Dwang.eu Professionals

25 januari 2018

In deze nieuwsbrief:

  • Workshop OCD behandeling met non-invasieve neuromodulatie
  • Presentatie OCD
  • Interactieve tests op Dwang.eu
  • Nieuwe nascholing OCD
  • Punt Psy vlogs over psychiatrie

WORKSHOP OCD BEHANDELING MET NON-INVASIEVE NEUROMODULATIE

Op 13 juni 2018 geeft Dr. Antonio Mantovani een update over de stand van zaken van niet-invasieve hersenstimulatie technieken bij OCD. Meer informatie over deze nieuwe workshop is te vinden op de website van neuroCare Groep.

PRESENTATIE OCD

Op 5 december j.l. gaf psychiater Menno Oosterhoff een presentatie aan professionals van Accare Kinder- en Jeugdpsychiatrie. Bekijk de presentatie op YouTube.

INTERACTIEVE TESTS OP DWANG.EU

Op Dwang.eu zijn twee interactieve tools gepubliceerd:

  • De Y-BOCS test (Yale-Brown Obsessive Compulsive Scale)

  • De OCSS wegwijzer waarbij lezers d.m.v. vragen kunnen kijken of er wellicht sprake is van OCD en van welke vorm. Ze worden toegeleid naar informatie die toegespitst is op hun klachten.

NIEUWE NASCHOLING DWANG

In het nascholingsprogramma Dwang - obsessies en compulsies wordt het klinisch beeld, de diagnostiek en de behandeling van de dwangstoornis besproken.

Bekijk de introductievideo van kinder- en jeugdpsychiater Menno Oosterhoff in deze link en lees meer over het programma op de website van AccreDidact.

PUNT PSY VLOGS OVER PSYCHIATRIE

Kinder- en jeugdpsychiater Menno Oosterhoff vlogt op zijn YouTube kanaal over verschillende onderwerpen binnen de psychiatrie. Dit initiatief zit nog in een proeffase.

Bekijk de vlogs op YouTube. Punt Psy is ook te volgen op Twitter @puntpsy.

Je kunt deze mail doorsturen naar andere belangstellenden. Als je deze mail via een ander krijgt en zelf wilt ontvangen, meld je dan aan opĀ deze pagina voor onze nieuwsbrieven.

Dwang.eu

www.dwang.eu

info@dwang.eu

LIKE TWEET FORWARD

Aan- en afmelden nieuwsbrief