Het laatste nieuws van Mr. - 13 maart 2018

IMMIGRATIEADVOCAAT DRUK MET BREXIT

Ongeruste Britse burgers in Nederland hebben veel vragen over Brexit. Immigratieadvocaten hebben daar veel werk aan. De Britten zijn bezorgd over de gevolgen van het Brits vertrek uit de EU en vragen zich vooral af of ze na 2019 nog vrij kunnen reizen binnen Europa. Dat zegt Christine Sullivan van het internationale advocatenkantoor Fragomen dat zich alleen bezighoudt met immigratie. Sullivan zegt dat de Brexit ingrijpende gevolgen zal hebben voor veel juridische dienstverleners: “Er is geen rechtsgebied dat er niet door wordt beïnvloed.”

Lees meer

MINDER BUREAUCRATIE VOOR NOTARISSEN

Notarissen zijn niet langer verplicht een ‘samenstellingsverklaring’ samen met hun kwartaalcijfers in te leveren. Dat zegt het Bureau Financieel Toezicht (BFT), de toezichthouder van het notariaat. Notarissen hadden al jaren kritiek op deze verklaring.

Lees meer

MR. VAN DE WEEK: ERIK THOMAS

Mr. van de week is Erik Thomas. Hij is als strafrechtadvocaat verbonden aan het Bredase kantoor TDNL. Hij moet niets hebben van het initiatiefwetsvoorstel van de PvdA dat de minister de bevoegdheid heeft om motorclubs te verbieden.

Lees meer

BENT U JURIST MET PASSIE VOOR EN INTERESSE IN MUZIEK?

Ingezonden Mededeling
Bezoek het CPO seminar 'Muziek & recht' op 16 april in het Concertgebouw te Amsterdam. Op het programma staan o.a. een voordracht van Maarten Feteris (president van de Hoge Raad), een actualiteitencursus burgerlijk recht door Sander Steneker (Radboud Universiteit) en de cursus 'Muziekrechten en muziekcontracten' door Mauritz Kop (MusicaJuridica). Toegang is bovendien gratis als u zich nu inschrijft voor een cursus op cpo.nl.

Meer informatie en aanmelden

ZUIDAS IN HANDEN VAN DUITSE PENSIOENFONDSEN

Het zijn vooral Duitse pensioenfondsen die eigenaar zijn van de kantoorkolossen op de Zuidas, maar ook Chinezen, Fransen en een enkele Nederlander bezitten hier gebouwen waarin veel grote advocatenkantoren zijn gevestigd. Dat blijkt uit een onderzoek van Quote.

Lees meer

VROUWELIJKE BEDRIJFSJURISTEN VERDIENEN FORS MINDER

Wereldwijd verdienen vrouwelijke general counsel gemiddeld 26 procent minder dan hun mannelijke collega’s. Dat beweert het Amerikaanse marktadviesbureau Acritas.

Lees meer

ZEELAND-WEST-BRABANT OVERWEEGT SPREEKUURRECHTER

De rechtbank Zeeland-West-Brabant gaat na of in deze regio een spreekuurrechter kan komen. Aanleiding is een verzoek van de gemeente Roosendaal om deze laagdrempelige rechtspraak toe te passen. Dat schrijft BN/De Stem.

Lees meer

DE PREMIUM BEROEPSCERTIFICERING VOOR PRIVACY PROFESSIONALS

Ingezonden Mededeling
De opleiding CDPO is speciaal ontwikkeld voor de gevorderde Data Protection Officer. Met de titel CDPO laat u zien dat u een deskundig en professioneel Data Protection Officer bent. Bij het halen van het examen mag u de titel CDPO achter uw naam voeren, ontvangt u het CDPO certificaat en wordt u ingeschreven in het register Certified Data Protection Officers.

Bekijk hier het opleidingsprogramma

OVERSTAP VAN DE WEEK: JOHN VAN LOO

Overstap van de week is John van Loo, hij heeft zich aangesloten bij AdvocatenvanOranje in Amsterdam en zijn ondernemingsrechtpraktijk meegebracht. John van Loo is afkomstig van Labré advocaten.

Lees meer

ONSCHULDIGE VERDACHTEN: ZELDEN GELOOFWAARDIG ALIBI

Slechts twee procent van alle onschuldige verdachten blijkt in staat een geloofwaardig alibi te leveren. Dat blijkt uit onderzoek van rechtspsycholoog Ricardo Nieuwkamp, die hierop 7 maart aan de Universiteit Maastricht promoveerde. Zijn proefschrift is getiteld Where I was and how I will prove it; on the believability of alibis.

Lees meer

NIEUW PARADIGMA VOOR SOCIALE ADVOCATUUR

Het wordt tijd dat de commerciële en sociale advocatuur elkaars kwaliteiten erkennen en verder kijken dan het eigen kantoor. Dan pas kan de gesubsidieerde rechtsbijstand toegankelijk worden gehouden. Dat betoogt Michiel van Berckel Smit, directeur van OSR Juridische Opleidingen in een opiniestuk dat vorige week op Mr-online is gepubliceerd.

Lees meer

BESLISSINGEN OVER WILSBEKWAAMHEID

Ingezonden Mededeling
Juristen en medici delen dilemma's en ervaringen
25 mei 2018, De Galgenwaard Utrecht
Zelf beslissen over lichaam, geest en leven. Het recht op zelfbeschikking is een van onze meest fundamentele rechten. Hoe waardevol dat is, merken we pas als iemand niet meer zelf kan beslissen. Bijvoorbeeld bij vergevorderde dementie, of bij hersenletsel na een ongeluk. Bij wilsonbekwaamheid beslissen anderen, en dat heeft grote gevolgen voor iemands vrijheid, waardigheid en autonomie. Erg belangrijk dus dat beslissingen over wilsbekwaamheid zeer zorgvuldig genomen worden.

Lees meer

DEALMAKER VAN DE WEEK: CASPER BANZ (BAKER & MCKENZIE)

Dealmaker van de week is Casper Banz (Baker & McKenzie), betrokken bij een ‘puzzeldeal’:
Keesing Media, uitgever van puzzelboekjes, neemt branchegenoot Sanders Puzzelmedia over. Het is voor Keesing, dat eerder onderdeel was van Telegraaf Media Groep, de tweede overname in korte tijd: in september vorig jaar werd al Eye to Eye Puzzles ingelijfd.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Stage Online Marketing bij DPA Group N.V.

Wil jij ervaring opdoen in de wereld van Digitale Strategieën, Online Marketing en Communicatie? DPA Professionals biedt een leerzame stage op het gebied van Online Marketing en Sociale media. (vanaf september 2018)

DPA's Interim Legal Counsel

Heb jij werkervaring als advocaat en ben je op zoek naar een volgende stap in je carrière? Kom dan werken bij DPA Legal als Interim Legal Counsel!

Strategisch Adviseur Grondzaken

Ben jij een jurist met verstand grondzaken? Kun jij strategisch adviseren over gebiedsontwikkelingen? Dan zoeken wij jou!

BLOGS

Emotionele meltdown

SNELRECHT

Bestuurdersbeloning ING: wanbeleid?

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.