Dwang.eu Nieuwsbrief

12 mei 2017

In deze nieuwsbrief o.a.

  • Dag van de Dwangstoornis
  • Boek Vals Alarm van Menno Oosterhoff

DAG VAN DE DWANGSTOORNIS

De Dag van de Dwangstoornis is in volle gang met een boeiende programma vol interessante sprekers en onderwerpen! Helaas is het niet gelukt om een livestream te realiseren maar we proberen een video-impressie te maken die later op de website en het YouTube kanaal gepubliceerd wordt.

Op de website is de pagina Reacties toegevoegd, laat daar een bericht achter over de Dag. Ook opmerkingen en suggesties van harte welkom.

Iedereen een hele gezellige en leerzame dag toegewenst! 

BOEK VALS ALARM MENNO OOSTERHOFF

Het boek van psychiater Menno Oosterhoff over de dwang(gerelateerde) problematiek én zijn eigen dwangstoornis ligt in de winkels!

Beschrijving Uitgeverij Lucht:

“Wat gaat er om in mensen met een dwangstoornis? Menno Oosterhoff put in dit boek niet alleen uit zijn ervaring en kennis als psychiater, maar ook uit zijn eigen belevingen als dwangpatiënt.

De dwangstoornis is vooral bekend in de vorm van smetvrees of controledwang, maar er zijn meer, intrigerende, verschijningsvormen zoals ongewenste indringende voorstellingen over agressie of seks, permanente angst een ongeluk te veroorzaken, overgevoeligheid voor onvolledigheid en dwang om handelingen steeds opnieuw te doen.

In Vals alarm verweeft Oosterhoff zijn eigen verhaal – hij heeft al veertig jaar een dwangstoornis – met de verhalen uit zijn praktijk. Het resultaat is een sprankelend, informatief en vaak geestig, maar steeds respectvol portret van de dwangstoornis.

Menno Oosterhoff is (kinder- en jeugd) psychiater en werkt bij een grote GGZinstelling. Hij is initiatiefnemer van het OCD Netwerk, www.dwang.eu en schrijft columns in Medisch Contact. In 2015 kreeg Oosterhoff een eervolle vermelding bij de Psyche Mediaprijs voor de bevlogenheid waarmee hij begrip vraagt voor psychische problemen. Bij de Mediaprijs van de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie kreeg hij in 2017 een eervolle vermelding voor zijn genuanceerd en positief kritisch schrijven over de psychiatrie. Oosterhoff is getrouwd en heeft drie kinderen.”

Bestel het boek via Uitgeverij Lucht, Bol.com en boekwinkels.

Bekijk de uitzending van Pauw van 11 mei waarin Menno, Ineke en Youri vertellen over hun kennis en ervaringen.

Je kunt deze mail doorsturen naar andere belangstellenden. Als je deze mail via een ander krijgt en zelf wilt ontvangen, meld je dan aan op deze pagina voor onze nieuwsbrieven.

Dwang.eu

www.dwang.eu

info@dwang.eu

LIKE TWEET FORWARD

Aan- en afmelden nieuwsbrief