Nieuwsbrief MGO

Maasland Gilde Oss e.o.

Nieuwsbrief juni 2016

Het Maasland Gilde is een vrijwilligersorganisatie die bemiddelt tussen mensen die hun ervaringen en bekwaamheden willen delen en zij die daar gebruik van willen maken.
Velen hebben via studie, hobby of werk heel wat waardevolle kennis, ervaringen en bekwaamheden opgedaan die zij niet verloren willen laten gaan en daarom graag willen delen. Anderen zijn juist op zoek om hun kennis en kunde uit te breiden. Het Maasland Gilde probeert ze samen te brengen. Op de website vind u meer informatie.

PR en Maasland Gilde

Ook al zet het Maasland Gilde reeds 25 jaar allerlei activiteiten op, toch schort het nog immer aan een ruime naamsbekendheid. Nog vaak wordt bij de naam gilde als eerste gedacht aan een schuttersgilde met afdelingen voor schutters, vendeliers, marketentsters en wellicht een drumfanfare.
Lees meer

Zandsculpturenfestival

Met de VVV, de organisatie van het zandsculpturenfestival en het Maasland Gilde wordt ook dit jaar een combinatie van stadswandeling met bezoek aan het zandsculpturenfestival opgezet. Daarbij eindigt de stadswandeling bij de bekende Sheddaken waar het festival plaatsvindt vanaf 18 juni tot en met 3 oktober.
Extra is dat er, in het jaar dat de beroemde Bossche schilder Jeroen Bosch precies 500 jaar geleden overleed, een speciale 'Tuin der Lusten' route door Oss wordt gemaakt.

Data stadswandelingen in het centrum van Oss

Data stadswandelingen in het centrum van Oss op eerste woensdag  en derde donderdagavond van de maand

Woensdagmiddag om 14.00 uur met vertrekpunt de VVV in de Spoorlaan.
Data: 1 juni, 6 juli, 3 augustus en 7 september.

Donderdagavond om 19.00 uur met vertrekpunt De Groene Engel, Kruisstraat 15.
Data: 16 juni, 21 juli, 18 augustus en 15 september.

Voor groepen kunnen op afspraak stadswandelingen geregeld worden.

Natuurwandeling Kesselse Waard

De vorige wandeling was goed bezocht en heel interessesant. Op vrijdag 24 juni gaat de natuurwandeling onder leiding van Toon Voets naar de Kesselse Waard. In het kader van “ruimte voor de rivier” worden oude geulen weer open gegraven, taluds worden flauw gemaakt zodat amfibieën en watervogels meer kansen krijgen. Dat zorgt voor nieuwe ontwikkelingen in de uiterwaarden. Samen met het recreatiegebied de Lithse Ham is een mooi wandelgebied ontstaan waar ooit een Romeinse tempel stond.

Het startpunt van de wandeling in de Kesslese Waard is bereikbaar door vanuit Lith (N 625) richting Maren Kessel te rijden. Voor Maren Kessel op een rotonde rechtsaf de Velmerweg inslaan. Deze volgen tot op de Kesselse Dijk. Linksaf op de dijk. Tegenover no 21 ziet u een klein parkeerterreintje. Postcode 5398 CA 21

Algemene informatie natuurwandelingen

Het verzamelpunt voor alle wandelingen is de parkeerplaats voor het Anton Jurgenshuis, Schadewijkstraat 6 te Oss. Vandaar gaan we om 13.30 uur met gecombineerd vervoer naar de plaats van bestemming. De wandeling begint rond 14.00 uur en duurt tot ongeveer 16.00 uur.
Wilt u op eigen gelegenheid direct naar de plaats van bestemming rijden, kijkt u dan op onze website voor verdere informatie.
U kunt zich aanmelden voor de wandeling bij het Maasland Gilde Oss. U kunt dit per e-mail doen, via de website, telefonisch of tijdens het spreekuur op donderdag.
De kosten van deelname bedragen  € 3,00 per persoon.
Voor de meest actuele informatie en voor plattegrondjes met routeaanwijzingen kunt u kijken op: www.maaslandgildeoss.nl

Verslag van de Landelijke Gilde Wandeldag in Dordrecht op 26 mei 2016

Door Peter Verspeek

Op 26 mei jl. hebben Geert Bisschops en Peter Verspeek namens het Maasland Gilde Oss de Landelijke Gilde Wandeldag bezocht. Dit jaar werd die gehouden in de oudste stad van Holland, Dordrecht. 
lees meer