Nieuwsbrief MGO Mail slecht leesbaar? Klik dan hier

Maasland Gilde Oss e.o.

Nieuwsbrief septemberi 2017

Het Maasland Gilde is een vrijwilligersorganisatie die bemiddelt tussen mensen die hun ervaringen en bekwaamheden willen delen en zij die daar gebruik van willen maken.
Velen hebben via studie, hobby of werk heel wat waardevolle kennis, ervaringen en bekwaamheden opgedaan die zij niet verloren willen laten gaan en daarom graag willen delen. Anderen zijn juist op zoek om hun kennis en kunde uit te breiden. Het Maasland Gilde probeert ze samen te brengen. Op de website vind u meer informatie.

Dinsdagochtend 10 oktober van 10.00 tot ongeveer 11.30 uur houden we het Gildecafé.
Iedereen die zich op de een of andere wijze betrokken voelt bij het Maasland Gilde is van harte welkom. We willen met u graag van gedachten wisselen over
de Toekomst van het Maasland Gilde
Heeft het Maasland Gilde nog toekomst ?
Wat kunnen redenen zijn voor een stagnerende groei? Wat kunnen we doen om de neergaande lijn bij bepaalde activiteiten te keren?
Van vraaggericht naar pro actief?
Het is voor iedere organisatie van belang zo nu en dan de balans op te maken en zich kritische vragen te stellen. We doen op 10 oktober een beroep op positieve inbreng van onze deelnemers en we hopen, zeker gezien het belang van het onderwerp, op een grote opkomst.

Als bestuur willen we graag aan een mooie toekomst voor het Maasland Gilde blijven werken. We kunnen u al het vernieuwde logo en aangepaste briefpapier tonen en hopen uiteraard dat we dat nog lang kunnen gebruiken.

Het Gildecafé wordt gehouden in het Talentcentrum van ONS Welzijn. Vanwege de bouw van een nieuw appartementencomplex aan de voorzijde van de Berghemseweg dient u om te rijden via de Linkensweg. Het oude schoolgebouw (voorheen Fitland) heeft de poort geopend, zodat auto’s via de parkeerplaats achter het gebouw naar de parkeerplaats voor het Talentcentrum kunnen. 

Verhuizing

Vanwege de tijdelijk verhuizing van ONS Welzijn zijn wij ook verhuisd.

Sinds de zomervakantie zitten we op een tijdelijke locatie aan de Wethouder van Eschstraat 44-48 als gast van ONS Welzijn. De ingang is aan de achterzijde. Daar is een overdekte fietsenstalling. Als u met de auto komt, vraag dan bij de balie om een muntje (druppel) waarmee de slagboom geopend kan worden. Op dinsdagmiddag van 13.00 uur tot 17.00 uur voor Samenspraak en op donderdag van 10.00 uur tot 12.00 uur voor overige zaken heeft het Maasland Gilde de beschikking over een kantoor met nummer 0.07.

Telefoon:
Ons telefoonnummer is veranderd. We maken voortaan gebruik van een mobiele telefoon met het nummer: 06-53954841

E-mail en web site:
De meest directe manier om contact te leggen met het Maasland Gilde is via e-mail:
maaslandgildeoss@hetnet.nl en ook op onze website www.maaslandgilde.nl vindt u alle relevantie informatie.

Zomer stadswandelingen

Stadswandelingen
De laatste reguliere woensdagmiddag en donderdagavond stadswandelingen van 2017 zijn op 6 en 21 september. Op woensdag 6 september is de start om 14.00 uur bij de VVV en op donderdagavond 21 september om 19.00 uur bij De Groene Engel. De wandeling duurt ongeveer twee uur, inclusief pauze. Mensen in een rolstoel kunnen ook meedoen. De kosten bedragen € 3,50 per deelnemer. Meer informatie bij de VVV of via www.maaslandgildeoss.nl

Natuurwandeling 15 september

Gat van de Dam

In het buitengebied van Lithoijen ligt een natuurgebied dat door het waterschap Aa en Maas is ontwikkeld. Het is een vroegere stortplaats van bermmaaisel uit de voormalige gemeenten Lith en Oss. Inmiddels  groeien er diverse planten en zijn er meerdere vlindersoorten te zien.IVN gids Toon Voets leidt ons rond.

Startpunt: De Polkenhoefstraat is vanuit Oss te bereiken door op de Gewandeweg even voorbij de Hertogswetering rechtsaf te slaan. Daarna de haakse bocht naar rechts volgen en vervolgens vlak voor de haakse bocht naar links parkeren.

Algemene informatie natuurwandelingen

Het verzamelpunt voor alle wandelingen is de parkeerplaats voor het Anton Jurgenshuis,Schadewijkstraat 6 te Oss. Het is nog altijd mogelijk om 13.30 uur met gecombineerd vervoer naar de plaats van bestemming te worden gebracht. De wandeling begint rond 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.Wilt u op eigen gelegenheid direct naar de plaats van bestemming rijden, kijkt u dan op onze website voor verdere informatie.U kunt zich aanmelden voor de wandeling bij het Maasland Gilde Oss. U kunt dit per e-mail doen, via de website, telefonisch of tijdens het spreekuur op donderdag.De kosten van deelname bedragen € 3,00 per persoon.Voor de meest actuele informatie en voor plattegrondjes met routeaanwijzingen kunt u kijken op: www.maaslandgildeoss.nl
Op 27 oktober en op 1 december zijn de volgende wandelingen met het Maasland Gilde.

Maasland Gilde Oss afd. PR

maaslandgildeoss@hetnet.nl

06-53954841

www.maaslandgildeoss.nl

U ontvangt deze email omdat u zich aangemeld
heeft via de website of een relatie van ons bent.

Afmelden