal in m'n element. Jij ook? 

Ik haak altijd extra veel in de herfst. Het is volgens mij gewoon de perfecte periode om lekker op de bank te zitten met een haaknaald in je hand! Misschien ben je net als ik, en dus op zoek naar een nieuw projectje... Moet je eens kijken wat ik voor je bedacht heb!

Sjaal & Muts
Beau & Belle

Via de knop hieronder kom je bij het patroon van Beau terecht. Wil je Belle meebestellen als set? Scroll dan naar onder op de patroonpagina. Je ziet de set dan vanzelf staan. Wil je alleen Belle bestellen? Klik dan hier.

€3,50
Ga naar mijn winkeltje

Vind je ze niet prachtig, die Beau en Belle? Ik ben in ieder geval héél blij met de manier waarop deze meisjes van m'n haaknaald af rolden. En natúúrlijk ben ik enthousiast over mijn patronen, maar ik kan je heel eerlijk vertellen: ik had nog nooit een muts gezien waarvan ik vond dat hij me echt goed staat. Totdat ik Beau op m'n hoofd zette! Dus vind jij jezelf nou ook geen mutsenmens? Probeer Belle dan eens uit, misschien verrast zij je net zoals ze bij mij deed...

Oja, en wacht niet te lang met haken! De winter lijkt nog ver weg, maar komt voordat je het weet het hoekje om kijken :)

Pssst... Wouter is geslaagd!

Feestje! Onze jongste zoon, Wouter, is gisteren geslaagd! Hij heeft zijn masterdiploma in Industrieel Ontwerpen binnen. Officieel mogen we hem nu dus Master of Science noemen. Maar Wouter heeft nog een extra titel gekregen: ingenieur! Wauw! 

Wat gaaf hè, om zo'n volwassen kerel te zien presenteren. In het Engels nog wel. Wouter heeft voor zijn masterthesis (zo noemen ze het eindonderzoek) een rolstoel ontworpen. Helemaal zelf, van begin tot eind! En zijn harde werk is beloond: hij is geslaagd met een 8!

Wat een gek idee dat al onze zoons nu klaar zijn met school... En dat ze het werkveld instappen met zulke topdiploma's. Wat ben ik blij en dankbaar. Apetrots!

Patroon mofjes

Wat een schattige mofjes zijn dit geworden, zeg! Ik wilde je zó graag een patroontje geven dat past bij de rest van mijn winterpatronen. En volgens mij is dat gelukt: deze lekkere handwarmers maken de set van Beau en Belle helemaal af!

Je hebt nodig:

 • Colour Crafter van Scheepje
  • Kleurnummer 1035 (1 bol)
  • Kleurnummer 1240 (1 bol, of een restje)
  • Kleurnummer 1011 (1 bol, of een restje)
  • Kleurnummer 1123 (1 bol, of een restje)
 • Haaknaald nummer 3
 • Haaknaald nummer 3½

Deze mofjes haakte ik in maat S/M. Je kunt ze eenvoudig groter maken door te beginnen met een langere lossenlijn. Dit moeten er dan wel een veelvoud van 6 meer of minder zijn.

Het haken van reliëfstokjes heb ik uitgelegd in een filmpje. Dat filmpje kun je vinden op mijn website. Klik maar op de onderstaande knop!

Bekijk het filmpje over reliëfstokjes

Haak met kleurnummer 1035 een lossenlijn van 36 lossen op haaknaald nummer 3. Sluit de lijn tot een cirkel met een halve vaste in de 1ste losse. Let er hierbij op dat je lossenlijn niet draait.

Toer 1

Neem haaknaald nummer 3½. Haak 3 lossen, dit is je 1ste stokje. Haak een stokje in de 2de losse en in alle lossen erna. Sluit de toer met een halve vaste in de 3de van de 3 beginlossen.

Toer 2 t/m 10

Haak een halve vaste om de 3 (en 2 vanaf toer 3) beginlossen van de vorige toer voorlangs en haak 2 lossen. Dit samen is je 1ste reliëfstokje voorlangs. Om het stokje van de vorige toer erna haak je een reliëfstokje achterlangs. * Haak een reliëfstokje voorlangs om het volgende stokje van de vorige toer en om het stokje van de vorige toer erna haak je een reliëfstokje achterlangs. Herhaal van * tot ** tot het einde van de toer. Sluit de toer met een halve vaste in de 2de van de 2 beginlossen. Wissel bij het sluiten van toer 10 naar kleurnummer 1011.

Toer 11

Haak 1 losse. Haak een vaste in de 1ste steek en in alle steken erna. Sluit de toer met een halve vaste in de 1ste vaste. Wissel hierbij naar kleurnummer 1240.

Toer 12

Haak 1 losse. Haak een vaste in de 1ste steek en in alle steken erna. Sluit de toer met een halve vaste in de 1ste vaste. Wissel hierbij naar kleurnummer 1011.

Toer 13

Haak 1 losse. Haak een vaste in de 1ste steek en in alle steken erna. Sluit de toer met een halve vaste in de 1ste vaste. Wissel hierbij naar kleurnummer 1035.

Toer 14

Haak 3 lossen, dit is je 1ste stokje. Haak een stokje in de 2de steek en in alle steken erna. Sluit de toer met een halve vaste in de 3de van de 3 beginlossen.

Toer 15 t/m 20 (of tot je bij je duim bent aangekomen)

Haak een halve vaste om de 3 (en 2 vanaf toer 16) beginlossen van de vorige toer voorlangs en haak 2 lossen. Dit samen is je 1ste reliëfstokje voorlangs. Om de volgende 2 stokjes van de vorige toer haak je een reliëfstokje voorlangs en om de 3 stokjes van de vorige toer erna haak je een reliëfstokje achterlangs. * Om de volgende 3 stokjes van de vorige toer haak je een reliëfstokje voorlangs en om de 3 stokjes van de vorige toer erna haak je een reliëfstokje achterlangs.** Herhaal van * tot ** tot het einde van de toer. Sluit de toer met een halve vaste in de 2de van de 2 beginlossen. Sluit toer 20 niet.

Toer 21 t/m 26

Keer je werk. Haak 2 lossen. Haak om het 2de en 3de stokje van de vorige toer een reliëfstokje voorlangs. *Om de volgende 3 stokjes van de vorige toer haak je een reliëfstokje achterlangs en om de 3 stokjes van de vorige toer erna haak je een reliëfstokje voorlangs.** Herhaal van * tot ** tot je nog 3 steken over hebt. Om de volgende 2 steken van de vorige toer haak je een reliëfstokje achterlangs en in de laatste steek (2de van de 2 beginlossen) haak je een “gewoon” stokje. Sluit toer 26 (of de toer waarbij dit gat groot genoeg is voor jouw duim) met een halve vaste in de 2de van de 2 beginlossen. Je hebt nu een gat voor je duim.

Toer 27 t/m 30

Zie toer 15 t/m 20. Wissel bij het sluiten van toer 30 naar kleurnummer 1240.

Toer 31

Haak 1 losse. Haak een vaste in de 1ste steek en in alle steken erna. Sluit de toer met een halve vaste in de 1ste vaste. Wissel hierbij naar kleurnummer 1011.

Toer 32

Keer je werk. Je haakt deze toer aan de verkeerde kant van je werk. Haak 1 losse. Haak een vaste in de 1ste steek. Haak een dubbel stokje in de 2de steek. *Haak een vaste in de volgende steek en haak een dubbel stokje in de steek erna.** Herhaal van * tot ** tot het einde van de toer. Sluit de toer met een halve vaste in de 1ste vaste. Hecht de draad af en werk de draadjes netjes weg.

Zie je hoe mooi de dubbele stokjes naar de goede kant “poppen”?

Dit randje haak je ook nog een keer langs het gat voor je duim.

Toer 1

Maak met kleurnummer 1240 een schuifknoop op je naald en leg je naald om een willekeurige steek langs het gat voor de duim. Haak een vaste. Haak vasten langs iedere toer en een vaste aan de beide uiteinden van dit gat. Zorg ervoor dat je een even aantal vasten hebt. Sluit de toer met een halve vaste in de 1ste vaste. Wissel hierbij naar kleurnummer 1011.

Toer 2

Zie toer 32 hierboven.

Haak dit mofje nog een keer.

De bloem haakte ik met de colour Crafter kleurnummers 1240 en 1123 naar het patroon van de muts en de sjaal waarvan je ook de foto’s in deze nieuwsbrief ziet. Je kunt natuurlijk ook voor een ander bloemetje kiezen.

Is dit niet een ware aanwinst voor de komende tijd? Je zult je mofjes vast met heel veel plezier dragen!

Liefs, Joke

Lossen & Vasten

facebook youtube instagram
info@lossenenvasten.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld op mijn website.

Afmelden