Het laatste nieuws van Mr. - 15 mei 2018

PRIVACYDESKS DRAAIEN OP VOLLE TOEREN DOOR AVG

Krap twee weken voordat de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in werking treedt draaien privacydesks van advocatenkantoren op volle toeren. Ondernemers kloppen op het laatste moment aan met vragen over de nieuwe privacywetgeving die op veel punten onduidelijk is. “De gedachte dat je als onderneming volledig compliant kunt zijn is naïef en overambitieus.”

Lees meer

0

VOORZITTER RECHTSPRAAK BLIJFT LANGER AAN

Voorzitter van de Raad voor de Rechtspraak Frits Bakker blijft een aantal maanden langer voorzitter dan gepland. In overleg met minister Sander Dekker (voor Rechtsbescherming) is besloten de terugtreding van Bakker als voorzitter pas per 1 januari 2019 te laten plaatsvinden.

Lees meer

0

MR. VAN DE WEEK: CAROLIEN BREDERIJE

Mr. van de week is Carolien Brederije van Valegis Advocaten. Ze liet zich maandag 14 uur twaalf uur in een hokje van 1 bij 2 meter opsluiten om aandacht te vragen voor de actie Lock me up van de organisatie Free a Girl.

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS MET GERARD SPONG

Ingezonden Mededeling
In de gratis cursus “Ontwikkelingen strafrecht 2017” gaan mr. Gerard Spong en prof. mr. P. Mevis met elkaar in gesprek over een aantal belangrijke thema’s die in het strafrecht spelen, dan wel die het strafrecht beïnvloeden en raken. Het gesprek wordt geleid door mr. J. Taekema. Zorg dat u helemaal op de hoogte bent van de ontwikkelingen!

Lees meer

HULPLIJN VOOR ADVOCATEN IN LEVEN GEROEPEN

Advocaten kunnen sinds maandag beroep doen op een speciale hulplijn voor een vertrouwelijk gesprek, wanneer het privé of op het werk even tegenzit. Naar Brits voorbeeld kunnen zij met persoonlijke problemen – zoals burn-out- en stressklachten, dementie, depressie of verslaving of bij problemen op kantoor of thuis – terecht bij het Team Vertrouwenspersonen.

Lees meer

0

SOCIALE ADVOCATUUR PRESENTEERT MANIFEST ‘RED DE RECHTSHULP’

De Vereniging Sociale Advocatuur Nederland (VSAN) presenteert dinsdag het manifest ‘Red de rechtshulp’ aan de Tweede Kamer. Een ‘noodplan’ voor de gefinancierde rechtsbijstand.

Lees meer

INTEGRITEITSDAG OP 25 MEI: HOE VOORKÓMT U ONETHISCH GEDRAG

Ingezonden Mededeling
Onder druk van samenleving, incentives en hoge werkdruk overschrijden we grenzen, maar ook regels en juridische constructies kunnen goed gedrag juist tegenwerken. Dit congres focust op hoe u onethisch gedrag en handelen voorkomt! Met topadvocaat Jonathan Soeharno, Jeroen Smit, Kees Vendrik, Margriet Sitskoorn en acteur Gijs Scholten van Aschat. Kom 25 mei naar de integriteitsdag Leiding & Verleiding!

Bekijk programma

RAAD VAN STATE VERDEELD EN NAAR BINNEN GEKEERD

De Raad van State is verdeeld en naar binnen gekeerd. Dit schrijft de Volkskrant op basis van een intern onderzoeksrapport dat in het bezit is van de krant. Volgens de krant lijkt er sprake van een “verdeeld en naar binnen gekeerd huis.”

Lees meer

0

DEKKER WIL NIEUWE SCHEIDINGSPROCEDURE

Als het aan minister Dekker (Rechtsbescherming) ligt, komt er een scheidingsloket en een nieuwe scheidingsprocedure. Dat staat in het programma Scheiden zonder schade, het vervolg op het verslag ‘Scheiden… en de kinderen dan?’ dat oud-minister André Rouvoet op 22 februari 2018 aanbood aan Dekker.

Lees meer

0

BEDRIJFSJURISTEN STARTEN MET COLLEGIAAL OVERLEG

Het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) organiseert in juni 2018 negen pilotbijeenkomsten over gestructureerd collegiaal overleg. Deze zijn bestemd voor bedrijfsjuristen die advocaat in dienstbetrekking zijn.

Lees meer

0

OVERSTAP VAN DE WEEK: MAURICE VAN OOSTEN

Overstap van de week is Maurice van Oosten. Van Oosten is per 1 april als advocaat-medewerker begonnen bij Finnius. Hij is afkomstig van AKD.

Lees meer

0

RECENTE VACATURES

Legal Counsel Privacy

Voor onze opdrachtgevers zijn wij op zoek naar een Legal Counsel Privacy. In deze functie bescherm jij de reputatie van onze opdrachtgevers en lever jij een belangrijke bijdrage aan het vormgeven en bewaken van het privacybeleid bij gerenommeerde organisaties. Het bericht Legal Counsel Privacy verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Interim Junior Legal Counsel

Je hebt 2 tot 3 jaar werkervaring en je wilt zo veel mogelijk ervaring en kennis op doen in de juridische wereld. Daarnaast lijkt het jou een mooie uitdaging om als interim bedrijfsjurist een stijle leercurve door te maken en ben je niet bang om de handen uit de mouwen te steken bij verschillende opdrachtgevers uit de top 500 van het bedrijfsleven. Aan de slag gaan als Young Legal Interim Professional is de kickstart van jouw juridische carrière. Het bericht Interim Junior Legal Counsel ...

data management specialist

For one of the large banks in the Netherlands are we looking for a data management specialist thathelps to review the data lineage documentation. This entails the review offunctional lineage documentation based on recent regulatory and policy changes.  Weare looking for a candidate who has experience with Risk measurement &monitoring and has a thorough knowledge of the underlying data flows to be ableto document the data lineage.Areyou looking for the opportunity to work in this area, ...

BLOGS

Wiedervereinigung en Brexit: grenzen, douane en smokkel

Alles in de wind

0

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.