Bland raukar och politiker

Snart är det dags. 30 juni -7 juli drar Föräldravrålet till Gotland för att gnugga axlar med landets politiker. Idah Magnusson (bilden till höger) håller i det hela tillsammans med några fastlandare och ett gäng vrålare från Gotland. De kommer finnas på plats och representera, samt hålla två seminarier, Kl 13 och 15 den 4 juli. Hör av dig om du ska dit eller vill hänga på oss. Om du har tips på bra seminarium/evenemang där vi borde medverka så hör av dig. Som du kanske vet drivs Föräldravrålet helt ideellt men aktiviteter som detta kostar dock en slant. Vi är tacksamma för alla bidrag, stora som små, till PG: 1647943-8.

Värvade du en man?

Som vi nämnt tidigare är de flesta vrålare kvinnor och vi har undrat lite varför män är underrepresenterade. Därför drog vi igång eventet Värva en Man. Runt 400 av oss uppmanade aktivt män att komma med i Vrålet under eventveckorna. Vi hoppas kunna köra en värvarvända igen under hösten. Tills dess, glöm inte att berätta för de farbröder, mor- och farfäder, brorsor och pappor du känner vart de kan vända sig för att trycka på för att våra barn ska få en framtid värd namnet.

Vi gör avtryck i Göteborg

Caroline (som gjort vår fina logga) och Föräldravrålarna i Göteborg har haft hektiska dagar nyligen. På Herrgårdsskolans årliga sommarfest tryckte barnen lakan med handavtryck, föräldrarna fick information om vrålet och rektorn slog ett slag för oss i sitt årliga tal. Vi hoppas nu att fler vill ta över pinnen och kontakta lokala förskolor och dagis för att få dem involverade i aktiviteter under hösten. Vi hoppas kunna samla in mängder med lakan med handavtryck under året för att göra en stor utställning 2014. Om du vill ordna en event där du bor, hör av dig till Caroline, så kan hon berätta hur hon gick till väga.

Vråldejt

Flera Föräldravrålare har hört av sig om att starta upp lokalgrupper över landet. Det tycker vi är en jättebra idé! För att vi ska kunna fortsätta växa oss starka tror vi starkt på lokala grupper som anordnar aktiviteter, både i Vrålets namn, och tillsammans med andra. Vi håller nu på och sammanställer listor utefter region och ort. Är du intresserad av att hitta andra där du bor, skicka namn, mejladress och vart du bor så kan vi hitta varandra och hålla koll på vad som är på gång. Du förbinder dig givetvis inte till något och vi lovar att inte skicka massa onödiga mejl.

Till sist...

...vill vi önska alla en strålande sommar. Vi tar inte helt ledigt men drar ner på takten något, för att sedan komma tillbaka i höst med ny energi och börja fundera över hur vi kan bäst jobba med opinionsbildning inför EU-val och riksdagsval under 2014. Det ryktas också om klädbytardag, klimatångestträff och barnvagnsinstallation. Givetvis kommer vi också fortsätta trycka på politiskt. Det är därför vi finns. Sitter du på några bra idéer så hör av dig. Vår mejlpostlåda är alltid öppen. Glad sommar!

3 saker du kan göra nu
  1. Gör en sista push för denna gång och sprid Föräldravrålet till några män som du känner.
  2. Beställ en fin t-shirt och ge bort i sommarpresent.
  3. Stöd vårt arbete i Almedalen om du har några kronor över.

Till sist, stort tack för att du vill vråla med oss för att rädda klimatet. Tillsammans kan vi bli den kritiska massa som får politikerna att agera. Nu.


Glad vrålsommar från Jennie, Andreas, Kajsa, Johan, Frida, Susanne och alla de andra i

Föräldravrålet

Vi är nu runt 30 föräldrar som driver Föräldravrålet, helt på vår fritid. De flesta av oss har aldrig träffats IRL. Vi organiserar oss i undergrupper och det finns också en mindre grupp som nu filar på planer för 2013 och håller i körriktningen. Har du tid och intresse och vill engagera dig mer, hör av dig på info@foraldravralet.se eller via Facebooksidan

PS. Du kommer att höra från oss lite då och då under året. Om du inte vill ha dessa nyhetsbrev så hör dig på info@foraldravralet.se eller klicka på länken här nedanför.