Bilanț de activitate 30 octombrie - 4 noiembrie

Activitatea parlamentară

În cadrul sesiunii săptămânale de Întrebări și Interpelări, am adresat  din nou o întrebare Ministerului Apelor și Pădurilor, doamnei Doina Pană, privind situația defrișărilor din Parcul Natural Apuseni după verificările Gărzii Forestiere, cerute în luna mai anul curent.

Am semnat propunerea legislativă privind alăptarea în spaţiile publice.

Actualul proiect își propune să sancționeze cu amendă de la 100 de lei la 2.000 de lei evacuarea din spațiul public a unei mame care alăptează, refuzul furnizării de servicii sau interzicerea în orice mod a alăptării în spațiile publice.

 

Am semnat propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii Nr.1/2011 a Educaţiei Naţionale. 

Se introduce în curriculum național pentru învățământul primar și gimnazial disciplina ”Nutriție și educație nutrițională”, ca disciplină opțională de studiu.

Activitatea în teritoriu

Joi, am participat la Cafeneaua USR - Calitatea aerului și disconfortul olfactiv, despre autorizarea firmei Nutripork.

Vineri, am ofetit audințe la biroul parlament între orele 15:00 - 17:00

Apariții media

Luni, 30 octombrie am participat de la ora 21:00 la Neptun TV la eminsiunei ”Contraziceri” unde am discutat despre legile justițiti și planurile coaliției PSD-ALDE din acest domeniu.

Miercuri, 1 octombrie de la ora 14:00 am fost invitat la Realitatea TV, la emisiunea “Casa Poporului”, unde am discutat despre noile amendamente aduse la legile justiției dar și despre construirea de noi penitenciare. 

Alerte și reacții rapide

Am monitorizat în permanență derapajele Guvernului, luând poziție pe teme importante în societatea românească: justiție și statul de drept. 

- Am cerut ajutotul tuturor cetățenilor pentru a scrie Comisiei speciale pentru armonizarea Codurilor cu deciziile CCR pentru a cere să nu introducă un prag pentru abuzul în serviciu.

 

- PSD - ALDE respinge proiectul USR de depolitizare CCR. Proiectul USR care propunea ca cei numiți in funcția de judecător constituțional sa nu fi fost membri ai unui partid politic in ultimii noua ani și ca orice opinie separată a unui judecător constituțional sa fie publicată in Monitorul Oficial a primit ieri un raport de respingere in cadrul Comisiei juridice a Camerei Deputatilor.

- Am participat duminică, la demonstrațiile din Oradea pentru a opri asaltul PSD împotriva Justiției.

Audiențe în fiecare vineri de la 15:00 - 17:00

Vezi aici echipa USR Bihor
Donează, ne bazăm pe sprijinul tău

Copyright © 2017 USR Bihor, All rights reserved. 
Sunteți pe lista USR Bihor deoarece v-ați alăturat www.usr.ro/inscriere/. Vă mulțumim! 

MailerLite