Het laatste nieuws van Mr.

IN-HOUSE MEER VERWEVEN MET BUSINESS

Van ‘intern advocatenkantoortje’ naar volwaardig geïntegreerd onderdeel van de organisatie: bij steeds meer bedrijven wordt de juridische afdeling zo ingericht dat die beter aansluit op de bedrijfsvoering.

Lees meer

VERGELIJKINGSSITE VOOR LEGAL TECH

Een soort Independer, maar dan voor legal tech. Dat is de nieuwe IT-Kieswijzer: een online tool waarmee Nederlandse advocatenkantoren gratis juridische IT-producten en -diensten kunnen vinden en vergelijken.

Lees meer

‘GRIFFIERECHT MOET OMLAAG’

Vertegenwoordigers van de incassobranche willen dat het griffierecht op handelsvorderingen tot 5.000 euro wordt verlaagd naar 117 euro. Nu kost het innen van een vordering van 510 euro bijvoorbeeld 475 euro.

Lees meer

SPECIALISATIETRAJECTEN VOOR JURIDISCHE PROFESSIONALS. 10% ALUMNI KORTING

Ingezonden Mededeling
Minder (t)huiswerk en toch uw punten behalen? De Leidse specialisatietrajecten zijn zo samengesteld dat u tijd bespaart en evengoed het gewenste resultaat behaalt. De Universiteit Leiden werkt met een eigen formule: onze cursustrajecten bestaan uit 7-10 ‘spitsuur’-bijeenkomsten.

Lees meer

MR. VAN DE WEEK: LOUISE VERBOEKET

Mr. van de week is Louise Verboeket. Zij is als promovendus verbonden aan de capaciteitsgroep Publiekrecht (sectie bestuursrecht) van de Universiteit Maastricht. Onlangs won zij de scriptieprijs van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Leiden.

Lees meer

SOCIAAL RAADSLIEDEN LATEN WEINIG HEEL VAN E-COURT

De Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden laat weinig heel van de werkwijze van e-Court. Deze digitale arbiter berekent ten onrechte kosten door en is de geschillenbeslechting niet transparant en te weinig onafhankelijk. Dat schrijft de LOSR in het rapport Rechtspraak op bestelling!? dat vorige week verscheen.

Lees meer

FRITS BAKKER GAAT WEG BIJ RAAD VOOR DE RECHTSPRAAK

Frits Bakker, de voorzitter van de Raad voor de rechtspraak, ambieert geen tweede termijn. Hij wordt rechter in de Rechtbank Noord-Holland.

Lees meer

DEALMAKER VAN DE WEEK: RISTO LARSSON (DVAN)

Dealmaker van de week is Risto Larsson (DVAN), adviseur van Van Beest, een Nederlandse fabrikant en leverancier van een compleet assortiment van hoogwaardige ketting- en staaldraad accessoires. Van Beest neemt twee branchegenoten in het buitenland over: in Spanje koopt het Irizar Forge, een smederij op het gebied van zware kraanhaken en blokken. In Duitsland neemt Van Beest Heuer Hebetechnik over, ook actief op dit gebied.

Lees meer

BIJ ASIELADVOCAAT STAAT CLIËNTBELANG ECHT VOOROP

Asieladvocaten balanceren voortdurend tussen moraal en markt. Het zijn geen linkse activisten die het liefst procederen in kansloze zaken, maar advocaten bij wie het cliëntbelang voorop staat, betoogt Tamara Butter in haar proefschrift waarop ze onlangs promoveerde.

Lees meer

OVERSTAP VAN DE WEEK: KRIJN KEUKENS

Overstap van de week is Krijn Keukens. Keukens is per 1 januari als partner Corporate en M&A overgestapt van Banning naar Clairfort in Zeist.

Lees meer

DELOITTE GAAT WERKLAST GENERAL COUNSEL AANPAKKEN

Juridische afdelingen van bedrijven moeten anders gaan functioneren, vinden veel bedrijfsjuristen en general counsel. Daarvoor ontwikkelde Deloitte Legal de dienst Legal Management Consulting (LMC), die nu wereldwijd wordt uitgerold. Met deze service wil het kantoor, naar eigen zeggen, general counsel en hun juridische afdelingen helpen ‘bij het navigeren door de snelle transformatie van de juridische sector’. De Chief Legal Operating Officer (CLOO) moet daarin het voortouw nemen.

Lees meer

TOPJAAR ALLEN & OVERY: VEEL EN GROTE DEALS

Allen & Overy heeft het afgelopen jaar wederom geadviseerd bij de meeste deals. Ook was het advocatenkantoor betrokken bij de grootste deals – voor het kantoor was 2017 een topjaar. Van Doorne, AKD en Lexence lieten zich kennen als sterke stijgers, De Brauw Blackstone Westbroek bleef wat achter. Dat blijkt uit het overzicht van M&A.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Juridisch medewerker (M/V)

Vanwege het vertrek van onze collega zoeken wij voor onze afdeling Juridische Zaken een Juridisch medewerker (M/V) Parttime (24-32 uur)

Interim Privacy Counsel

Wil jij bijdragen aan het vormgeven van het privacybeleid van de toekomst? Organisaties helpen om privacy te borgen in hun bedrijfsstrategie? Je continu blijven ontwikkelen op het actuele werkveld van privacy en gegevensbescherming? Dan ben je bij DPA Privacy op de juiste plek!

Senior Interim Privacy Counsel

Wil jij bijdragen aan het vormgeven van het privacybeleid van de toekomst? Organisaties helpen om privacy te borgen in hun bedrijfsstrategie? Je continue blijven ontwikkelen op het actuele werkveld van privacy en gegevens bescherming? Dan ben je bij DPA Privacy aan het juiste adres! DPA Privacy bemiddelt bij (internationale) bedrijven en (semi)overheidsorganisaties zowel op zzp-basis als op basis van detachering.

Junior Interim Privacy Counsel

Privacy is hot! Wil jij bijdragen aan het vormgeven van het privacybeleid van de toekomst? Dan ben je bij DPA Privacy op de juiste plek!

Blogs

Rijexamen op de divan

Mr. Online

nieuwsbrief@mr-online.nl

www.mr-online.nl

SHARE TWEET FORWARD