L'Observatori Astronòmic d'Albanyà converteix la observació del cosmos en una experiència única al Sud d'Europa

Una pantalla de grans dimensions, disseny de llums, una banda sonora original i les noves grades dissenyades especialment per l'espai, fan que l'espectador pugui copsar la dimensió de l'univers en temps real

El cel d'Albanyà és un fenòmen únic a Europa (compta amb la certificació IDA i Starlight) que el certifica com a millor cel fosc del Sud d'Europa continental

Descarrega't imatges de l'astrofotògraf Juan Carlos Casado aquí

Un any després de la seva inauguració, l'Observatori d'Albanyà presenta el nou viatge astronòmic pensat per a que el públic senti la dimensió del cosmos en primera persona.

Pere Guerra (astrònom) i Juan Carlos Casado (un reputat astrofotògraf que ha fotografiat cels foscos d'arreu del món i publicat en les revistes de referència del sector com National Geographic) condueixen la vetllada combinant l'explicació de certs fenòmens amb l'observació en directa de constel·lacions, nebuloses, estrelles, planetes, forats negres... Tot això, acompanyat d'una banda sonora creada específicament per Pep Sala en un entorn natural privilegiat: el Parc d’Espais d’Interès Natural de l’Alta Garrotxa.

Els especialistes, a més, tenen el suport d'una pantalla gegant on s'hi projecten les imatges del telescopi d'última generació de l'Observatori, unes grades dissenyades especialment per l'espai i una instal·lació lumínica singular.

ArtiCel, el primer festival de les arts escèniques de l'Observatori Astronòmic d'Albanyà

El càmping de Bassegoda Park i l'Observatori d'Albanyà han creat un festival de les arts escèniques de l'Observatori, ArtiCel, que es portarà a terme des del 21 de juliol fins al 9 de setembre coincidint amb la Festa Major del Bassegoda Park.

El festival s'estrena amb l'actuació de l'humorista Jordi LP i també comptarà amb en Pep Sala, l'Ensemble de l'Observatori Astronòmic Albanyà –conjunt de corda i piano especialment creat per a la interpretació de música clàssica a l'Observatori-, El Pot Petit -especialistes en animació per a petits i grans-, i el Quartet de la Chatta de llarga trajectòria professional en televisió. Després dels espectacles hi ha una pausa de 30 minuts en la que es pot aprofitar per sopar a un foodtruck habilitat per a l'ocasió i seguidament es farà el bateig astronòmic. Els espectacles valen 20 € i els batejos 18 €, i es poden comprar de forma independent.

Albanyà, un dels millors cels foscos de l'Europa Occidental distingit amb el segell IDA i Starlight, que promou l'astroturisme

El municipi d'Albanyà, situat a l'Alt Empordà, és l'únic municipi de l'Estat Espanyol que ha obtingut el segell de qualitat de la International Dark Association (IDA), una de les institucions de protecció del cel nocturn més importants del món. 

Un IDSP (IDA International Dark Sky Park) és un territori que poseeix un cel estrellat excepcional i que està especialment protegit pel seu patrimoni científic, natural, educatiu, cultural i/o públic.  

A més, l'Observatori d'Albanyà és a pocs metres del Camping Bassegoda Park ha permès al municipi ser el primer territori amb les dues certificacions: És el primer càmping de l'Europa continental en rebre el reconeixement de la Fundació Starlight com a càmping que afavoreix l'astroturisme. Una certificació recolzada per la UNESCO, l'Organització Mundial del Turisme (UNWTO) i la Unió Astronòmica Internacional (IAU). I, a més, és un càmping familiar format per bungalows de primera categoria, situat al Parc d'Espais d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa.

Descarregat VÍDEOS del CEL D'ALBANYÀ aquí
Descarrega't el dossier de l'Observatori i del Bassegoda Park

Contacte de premsa:

Zahida Membrado

680995623

premsa@wearecosmica.com

 

Sílvia Serra

serra@wearecosmica.com

618 87 67 64

 

Anna Aurich

aurich@wearecosmica.com

699 31 38 46

93 301 00 39

 

Facebook Instagram Website Youtube