POTOVANJE V DAMANHUR v času ekvinokcija 21.9. do 23.9. 2018

8.čudo sveta in mesto prihodnosti

Kraj, ki je tako blizu nas, pa sploh še nismo slišali zanj, kjer ekologija in duhovnost delujeta vzajemno, njihovi raziskovalni dosežki pa mejijo na sam rob znanosti. Kraj, ki te prevzame, ko začutiš njihove prebivalce, vidiš njihove nasmehe in začutiš utrip umetnosti, ki jo vtkejo v vsak košček dneva in ustvarjanja ali kot sami rečejo, mi nismo ločeni od duhovnega aspekta telesa, meditacija je del nas, vsakega slehernega trenutka dneva karkoli počnemo ali je to zalivanje rož, hranjenje, govorjenje, slikanje, kiparjenje, strežba v lokalu, vse to pri njih resnično tudi doživiš, toplino, srčnost, nasmeh, prijaznost vsakega v objemu in pogledu v oči. Damanhur je hram vseh ras in jezikov. Vsi znajo tekoče več jezikov, njihova izobrazba je na visokem nivoju, prijaznost pa na vsakem koraku.

Zapis na blogu o najinih vtisih ste verjetno prebrali že mnogi, saj je dosegel visoko število ogledov. Če še niste, si vzemite čas za branje! 

zapis o obisku Damanhurja

JESENSKO ENAKONOČJE 21.9. - 23.9.

Obisk Damanhurja je pustil pečat v najinih srcih in verjameva, da ga bo tudi v vaših. Že ko sva bili tam, sva vedeli, da se ponovno potovanje enostavno mora zgoditi. Manifestacija misli tega kraja gre direktno v Univerzum.

Vabiva vas v svet za katerega prevečkrat pozabimo, da obstaja. V naglici naših življenj se samo na trenutke zavemo, kako preprosto bi lahko živeli polnost življenja in Damanhur s svojo filozofijo je odličen primer za to.

Zato na pot s pozitivnimi mislimi, idejami in namerami. Verjameva, da očara tudi vas.

PROGRAM:

1. DAN (petek 21.9.2018)

Odhod iz Žalca (oz. Šempetra) v zgodnjih urah (cca. 4.00 zjutraj) in vožnja proti Italiji z vmesnimi postanki za malico in kavo. Sledi daljši postanek v mestu Torino, ki je približno uro oddaljen od Damanhurja.

TORINO je zelo znano zgodovinsko mesto, med drugim je tam največji Egipčanski muzej  v Evropi in znana katedrala, kjer je na ogled "Turinski prt" (prt v katerega je bil zavit Jezus v času križanja). Zaenkrat je v program vključena vožnja skozi mesto in daljši postanek za italijansko kavico in rogljiček seveda / cca. 2 uri), zatem  še vožnja do Damanhurja.

ob 15.30 prihod v Welcome center. Sprejeli nas bodo njihovi vodiči v hrvaškem jeziku in nam predstavili njihovo filozofijo in delovanje Damanhurske skupnosti (ogled centralnega dela Damanhurja in Dajmla). Sledi ogled Damanhur Cree - centra za umetniške raziskave in razne aktivnosti, od slik, selfijev, nakita, trgovine....

od 18.00 do 19.00 - srečanje z enim izmed ustanoviteljev Damanhurja (postavljate lahko vprašanja o njihovem delu in življenju, zato je morda dobro, da pred odhodom pobrskate kakšne zanimivosti o življenju Damanhurcev).

od 19.00 dalje Prano selfica (za doplačilo - terapija 50 eur)

Prano Selfica je energijski tretma, ojačan s selfično strukturo, ki ga je naredil ustanovitelj Falco  Tarassaco.

okoli 19.30 sledi odhod na večerjo, vožnja do hotela in nočitev, ki je izven Damanhurja cca.15 minut.

Glede večerje se odločimo na samem potovanju; možnost je restavracija z odlično hrano in picami V Damanhurju ali večerja v hotelu  (oboje za doplačilo).

2. DAN (sobota 22.9.2018)

Zajtrk v hotelu in prevoz v Damanhur Center.

10.00 - 13.00 obisk Svetega gozda

Vodeni ogled v njihov HRAM GOZDA in resnično posebno doživetje dreves, pisanih kamnitih spiral, hišk, lovilcev ...(več opisano v blogu).

Sledi izkušnja glasbe rastlinskega sveta. Z elektronskimi instrumenti se vibracija  rastline pretvori v zvok preko senzorjev na listih. Glasba rastlin je rezultat 30 letnih raziskovanj o občutljivosti rastlinskega sveta.

13.00 - 15.00 prosto; čas za kosilo ali malico ( ni v ceni)

15.00 - 18.30 obisk Templja človeštva

Najprej sledi prezentacija gradnje templja v Crei in nato odhod v dvorane Tempelja človeštva v skupinah in tišini.

TEMPELJ ČLOVEŠTVA je danes 8.čudo sveta, ki je zgrajeno na samem križišču 4 sinhronih linij v 5 nadstropjih in  znanstvena fantastika glede same gradnje (več opisano v blog prispevku, oglejte si tudi posnetek templja).

ob 19.00 odhod na večerjo (se dogovarjamo na licu mesta; ni v ceni)

...sledi prevoz v hotel in nočitev

3. DAN (23.9.2018)

Zajtrk v hotelu in odhod v Damanhur Center.

10.00 - 11.00 kratko predavanje o pomenu Ritualov, ki se obeležujejo v Damanhurju v času solsticijev, ekvinokcijev in 1.novembra.

11.45 - 14.00  sledi  skupinska priprava in odhod na Ritual in praznovanje

Jesenski ekvinokcij je praznovanje vseh Damanhurcev z naravo in pozdrav jeseni. Ritual se dogaja zunaj na prostem ob ognju, glasbi in plesu (več opisano v blog prispevku).

Zelo zanimivo je, da tokratni datum pričetka jeseni tudi koledarsko sovpada točno na to nedeljo in še tik pred polno luno!

ob 15.00 sledi odhod proti domu

Domov v Žalec (oz. Šempeter) prispemo v poznih urah ( okoli 23.ure)

CENA POTOVANJA: 369 EUR (možnost obročnega plačila)

cena velja za  28 potnikov   ( v primeru manjšega števila doplačilo)

Tridnevni program vključuje:

 • avtobusni prevoz Žalec - Torino - Damanhur - Žalec in vsi lokalni prevozi v Damanhurju
 • 2x nočitev z zajtrkom v dvoposteljni sobi v bližini Damanhurja; hotel Gardenia (3 zvezdice) 

         (doplačilo za enoposteljno sobo je 50 eur po osebi za 2 noči)

 • tridnevni Damanhurski program z njihovim vodičem in  udeležbo na Ritualu (dražji termin)
 • spremstvo vodiča na potovanju
 • organizacija potovanja turistične agencije
 • DDV

Cena ne vključuje:

 • prijavnina 10 eur
 • hrana (kosilo in večerja; dogovarjamo se sproti)

Cena hrane, pijače, kave..so enake kot pri nas. Kava je odlična italijanska, prav tako zelo okusne sladice... V restavraciji Oro dobiš solatni krožnik za 5 eur, pizza 7 eur... V njihovi samopostrežni cantini v Crei pa prav tako lahko izberete okusno hrano po izbiri.. Cena večerje v hotelu pa znaša 13 eur (juha, testenine in sladica)

Plačilni pogoji:

 • ob prijavi potovanja 10 eur (strošek rezervacije)
 • akontacija potovanja v znesku 69 eur do 20.5., preostanek je potrebno poravnati pred odhodom (najkasneje pa do 10.9.)
 • v primeru plačila na obroke, se akontacija 69 eur plača do 30.4. in potem sledi plačilo na 5 obrokov po 60 eur (prvi obrok 20.5., sledi 20.6., 20.7., 20.8., zadnji poravnan obrok pa do 10.9.)
 • akontacija se ne vrača
 • v primeru manjšega števila potnikov (do 25) doplačilo
PRIJAVA NA POTOVANJE Stanka
PRIJAVA NA POTOVANJE Mateja

DODATNA POJASNILA:

 • razdalja Žalec-Damanhur: 680 km (8 ur vožnje)
 • ogled Damanhurja bo v hrvaškem jeziku
 • udeležba za otroke do 14 leta ni možna, zaradi meditacij in tišine ob obisku Templja človeštva
 • Potujemo v času Rituala, ko se poletje prevesi v jesen, da praznujemo skupaj s srci Damanhurcev. Verjameva, da se bo skupina oblikovala v homogeno, veselja in odprtosti polno skupino potnikov, da bomo lahko skupaj uspeli narediti več in močnejše preboje pri manifestaciji!
 • Program obiska je še vedno v glavni sezoni, zato je tudi cena malenkost višja. 
 • Avtobusni prevoz imamo iz Žalca oz. Šempetra, tako da nam ni potrebno do Ljubljane, čeprav je prevoznik iz Logatca. Pobiramo tudi v Ljubljani pri BTC. Ura odhoda pa je ob 4.00 zjutraj zato, da ne porabimo več kot polovico dneva samo za vožnjo.
 • Dodali sva  ogled in postanek v Torinu, zato je ura odhoda zgodnejša (ob 4.00). V mislih sva imeli tudi ogled Turinskega prta, vendar še nimava natančnejših podatkov glede možnosti ogleda. Če bo ogled možen, bova prijavljenim posredovali podatke in se bomo naknadno odločili glede ogleda.
 • Glede cene sva zelo veseli, da nama je uspelo dobiti UGODNO CENO tudi zaradi plačila na obroke, ki ga drugi ne ponujajo. 
 • Cena 369 eur je preračunana na 28 potnikov in manjši avtobus. Opcija je doplačilo 12 eur (za obe smeri) za večji in prostornejši 54 sedežni avtobus. To pa bomo usklajevali glede na število prijav.

Torej, VABLJENI na doživetje tega kraja, ki je  resnično poseben in vreden našega skupnega  potovanja, druženja, smeha in zabave. Prijave sprejemava preko prijav spodaj do zapolnitve mest in s podrobnostmi o nakazilu!

Ustnih prijav je bilo že precej, sedaj pa le še uradno uredite prijavo! 

                                          CON VOI     

                                                     (Damanhurski pozdrav)

PRIJAVA NA POTOVANJE Stanka
PRIJAVA NA POTOVANJE Mateja

ZA DODATNE INFORMACIJE SVA DOSEGLJIVI :

STANKA   051 339 934

MATEJA   041 767 759

celoten opis programa potovanja pa najdete tudi na spletni strani DOTIKA SREČE- blog zapisi