Nieuwsbrief GlobalRize juni 2018

GlobalRize was aanwezig met een stand op de zendingsboulevard van de Opwekkingsconferentie

Er gebeurt veel…

GlobalRize is volop in ontwikkeling. We hebben een heel druk voorjaar achter de rug waarin veel gevraagd is van onze medewerkers. Tegelijkertijd zijn we bijzonder dankbaar voor alle positieve gebeurtenissen. Er waren twee belangrijke introducties: ons nieuwe cursusplatform Learnnn.com en de gebedsapp PrayAssist.

Vervolgens zorgde het evenementenseizoen voor topdrukte op kantoor. Twee weken voor Opwekking kregen we te horen dat we het standje in de zendingstent konden omruilen voor een pagodetent op de Zendingsboulevard. Een gouden kans, want dagelijks zouden vele duizenden mensen onze stand passeren. In een week hebben we de inrichting ontworpen inclusief banners en extra foldermateriaal. Het was op de Zendingsboulevard druk van 9.00 uur tot 23.00 uur!

Ondertussen was er in het Pinksterweekend ook de HeartCry-conferentie waar wij acte de présence gaven. De vrijdag daarna stond helemaal in het teken van de GlobalRize-loop. Het werd een fantastische dag met een mooie opbrengst voor ons werk, dankzij 35 sponsoren en 181 enthousiaste sporters.

De komende zomer zult u ons nog veelvuldig tegenkomen op verschillende evenementen. Houdt onze website en Facebookpagina in de gaten voor data en locaties. Welkom bij al onze activiteiten!

Hartelijke groet,
Frans de Lange
Operationeel directeur
frans.delange@globalrize.nl
+31 (0)525 795 002

Iemand vertrouwen die je niet kent

Ruth, een student uit Paramaribo, deelt haar ervaring met de BiblBasicscursus: “Ik heb het meest gehad aan de eerlijke en oprechte antwoorden van mijn mentor, die geen moment moe werd van mijn vragen, maar mij stimuleerde door te denken over de invloed van het Christelijk geloof in mijn leven.

Wat mij het meest heeft getroffen, is mijn openheid naar haar toe. Ondanks het feit dat ik haar nooit gezien heb, voelde ik een vertrouwensband en kon ik eerlijk mijn gevoelens met haar delen.

Wat mij aan het nadenken gezet heeft, is de vraag of de Heilige Geest mij niet zou kunnen helpen in mijn tekortkomingen. Dit heeft mij bewuster gemaakt van de vele momenten dat ik mijn eigen wil doe en juist HEM, De Heilige Geest die de Here Jezus gestuurd heeft om voor altijd bij mij te zijn, meer ruimte wil geven om mijn leven te veranderen. Daarvoor is Hij gekomen naar deze aarde."

Een dia die in de afgelopen weken een groot bereik heeft gehaald op de Biblword Facebookpagina.

Kennismaken met een medewerker

Jenny Tigchelaar (75) uit De Westereen begeleidt sinds een jaar mensen die de online Bijbelcursus BiblBasics van GlobalRize volgen. Inmiddels staat de teller op vijfhonderd cursisten. ‘Ik ben geen zielenherder, maar een wegwijzer op de levensweg van mensen.’

Een jaar geleden hoorde Jenny van het bestaan van GlobalRize. ‘Toen ik zag dat er een vacature was voor mentor dacht ik: hé, dat is misschien wel iets voor mij. Ik ben 22 jaar mentor geweest voor zendingsorganisatie WEC in Engeland. Mensen konden daar een schriftelijke Bijbelcursus volgen. De antwoorden stuurden ze dan naar mij toe en ik keek het na. Het duurde soms maanden voor je wat terugkreeg, omdat mensen moesten sparen voor postzegels.’

Dat gaat bij BiblBasics heel anders. ‘Dit flitst over en weer. Met een paar minuten heb je soms al antwoord. Maar het is tegelijk ook minder intensief dan schrijfwerk. Bij WEC ging het ook om een paar honderd vragen per cursus. Dit gaat veel vlugger, maar ik voel me als een vis in het water. Bij mij overheerst vooral dankbaarheid dat ik dit vrijwilligerswerk mag doen. Ik ben zelf een heel afhankelijk mensje, naar geest en ziel en lichaam. Alleen red ik het niet, ik red het alleen met God. Alles is genade en dan vind ik het geweldig dat God je ook wil inschakelen. God heeft met mij al decennialang geduld moeten hebben. Daarom kan ik ook naast iedereen staan die met zichzelf in de knoop zit of het heel moeilijk uit. Ik kan altijd zeggen: het gaat over ons.’

Jenny Tigchelaar
Mentor

GlobalRize ontwikkelt een nieuwe app

Jeroen van Dijk heeft twee jaar lang hard gewerkt aan een nieuwe app voor smartphones. Tijdens de GlobalRizedag op 28 april is de app PrayAssist gelanceerd. Deze app ondersteunt mensen bij hun (persoonlijk) gebedsleven. Ze kunnen gebedspunten toevoegen, herinneringen instellen en gebedspunten delen met andere gebruikers. Om deze app onder de aandacht te brengen zijn kaartjes gedrukt met een speciale QR-code die naar de app leidt. Inmiddels zijn er al 9.500 kaartjes verspreid en heeft de app al bijna 500 gebruikers.

Wat kun je met PrayAssist?

 • Houd je gebedspunten bij
 • Word herinnerd om te bidden
 • Deel je gebedspunten
 • Deel updates

De app is zowel voor Apple als Android gebruikers te downloaden. Scan de QR-code of open deze mail op uw telefoon en klik op onderstaande blauwe knop.

Download app

Groot bereik voor verschillende taalteams

 • Engels: Op Biblword worden per dag meer dan 100.000 minuten video bekeken. Per maand zijn er 3,1 miljoen videosessies.

 • Bengaals: Het totaal aantal inschrijvingen voor de Bijbelcursus zit nu op 1218.

 • Indonesisch: Er worden per maand 200 gesprekken gevoerd via Messenger.

Wilt u met ons danken

 • Dat de lancering van Learnnn.com goed heeft uitgepakt en het platform ook goed functioneert.
 • Dat we tijdens Opwekking 88 nieuwe donateurs mochten verwelkomen en mooie contacten hebben kunnen leggen.
 • Voor de grote belangstelling voor de GlobalRize-Loop en dat dit zonder incidenten is verlopen.
 • Voor de zendingsdag in Uddel met de opbrengst voor GlobalRize.

Wilt u met ons bidden

 • Dat meer studenten de cursussen weten te vinden
 • Voor het opstarten van nieuwe taalteams
 • Voor het nieuwe internationale platform voor vrouwen www.she-rises.net. Dit platform is ook actief op zowel Facebook als Instagram.

Werk ook mee!

Wilt u ook bijdragen aan zending via internet? Kijk op www.globalrize.nl/vacatures voor alle actuele vacatures. We hebben veel mensen nodig! Zit er niets voor u bij en wilt u toch graag meewerken? Vul gewoon het vacatureformulier in, we gaan graag in gesprek!
 Bent u al actief als vrijwilliger? Breng onze vacatures dan gerust onder de aandacht van mensen in uw netwerk.

Bekijk vacatures

Steun ons!

Wilt u ons werk financieel ondersteunen? U kunt uw gift overmaken naar IBAN NL03 RABO 0300 5646 86 t.n.v. Stichting GlobalRize of via iDeal door op onderstaande knop te klikken.

Doneer via iDeal
Deel op Facebook Deel op twitter Stuur nieuwsbrief door

GlobalRize
Elzenweg 1a
8096 RV Oldebroek, Nederland
www.globalrize.nl
info@globalrize.nl
(0525) 79 50 02