Ik ben apetrots! Lees zelf maar waarom... Op internet bekijken

Lieve ,

Sjonge jonge, wat heb ik me deze maand toch moeten inhouden. Ik wilde je al véél eerder een mailtje sturen! Het was een drukke maand, een warme maand en een hele gekke maand. Hij zat vol uitjes en gesprekken, ups en downs, spanning en avontuur. Maar als ik alles zou moeten opsommen in één woord, dan zeg ik: apetrots!

Waarom zegt die gekke Joke nou weer apetrots, vraag je je misschien af? Nou, lees deze nieuwsbrief maar eens. Dan kom je er snel genoeg achter!

Jasmijn... Lief én stoer!

Het eerste waar ik deze maand zo trots op ben, is Jasmijn. Zij is mijn allernieuwste zomervestje. Volgens mij heb ik nog nooit zo'n stoer vest gehaakt! Zodra ik haar aantrok, kreeg ik het in m'n bol: samen met Wilke ging ik op avontuur naar een super stoer plekje in Drouwenerzand. Daar hebben we samen lekker gek gedaan, zoals je wel kunt zien...

Natuurlijk is Jasmijn niet alleen maar stoer en avontuurlijk: net als ik heeft ze een zacht randje. Dit zachte randje zie je pas als je wat meer met haar bezig bent - wanneer je haar dicht bij je houdt en eventjes ál je aandacht geeft. Opeens komt de lieve kant van Jasmijn naar voren: dan zie je haar schattige mouwtjes en het heerlijk zachte garen waarmee ze is gemaakt. 

Jasmijn is het nieuwste zusje binnen alle truien en vestjes die ik de afgelopen tijd gemaakt heb. En daarom heeft ze, naast al haar lieve stoerheid, natuurlijk ook een elegant tintje. Kijk maar eens naar die mooie boord en chique, Noorse sluitingen!

Jasmijn

Mijn stoerste vest ooit! Ga jij deze vakantie met Jasmijn op avontuur?

€4.50
Bekijk Jasmijn in mijn winkeltje!
Noorse sluiting

Wat maken deze chique sluitingen Jasmijn toch perfect af! Ik heb sluiting 3 gebruikt, die kun je aanklikken onder het kopje "Nummer".

€2.95
Bekijk de Noorse sluitingen in mijn winkeltje!
Hij komt eraan... Mijn vierde boek!

Herinner jij je de koffer uit mijn vorige nieuwsbrief nog? Hierin zaten alle projecten waar ik de afgelopen maanden mee bezig ben geweest. Een hele mooie verzameling van gezellige en leuke patronen! Vorige maand wist ik nog niet precies wat ik met deze verzameling van patronen ging doen, maar ondertussen ben ik eruit: ik zet ze allemaal in een gloednieuw boek! Dit wordt mijn vierde boek - en waarschijnlijk voorlopig ook eventjes het laatste. Daarom ga ik er iets héél speciaals van maken. En zeg nou zelf, daar mag ik toch best een beetje trots op zijn?

Wat er nou precies in het boek komt te staan, kan ik je nog niet vertellen, maar ik beloof je wel dat het iets heel leuks wordt. Ik heb er in ieder geval al superveel zin in!

Pssst... Emiel is geslaagd!

Je kent me natuurlijk al wel een beetje, dus je weet vast wel dat ik súper trots ben op mijn drie zoons. Nou, afgelopen maand had ik een reden om eventjes extra trots te zijn! Emiel, mijn middelste zoon die ook flink meewerkt aan deze nieuwsbrief, is geslaagd! Joepie!!

Ik weet niet precies hoe Wilke en ik het voor elkaar hebben gekregen, maar Emiel is al onze tweede zoon die nu zijn universitaire diploma op zak heeft. En hij heeft ook al direct een baan gevonden! Apetrots!

Officieel mag Emiel zich nu een Master of Science noemen... Poepoe. Wat een titel! Maar je ziet het zelf al wel, hij blijft gelukkig ook gewoon lekker gek. Het lijkt wel alsof we dat allemaal een beetje zijn in deze familie: eerst zag je mij al een boom optillen met Jasmijn, nu klimt Emiel op de uni...

Portemonneetje

Nu het buiten zo warm is, neem ik zelf altijd het liefste zo min mogelijk spullen mee. Minder sjouwen betekent minder zweten! Vaak heb ik m'n grote tas mee om daar mijn portemonnee in te doen - maar met dit mini-portemonneetje is dat niet meer nodig! Ze vervangt je grote portemonne natuurlijk niet, maar is soms wel ontzettend handig... En makkelijk!

Je hebt nodig:

  • Cotton8 van Scheepjes 

    • Kleurnummer 715 (1 bol)

    • Kleurnummer 659 (1 bol)

  • Sluiting Portemonneetje

  • Haaknaald nummer 3

De sluiting van dit portemonneetje kun je op mijn website kopen. Hij kost €1.75.

Klik hier om het portemonneesluitinkje te kopen!

Haak met kleurnummer 659 een lossenlijn van 21 lossen.

Je haakt dit portemonneetje rondom je lossenlijn. De voorkant haak je aan de bovenkant van de lossen, de achterkant aan de onderkant hiervan.

Toer 1

Haak een vaste in de 2de losse vanaf je naald en in alle lossen erna. Haak verder in de lussen aan de onderkant van je lossenlijn ook weer 20 vasten. Zo haak je in deze toer 40 vasten rondom. Sluit de toer met een halve vaste in de 1ste vaste. Wissel hierbij naar kleurnummer 715.

Toer 2

Je gaat weer naar de 1ste steek aan de andere kant.

Haak 1 losse. Haak een half stokje in de 1ste steek. In de 2 steken erna haak je elk 1 dubbel stokje. *Haak in elk van de 2 volgende steken een half stokje en in elk van de 2 steken erna haak je een dubbel stokje.** Herhaal van * tot ** nog 3 keer. Haak hierna in de volgende steek een half stokje.

Doe aan de andere kant precies hetzelfde. Sluit de toer met een halve vaste in het 1ste halve stokje.

Toer 3

Je gaat weer naar de 1ste steek aan de andere kant.

Haak 3 lossen, dit is je 1ste dubbele stokje. In de 2 steken erna haak je elk 1 half stokje. *Haak in elk van de 2 volgende steken een dubbel stokje en in elk van de 2 steken erna haak je een half stokje. ** Herhaal van * tot ** nog 3 keer. Haak hierna in de volgende steek een dubbel stokje.

Doe aan de andere kant precies hetzelfde. Sluit de toer met een halve vaste in de 3de van de 3 beginlossen.

Toer 4

Je gaat weer naar de 1ste steek aan de andere kant.

Haak 1 losse en een half stokje in de 1ste steek. In de 2 steken erna haak je elk 1 dubbel stokje. *Haak in elk van de 2 volgende steken een half stokje en in elk van de 2 steken erna haak je een dubbel stokje. ** Herhaal van * tot ** nog 3 keer. Haak hierna in de volgende steek een half stokje.

Doe aan de andere kant precies hetzelfde. Sluit de toer met een halve vaste in het 1ste halve stokje. Wissel hierbij naar kleurnummer 659.

Toer 5

Je gaat weer naar de 1ste steek aan de andere kant.

Haak 1 losse. Haak een vaste in de 1ste steek en in alle steken erna. Sluit de toer met een halve vaste in de 1ste vaste. Wissel hierbij naar kleurnummer 715.

Toer 6

Zie toer 4.

Toer 7 t/m 12

Herhaal toer 3 en 4 nog 3 keer. Hecht na toer 12 de draad af en werk de draadjes netjes weg.

Je ziet dat je werk niet meer recht boven de bodem ligt. Dit komt omdat je 1 kant op haakt. Hierdoor trekt je werk langzaam iets naar rechts (of links als je links bent)

Leg je portemonneetje recht neer. Maak een schuifknoop op je haaknaald en steek hem in de 1ste steek, de steek die nu rechts in de zijnaad ligt.

Toer 13

Haak een vaste. Haak ook een vaste in de 2de steek en in de 18 steken erna. Je hebt nu 20 vasten gehaakt.

Toer 14 t/m 20

Keer je werk. Haak 1 losse. Haak een vaste in de 1ste steek en in alle steken erna.

Haak toer 13 t/m 20 ook nog in de 20 steken aan de andere kant van je portemonneetje.

Vouw aan beide kanten de klepjes naar binnen toe dubbel en zet met mooie steekjes de laatste toer vast op toer 13.

Je kunt het portemonneetje nog voeren. Je naait hiervoor 2 lapjes stof van 9 bij 9 centimeter (+ naad) op elkaar aan 3 kanten. Schuif deze met de verkeerde kanten op elkaar in het portemonneetje. Vouw de bovenkant naar binnen en zet deze met kleine steekjes vast.

Schuif de sluiting door de beide tunneltjes en zet de 2 sluitingen vast met het bijgeleverde pinnetje. Vergeet niet de dopjes aan de beide kanten naar binnen te buigen.

Ze is klaar! Is het niet een ideaal dingetje voor je kleingeld?

Liefs, Joke

Lossen & Vasten

facebook youtube instagram
info@lossenenvasten.nl

Je ontvangt deze e-mail omdat je je hebt aangemeld op onze website of iets bij ons hebt besteld.

Afmelden