Vem får Din röst i EU-valet?

Äntligen har den härliga våren landat i Sverige, och vi hoppas du har fått chansen att njuta ordentligt!

Någonting som förhoppningsvis har funnits i dina tankar den senaste tiden är EU-valet. Nu är det bara sex dagar kvar till valdagen, men fortfarande känner sig många osäkra på hur det hela går till. Var kan jag rösta? När måste jag rösta? Hur röstar man? Vem ska jag rösta på? Frågorna är många när det gäller valet som avgör hur Sveriges delaktighet i EU-parlamentet kommer att se ut.

Känner du dig osäker på någon av ovanstående punkter, eller har andra funderingar, så ta en titt på länkarna nedan. Där finns all information du behöver. Eftersom EU-parlamentet fattar stora och viktiga beslut är det superviktigt att vi är med och påverkar vilka som kommer att föra Sveriges talan – att vi låter vår röst bli en röst för klimatet!

  • Alla praktiska frågor besvaras på Valmyndighetens hemsida.
  • Här kan du själv svara på några frågor och få beräknat vilken kandidat som tycker mest som du!

Och kom ihåg: Om du inte använder din röst kommer andra att använda din tystnad!

Vi har inte pratat färdigt om klimatet

I förra veckan nådde Föräldravrålets Facebookevent Prata om Klimatet sitt slutdatum. Vi tror att många tycker det kan vara svårt att diskutera klimatfrågan, och därför startades detta event där vi under en månads tid delade med oss av frågor, argument och länkar i syfte att uppmuntra till samtal och diskussion. Det har varit en jättespännande månad med full fart och ivriga diskussioner, så vi hoppas att ni har uppskattat det lika mycket som vi!

För dig som missat eventet, eller helt enkelt vill gå tillbaka och repetera något matnyttigt argument att bemöta skeptiker med, så kommer all information att finnas kvar på eventets Facebooksida. Eventet är över, men klimathotet består, så sluta inte prata om klimatet!

Har du funderingar och reflektioner kring eventet får du hemskt gärna dela med dig av dessa på info@foraldravralet.se

Är du vår nästa blogghjälte?

Vrålbloggen är ett av våra främsta verktyg för att nå ut till fler och hålla klimatfrågan levande i etern. Här har alla, kända som okända, chansen att verkligen få sprida sitt klimatvrål till en stor skara läsare. Senast i raden av våra eminenta gästbloggare var Katta Nordenfalk, styrelsemedlem i Klimataktion Riks, som skriver om ilskan som driver hennes klimatengagemang. Läs och dela gärna.

Om du känner att du sitter inne på en flod av klimatsmarta ord som bara måste skrivas ned och spridas, så kontakta oss gärna på info@foraldravralet.se – vi är alltid på jakt efter nya blogghjältar! 

3 saker du kan göra nu:
  1. Testa dig: Vilken EU-kandidat tycker som du
  2. Berätta för din omgivning varför det är viktigt att rösta den 25 maj – kanske kan du använda denna lilla film som inspiration?
  3. Se om din favoritkandidat är en av dem som skrivit under WWF:s miljöupprop. Inte? Skriv ett mail och påminn! 

Som vanligt når du oss på: info@foraldravralet.se

Till sist, stort tack för att du vill vråla med oss för att rädda klimatet. Tillsammans kan vi bli den kritiska massa som får politikerna att agera. Nu.

Hälsningar från Andreas, Frida, Jennie, Johan, Kajsa, Niki, Susanne och alla de andra i

Föräldravrålet

P.S. Nu är vi nästan 23 000 som vrålar för att våra politiker ska prioritera klimatfrågan!

Vi är en grupp av oroade men beslutsamma föräldrar som driver Föräldravrålet, helt på vår fritid. De flesta av oss har aldrig träffats IRL. Vi organiserar oss i undergrupper och det finns också en mindre grupp som nu filar på planer för framtiden och håller i körriktningen. Har du tid och intresse och vill engagera dig mer, hör av dig på info@foraldravralet.se eller via Facebooksidan.

 

Som du kanske vet drivs Föräldravrålet helt ideellt men vi är tacksamma för alla bidrag, stora som små, till PG: 1647943-8.

 

PS. Du kommer att höra från oss lite då och då under året. Om du inte vill ha dessa nyhetsbrev så hör dig på info@foraldravralet.se eller klicka på länken här nedanför.