Het laatste nieuws van Mr.

RECORDAANTAL NIEUWE ADVOCATEN

Met 445 beginnende advocaten heeft de Beroepsopleiding Advocaten een nieuwe record gevestigd sinds de start van de nieuwe Beroepsopleiding Advocaten in 2013. In de tweede helft van vorig jaar kwamen er 440 nieuwe deelnemers naar Woudschoten. In de eerste helft van vorig jaar waren dat er nog 431.

Lees meer

VOLOP KANSEN VOOR DUITSLANDDESK

De Duitslanddesks van Nederlandse advocatenkantoren zijn succesvol en er zijn volop kansen voor de toekomst. “Er zit veel muziek in, het explodeert aan alle kanten,” zegt Axel Hagedorn, advocaat en Rechtsanwalt bij Van Diepen Van de Kroef.

Lees meer

VERLIEFD? NAAR DE NOTARIS

Met forse kortingen op samenlevingscontracten spelen notarissen handig in op Valentijnsdag. De Friese notaris Van Lieshout (Leeuwarden) biedt op 14 februari bijvoorbeeld een samenlevingscontract aan voor 149 euro (normale prijs: 348 euro). En omdat een samenlevingscontract ‘niet echt romantisch’ is, krijgen de verliefde stellen na het ondertekenen van de akte een doosje met vier cupcakes mee.

Lees meer

SPECIALISATIEOPLEIDING CONTRACTEREN – VAN ‘A-Z’ UW KENNIS VERDIEPEN

Ingezonden Mededeling
Onder leiding van prof.mr. Willem van Boom behandelen gerenommeerde sprekers uit wetenschap en de rechtspraktijk onderwerpen zoals: algemene voorwaarden, remedies bij wanprestatie, internationale aspecten van toepasselijk recht en bevoegde rechter. Ook thema’s als meerpartijenproblemen, garanties en zekerheden worden op interactieve wijze aan de orde gesteld.

Lees meer

VERGEEFS TOGAPROTEST TEGEN ‘BETONNEN’ REGEERAKKOORD

Meer dan tweehonderd advocaten hebben op donderdag 1 februari in toga geprotesteerd tegen de volgens hen ontoereikende financiering van de gefinancierde rechtsbijstand. Tevergeefs, zo lijkt het, want de coalitiepartijen houden vast aan het ‘in beton gegoten’ regeerakkoord, waarin is vastgelegd dat er geen cent extra komt voor de rechtshulp.

Lees meer

MR. VAN DE WEEK: ALKE METSELAAR

Mr. van de week is Alke Metselaar. De juriste van de Autoriteit Financiële Markten kreeg de prijs voor beste annotatie in AB Rechtspraak Bestuursrecht. In haar noot behandelde ze een rechterlijke uitspraak over staatssteun.

Lees meer

OVERSTAP VAN DE WEEK: EVA DE VRIES

Overstap van de week is Eva de Vries. Zij heeft zich per 1 januari aangesloten bij Deikwijs Advocaten in Amsterdam. De Vries is gespecialiseerd op het gebied van privacy en data protection. Hiervoor maakte zij deel uit van het Privacyteam van Van Doorne.

Lees meer

SCHRIJF NU IN VOOR EEN CURSUS EN KRIJG GRATIS TOEGANG TOT HET CPO-SEMINAR 'MUZIEK & RECHT'

Ingezonden Mededeling
Up-to-date zijn in uw vakgebied? Bij het CPO kunt u kiezen uit een uitgebreid cursusaanbod op onder meer de volgende rechtsgebieden: Arbeidsrecht, Bestuursrecht, Burgerlijk recht, Financieel recht, Insolventierecht, Ondernemingsrecht en Internationaal. Schrijft u zich nu in voor een cursus, dan krijgt u binnenkort een uitnodiging voor gratis deelname aan het seminar ‘Muziek & recht’ t.w.v. 2 PO-punten.

ADVOCAAT VRIJUIT IN BUMA/STEMRA-REL

Een advocaat van NautaDutilh heeft tuchtrechtelijk niet verwijtbaar gehandeld door zijn uitlatingen over gesjoemel bij Buma/Stemra. Dat heeft de Raad van Discipline geoordeeld in de tuchtzaak die de voormalige directeur van de auteursrechtorganisatie en diens general counsel hebben aangespannen.

Lees meer

CBB KRIJGT HULP BIJ LANDBOUWZAKEN

Om de grote instroom van landbouwzaken af te handelen, krijgt het College van Beroep voor het bedrijfsleven (CBb) in 2018 hulp van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, de Centrale Raad van Beroep en rechtbank Amsterdam.

Lees meer

DEKKER BEZORGD OVER DIGITALISERING

Minister Dekker (Justitie en Veiligheid) is bezorgd over de digitalisering van de rechtspraak. “Ik vind het zorgelijk dat de IT-productkeuze en de architectuur van KEI moeten worden herzien,” schrijft de minister voor Rechtsbescherming in een brief aan de Tweede Kamer.

Lees meer

RECENTE VACATURES

Advocaat

Als advocaat adviseer je aan en procedeer je, voornamelijk in hoger beroep, voor leden op de rechtsgebieden vallend onder het rechtenpakket van FNV op de terreinen arbeidsrecht, sociale zekerheid, letselschade en civielrecht.

Strafrechtjurist

Ben jij een ervaren strafrechtjurist, en wil jij de samenleving laten merken dat daders worden opgespoord en gecorrigeerd? En dat er recht wordt gedaan aan de positie van slachtoffers en nabestaanden? Bouw dan – als officier van justitie - mee aan een veilige en rechtvaardige samenleving!

Juridisch medewerker vastgoed en grondzaken

Heb jij een hbo-opleiding afgerond met een juridische (privaatrechtelijke) specialisatie? Lees dan verder!

Blogs

Rechtspraak-IT: het moet, het kan, maar het is niet makkelijk

Snelrecht

Van 403-verklaring tot Jinek-garantie

Mr. Online

nieuwsbrief@mr-online.nl

www.mr-online.nl

SHARE TWEET FORWARD