Het laatste nieuws van Mr. - 24 april 2018

'KEI IS NIET EEN GROTE FLOP'

De digitalisering van de rechtspraak een grote flop? Volgens ICT-leveranciers valt dat mee. Ook in de advocatuur is lang niet iedereen negatief. “De problemen zijn serieus, maar veel loopt al goed.”

Lees meer

RECHTERLIJKE MACHT KRIJGT MEER EXPERIMENTEERRUIMTE

De rechterlijke macht krijgt meer ruimte om te experimenteren met flexibele vormen van rechtspraak. Daarmee heeft de ministerraad ingestemd op voorstel van minister Sander Dekker (Rechtsbescherming).

Lees meer

MR VAN DE WEEK: RUTH OLIE-HALLMANS

Ruth Olie-Hallmans (1966) opende in 2010 het in familierecht gespecialiseerde kantoor Hallmans Meier in Meppel. Vorige week werd zij verkozen tot advocaat-mediator van het jaar, door de leden van de Vereniging Familierechtadvocaten en Scheidingsmediators (vFAS)

Lees meer

5X DE BESTE WIJNSTREKEN VAN NIEUW-ZEELAND

Ingezonden Mededeling
Nieuw-Zeeland heeft in nog geen dertig jaar een sterke reputatie verworven in de internationale wijnwereld. Het land heeft tientallen wijngebieden die over het Noordereiland en Zuidereiland verspreid liggen. Maar waar drinkt u de beste wijnen van het land? TravelEssence zet het op een rijtje.

Lees meer

MINDER RECHTSZAKEN DOOR HOGE KOSTEN

Het aantal rechtszaken is vorig jaar in vrijwel alle rechtsgebieden afgenomen. Het is een trend die al een paar jaar zichtbaar is. Dat staat in het jaarverslag van de Rechtspraak.

Lees meer

TIEN ADVOCATEN GESCHRAPT IN 2017

Vorig jaar zijn tien advocaten geschrapt van het tableau. Dat is een minder dan vorig jaar.

Lees meer

WORD NU GRATIS LID VAN DE NJV EN DENK MEE OVER HET RECHT VAN MORGEN

Ingezonden Mededeling
Wat brengt het recht van morgen? De Nederlandse Juristen Vereniging (NJV) biedt juristen de gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen over relevante ontwikkelingen in de wetgeving en het recht. Wilt u ook meedenken over de toekomst van het recht? Word dan nu lid van de NJV en profiteer van het kennismakingsaanbod: het lidmaatschap is het eerste jaar gratis.

OPINIE: SCHEIDEN..... EN DE MEDIATOR DAN

De Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) noemt het een gemiste kans dat er bij Rouvoets 'Scheiden…..en de kinderen dan,' formeel geen mediators zijn betrokken. 'Juist de mediator is degene die ouders kan helpen om de regie weer terug te nemen.'

Lees meer

‘FINANCIERING HOND HEET HANGIJZER BIJ ECHTSCHEIDINGEN’

Bij echtscheidingen speelt de zeggenschap over en de financiering van het huisdier vaak een grote rol. De alimentatie die de ex-partner die aan het kortste eind trekt moet betalen kan oplopen tot honderden euro’s per maand.

Lees meer

RECHTER IN OPLEIDING MET RUIME JURIDISCHE WERKERVARING (36 UUR PER WEEK)

Ingezonden Mededeling
Bent u op zoek naar unieke professionele mogelijkheden? Een functie als rechter geeft u de kans om alle rechtsgebieden grondig en van alle kanten te leren kennen én er invloed op uit te oefenen. Binnen de rechtbank Gelderland hebben we twee opleidingsplaatsen voor fiscalisten tot rechter beschikbaar per 1 oktober 2018.

Lees meer

STIBBE WINT NEDERLANDSE EN BELGISCHE CHAMBERS AWARD

Het Benelux-advocatenkantoor Stibbe is verkozen tot Netherlands Law Firm of the Year en Belgium Law Firm of the Year tijdens de Chambers Europe Awards in Madrid.

Lees meer

OVERSTAP VAN DE WEEK: KARIN VAN ZIJTVELD

Overstap van de week is Karin van Zijtveld. Ze stapte over van Leeuwendaal naar Hendrikx Advocaten in Mijdrecht. Van Zijtveld is advocaat en gespecialiseerd in het arbeidsrecht, ambtenarenrecht en onderwijsrecht.

Lees meer

BLOGS

Vrouwen aan de Top, of Topvrouwen

De coachtip van de maand

Profileren

KEI: de mondelinge uitspraak

SNELRECHT

Verifieerbare vorderingen

Mr. Online

De Mr.-nieuwsbrief is een uitgave van Uitgeverij Mr. Zonder voorafgaande toestemming is het overnemen van (delen van) de inhoud niet toegestaan. Copyright © Mr. Online. Alle rechten voorbehouden.

Mr. en het Nederlands Genootschap van Bedrijfsjuristen (NGB) werken op diverse terreinen samen. Voor meer informatie over het NGB klik hier.