Het laatste nieuws van Mr. - 12 juni 2018

‘BILLIJKE VERGOEDING VALT FORS LAGER UIT’

Bij de 220 ontbindingszaken die er sinds de invoering van de WWZ zijn gevoerd, werd 162 keer een billijke vergoeding gevorderd. Deze werd vijftig keer toegewezen. De billijke vergoedingen vallen fors lager uit dan de ontslagvergoedingen op basis van de kantonrechtersformule in het pre-WWZ-tijdperk. Dat hebben studenten van de Hogeschool van Amsterdam aangetoond in een onderzoek, dat in opdracht van Mr. is uitgevoerd.

Lees meer

0

‘GEEN MAXIMALE HOOGTE VOOR ADVOCAATDECLARATIES’

Minister Dekker (Rechtsbescherming) gaat niets doen aan de ‘torenhoge advocaatkosten’ waarover SP-Kamerlid Michiel van Nispen Kamervragen stelde. Die vindt dat topvergoedingen schuren met het stelsel van gesubsidieerde rechtsbijstand. Dekker komt vlak na het zomerreces met een ‘richtinggevende perspectief’ op de herziening van het stelsel.

Lees meer

0

CHANTAL BOCKEN OVER DE CHROOM-6 AFFAIRE

Mr. van de week is Chantal Bocken. Zij is letselschadejurist bij Bedaux Advocaten in Heerlen en staat een groot aantal oud-medewerkers van Defensie bij die ziek zijn geworden door te werken met chroom-6.

Lees meer

GRATIS ONLINE CURSUS ‘DE 403-VERKLARING’

Ingezonden Mededeling
De 403-verklaring is onderdeel van het zogeheten ‘groepsregime’. Hoewel de wettelijke regeling er op het eerste oog eenvoudig uitziet, roept de regeling in de praktijk veel vragen op. In deze gratis cursus geeft prof. mr. S.M. Bartman duidelijkheid omtrent deze verklaring. Vraag een proefcursus aan.

Lees meer

TWEE SMEERKAZEN VOOR HET HOF LUXEMBURG

Zo! Daar zit je dan op een vroege maandagmorgen in de bus op weg naar Luxemburg. Met 50 IE-studenten, een enkele wetenschapper en een verdwaalde advocaat, en uiteraard de Leidse hoogleraar/advocaat Dirk Visser als reisleider. Samen met uitgever deLex had Visser het wel een goed idee gevonden studenten eens te laten zien hoe dat er nou uitzag: een middagje kissebissen op Europees niveau. Maandag 4 juni was namelijk de dag dat bij het Europees Hof van Justitie gepleit zou worden over de vraag of smaak iets is dat auteursrechtelijk te beschermen valt.

Lees meer

0

MEESTE KLACHTEN NOTARIAAT IN REGIO ARNHEM-LEEUWARDEN

Bij de kamer voor het notariaat in Arnhem-Leeuwarden zijn vorig jaar de meeste klachten ingediend. In Den Haag kamen de minste klachten binnen.

Lees meer

0

LERETO WINNAAR LEGAL TECH STARTUP AWARDS

De Oostenrijkse startup LeReTo heeft tijdens PLEIT 2018 de Legal Startup Awars gewonnen. De jaarlijkse prijs is bedoeld om jonge innovatieve startups de kans te geven zich te presenteren aan de juridische markt.

Lees meer

0

ADVOCAAT WORDT LEGAL TRENDWATCHER

Een goede advocaat is de ‘legal trendwatcher’ voor zijn cliënt. Door goed in de gaten te houden wat er maatschappelijk en technologisch speelt kan deze advocaat werkelijk een toegevoegde waarde voor zijn cliënt hebben.

Lees meer

0

LOSR DIENT KLACHT IN OM KOSTEN E-COURT

De Landelijke Organisatie Sociaal Raadslieden (LOSR) dient een klacht in bij de Kamer voor Gerechtsdeurwaarders, omdat deurwaarders cliënten ten onrechte zouden hebben laten betalen voor een oproep om voor e-Court te verschijnen. LOSR start tevens een terugvorderingsprocedure.

Lees meer

0

RECHTBANKMEDEWERKER WEIGERT HAND OM-ER

Een medewerker van de rechtbank Oost-Brabant, die weigerde een medewerkster van het OM een hand te geven vanwege haar religieuze achtergrond en later ongepaste opmerkingen over haar maakte, is terecht overgeplaatst naar een andere afdeling. Dat oordeelde de Centrale Raad van Beroep in een uitspraak die 5 juni is gepubliceerd.

Lees meer

0

OVERSTAP VAN DE WEEK: PETER DE HAAN

Overstap van de week is Peter de Haan (38). De Haan is per 1 mei 2018 in dienst getreden bij Asselbergs & Klinkhamer Advocaten, waar hij de sectie Vastgoed versterkt. Hij heeft hiervoor onder meer gewerkt als jurist bij de bouwunit van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Hij is specialist in het omgevingsrecht.

Lees meer

0

HERKE VAN HULST (OSBORNE CLARKE) OVER NIGHTBALANCE DEAL

NightBalance, een digitale bedrijf in de gezondheidszorg, is door de oprichters en een vijftal investeerders verkocht aan Koninklijke Philips. De Slaap Positie Trainer (SPT) van NightBalance heeft onder andere een gemakkelijk te gebruiken apparaat in portefeuille, de Slaap Positie Trainer (SPT), waarmee positie-obstructieve slaapapneu en positioneel snurken kan worden behandeld. De SPT wordt momenteel in diverse landen in Europa verkocht.

Lees meer

0

RECENTE VACATURES

Kantoorbrede advocaat studentstage

Wij zijn altijd op zoek naar gemotiveerde student-stagiairs. Het bericht Kantoorbrede advocaat studentstage verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Juridisch medewerker Huur en Onroerend goed

Voor het servicegebied Huur en onroerend goed, zijn we op zoek naar een juridisch medewerker. Het bericht Juridisch medewerker Huur en Onroerend goed verscheen eerst op Jbmatch.nl.

Ervaren advocaat Rechtspersonenrecht

Voor ons team Rechtspersonen en Contracteren zijn wij op zoek naar een advocaat medewerker die ten minste 4 jaar ervaring heeft op het gebied van Rechtspersonenrecht. Het bericht Ervaren advocaat Rechtspersonenrecht verscheen eerst op Jbmatch.nl.

SNELRECHT

Een meldplicht voor energiebesparende maatregelen

Sportbonden en kartels

Agendering bij NV en BV

Misbruik van machtspositie

0

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.